Čudan zvuk motora?

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

igic

Post by igic »

canonlbp wrote: Kais sigurno nije, proverio sam vec, a i nedavno sam ga promenio nema ni 500km...
Mozda su španeri, ako ih nisi menjao... Tako se čulo kod mene a počelo je evo zimi :lol:

Wolf66

Post by Wolf66 »

Miljan wrote:Pa pali on, ali kad pustis kljuc ne vrati ga odmah, i zamajac ga vrti mnogo brze nego sto se on sam okrece kad verglas, moze da bude to.

Mozda je i kais alternatora.
Tesko anlaser jer ako se točkić zaglavi onda se elektromotor zapali. Tako su se nažalost zapalile dve nove lade u mom kraj.

djollonny
Automobil: kalina 1117 1.4 16v

Post by djollonny »

lupa zupacasti o njegovo kuciste. to se i kod mene cuje. kad se zagreje onda se cuje manje. za neki dan cu da ga promenim pa da vidim dal ce da se cuje opet! mada ako nije mnogo presla do 20000 pomaze i dotezanje ali kod iskusnog majstora! interval zamene je na 45000.
Image
Image
Mole se pametni da više ne popuštaju! POSTALO JE NEPODNOŠLJIVO!!!

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

svakih 30 hiljada se u staro ulje pre zamene sipa egine flush(čistač) da okičsti kanaliće pa onda novo ulje i filter...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Dacha

Post by Dacha »

Mislim da bi trebalo proveriti Miljanovu sumnju u bendiks anlasera, posto sam imao zadovoljstvo :evil: baviti se njime. Manje - vise i na mom autu postoje slicni simptomi, ali me mrzi da ga rasturam ponovo.

NAPOMENA: Ako umete sami ili nadjete majstora koji hoce da se bakce time, popravljajte stare originalne automate anlasera, novi ne valjaju ni za goli k....,licno provereno.

Za Wolf66: Nije obavezno da dodje do bilo kakvog pozara, za to treba anlaser da bude duze vreme blokiran, mozda vise nego sto treba da se skine klema sa akumulatora.
http://caribrod-city.myminicity.com/

http://www.operacijatrijumf.net/operacija-trijumf-studenti/orde-gogov.htm

canonlbp

Post by canonlbp »

[quote="djollonny"]lupa zupacasti o njegovo kuciste. to se i kod mene cuje. kad se zagreje onda se cuje manje. za neki dan cu da ga promenim pa da vidim dal ce da se cuje opet! mada ako nije mnogo presla do 20000 pomaze i dotezanje ali kod iskusnog majstora! interval zamene je na 45000.[/quote]

Ma ne vjerujem da je to, jer kada sam osluskivao iz kog pravca dolazi zvuk (sa skinutim plastikama), zvuk je dolazio nekako iz pravca glave motora. Jos nisam isao do majstora, oticicu ako se fakat nesto sje*e. Ovako mi ne smeta i najlogicnije objasnjenje mi je ono da se cuju ventili dok se ne podmazu...ali opet...hm... :?:

kissa

Post by kissa »

Ako se cuje kao dizel onda su ventili 100% Menjom sam ih pre oko mesec ipo dana!!Nije neka lova oko 5000din komplet sa svim diftunzima!!! Inace crkli su na 119000km!!! Tako da se i majstor cudio sto nisu ranije otisli!!! :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil:
Lada 110

Post Reply