nemoj te slucajno da kupujete ferodo em shto ostanete bez diskova a tek doboshi , dobre du ali mnogo chesljaju diskove i doboshe ostanu talasasti bilo shta drugo kupujte , a ferodo ako nem shta drugo . I josh jedna stvar one su dobre sammo kad se ugreju (bolje koche) .
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Ferodo neki mnogo hvale,a znam i za obrnute slucajeve,komsija je menjao na golf kecu,stavio nove paknove,dobose,diskove i plocice i koce dobro,ali skripe uzasno,moguce da nije original
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Preporucite mi koje dobose da uzmem i gde. Sadasnji su dobili tolike risove da mi se ne isplati da ih obradjujem a i naprsli su malo spolja (aluminijumski deo). Sto se kocionih cilindra tice neko je pisao da pasuju od zastave. Fenox mi ne pada na pamet da uzimam jer mi traju samo par meseci pa popuste gumice.
Stos' Fenoxa tice, to i jeste "macka u dzaku", a kvalitet je kako naletis. Meni je Fenoxov glavni cilindar trajao nepunih godinu dana , ali zato Fenoxovi cilindri na zadnjim tockovima gule evo vec 40.000Km bez problema.
Stos' tice dobosa, sta je dobos nego celicna djuzla? Mislim, nema tu sta da se pokvari, samo da se istrosi. A dal' ce to da bude posle 50.000 ili 150.000 Km i nije preterano bitno.
Uskoro resavam pitanje zadnjih kocnica. Treba da mi stignu:
Dobosi TRW
Paknovi TRW
cilindri Metelli
set opruga TRW,
E sad posto cu za koji mesec verovatno da resavam pitanje prednjih kocnica, da li se na Samaru pasuju kociona kljesta i ventilirajuci disk od 260mm (od Lade 110 16v sa 14' felnama)
Juče sam skinuo prednje pločice ferodo i zgranuo se - nisu bile istrošene već je centralni deo počeo da se kruni (stvorila se rupa skoro 5mm)što je dovodilo do jakog trešenja pri kočenju. Pri stavljanju novih pločica nisam mogao da ih uglavim jer je onaj kočioni deo bio toliko debeo da ne mogu klješta da naiđu, pa sam morao da ih ošmirglam nekoliko mm.