Drugovi i drugarice,
Ne bih ni pisao da me ne muči problem... Ne muči me jako, ali je prilično neprijatno, a volo bih da se nađe na ovom forumu znalac koji će me uputiti na rešenje problema.
Na 107ici iz '89., 1500 ccm svakih 20-30.000km pukne mali zatezač lanca. Auto radi i dalje, ali lanac klopara i hoće da mi pojede deklu. Drug Igor, serviser gorenavedene starine, je pecao taj deo iz kartera deo jedno 5 puta.
Budući da se radi o delu od cirka 200 dindži, ama je zamena istog malo skuplja - da li zna neko gde može da se nabavi komplet španera za 107 od 1500ccm, koji su boljeg kvaliteta od ovih koje (redovno) stavljam? Dao bih i 250 dindži ako treba... i više, razumete?
... a da nema neka fora u montaži koju treba primeniti da to više ne puca?
Mali španer lanca... ko zna koji po redu!
Moderators: dejo, dejca, Miljan
- Leonid Breznjev
Mali španer lanca... ko zna koji po redu!
"Види тата, па то је господин Рајковић..."
- josif visarionovic
- Site Admin

Fora je da je neispravan lanac, verovatno je istegnut.
Koliko je kilometara presla tvoja lada sa tim lancem?
Ako je vise od 50 000 onda nije ni cudo.
Kada je lanac ispravan, u toku rada u sustini i ne dodiruje mali klizac.
Pojavili su se na trzistu originalni VAZ klizaci, a mislim da je maloprodajna cena oko 1000din za mali klizac. Tesko se nalazi, ali ga ima. Ako si zainteresovan, javi se na pm, pa cu ti dati br. tel i adresu gde da kupis.
Mislim da bi jedino resenje bilo zamena lanca, lancanika i spanera, kao i zatezaca lanca. Moguce je da je zatezac lanca neispravan, pa ne moze dobro da se dotegne lanac, pa je zbog toga labav i kaci mali klizac.
Ako je to problem, opet bih zamenio ceo set, jer ako je duze radio otpusten, onda je sigurno zreo za menjanje.
Koliko je kilometara presla tvoja lada sa tim lancem?
Ako je vise od 50 000 onda nije ni cudo.
Kada je lanac ispravan, u toku rada u sustini i ne dodiruje mali klizac.
Pojavili su se na trzistu originalni VAZ klizaci, a mislim da je maloprodajna cena oko 1000din za mali klizac. Tesko se nalazi, ali ga ima. Ako si zainteresovan, javi se na pm, pa cu ti dati br. tel i adresu gde da kupis.
Mislim da bi jedino resenje bilo zamena lanca, lancanika i spanera, kao i zatezaca lanca. Moguce je da je zatezac lanca neispravan, pa ne moze dobro da se dotegne lanac, pa je zbog toga labav i kaci mali klizac.
Ako je to problem, opet bih zamenio ceo set, jer ako je duze radio otpusten, onda je sigurno zreo za menjanje.
- Leonid Breznjev
... torture never stops
Jes... lanac i španer su u redu, kod majstora skidoh, videh i uverih se.
Ama, ka'e majstor da je malo bregasta oglodana, ter da se stoga čuje... ali da ne brigam, jer ka'e da neće da rikne bar još 20.000...
Hmmm....
Ama, ka'e majstor da je malo bregasta oglodana, ter da se stoga čuje... ali da ne brigam, jer ka'e da neće da rikne bar još 20.000...
Hmmm....
- Leonid Breznjev
Bregasta...
Slušaj, Peđuse... navodiš me da se ponovo bavim sportom zbog kojeg sam kupio nova kola, a taj sport je "Krpljenje Starine". Saznaće mi žena da me neko nagovara na to, pa će taj biti u živonoj opasnosti... kaogod i pokojni ja!...djape1977 wrote:imam bregastu u odlicnom stanju. dobijes je skoro dzabe.
Zezam se (delimično), ali ću jedan petak za put na teren u Pazovu da pripalim starinu i da ti je dovedem na gledanje... pa da me posavetuješ šta dalje...