1500 Turbo

Moderator: letnjikovac

Dutchman

Post by Dutchman »

volumex kupish od korada za male pare i milina ....

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Moze da se uradi turbo na karburator ali ne na ladin karb. nego sam video taj karb. neshto slichno Multi-Point-u ili (Mono-pointu ne znam tachan naziv) sa elektro pumpom visokog pritiska moze da se stavi i na klasichan karb. ali zbog velike potrosnje i neuskladjenog plovka ne treba stavljati (mislio sam pumpu pa tek onda Turbo ili G60 pumpu od Vagena) . 8) 8)
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

Igor

Post by Igor »

Miljan wrote:Ja koliko vidim sa alternatora ide kais. U principu to je isto jer i on dobija pogon sa radilice (kolenastog vratila :lol: ), ali je bolje sto se oni vrti brze od radilice jer ima manju remenicu, na znam tacan odnos, ali ide od 1,5-2,5 puta brze od radilice, obicno je oko 2 puta.
Da je to slucaj taj motor (bar ne ladin) ne bi mogao da proguta ~1.6bar... remenica ima 22 ili 21 zub i uz standardan kais duva ~0.4 odnosno ~0.5bar, vrti se ~1.32 puta brze u odnosu na motor. Volumex motor ima jos jednu remenicu na radilici koja je rezervisana za charger. :wink:

djape1977

Post by djape1977 »

jao!!!!
taj bas nema stida. onakvu lepotu na ladin motor....
pa za fiata postoji aluminijumski diht. glave debeo 3mm da smanji kompresiju motora kad se ubacuje volumex
j***** auto bez kardana

Post Reply