Trešnja u vožnji

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Post Reply
rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Trešnja u vožnji

Post by rascho »

Zanima me vaše iskustvo sa trešnjom Lade u vožnji.
Kada sam ja kupio svoju (ganc novu) tresla je k'o luda negdje između 100-110km/h, pa onda ponovo iznad 130 (između 110 i 130 je tresla samo ne toliko puno). Onda sam je vozio na balansiranje dok je još bila pod garancijom i to je malo pomoglo.
Nakon nekih 35000km ruske gume su se skoro raspale (gazni sloj se počeo odvajati) i kupovao sam nove gume i onda mi je vulkanizer pokazao, kada stavi točak na stroj za balansiranje i polako pusti da se vrti, prostim okom se vidjelo kako točak ide gore-dolje, tj. sve felge su bile eliptične ???!!!!
Kupio sam nove felge i stvar se drastično popravila. Još jedan vlasnik Lade mi je potvrdio takvo ponašanje, pa je i on kupio nove felge. U servisu su mi rekli da su to smeće počeli stvaljati samo na 11x seriju, a da Samara nije imala takvih problema.
Nakon novih felgi tresla je samo nekada iznad 140km/h, a meni se činilo kao da podrhtavanje potječe od motora. Nedavno mi je otišao dihtung glave, pa su ga promijenili skupa sa još nekim stvarima, kada je već motor bio raskopan. Nakon toga servisa Lada se potpuno umirila na svim brzinama, a baš sam je forsirao na autoputu. Tako da mogu reći da moja Lada sada sa 100000km ide bolje nego kada je bila nova :-)

kissa

Post by kissa »

To su svi imali taj problem!!! I dok ne promenis felge nista !!! Meni su cak rekli da su diskovi u pitanju ali nisu bili na srecu!!! Kupio sam polovne alu felge sa miselin gumama,i na auto putu za neverovati(jes uz duzi zalet) navuko sam je 190km/h
Jedini problem mi je sad sto imam gume 185/75/14 pa je cesalo u onu plastiku u blatobranu,ali i to je reseno samo skinuo par plocica sa svake strane na onoj vodilici tocka ili kako li se vec zove i pici!!! I stvarno bolje ide sa 120000km nego kad je bila nova!!!
Lada 110

(V)lada
Automobil: Lada 112 16v

Post by (V)lada »

I ja kad sam uzeo 112-icu (polovnu) isto to mi je smetalo... Oko 110km/h pocne s tim neprijatnim vibracijama a pri jos vecoj brzini jednostavno nestanu(?!)
Nakon balansiranja voznja je bila skoro normalna, a sad kao opet nesto pocinje da mi se trese volan... :? Ali eto, kad vec rekoste za te felne da su "fabricki lose" moracu u skorije vreme da ih menjam...
Nego ako nije tajna koliko si iskeshirao za te polovne felne? :)

kissa

Post by kissa »

200evra sa gumama!!! Fijatove su inace i pasu ko da su za ladu pravljene!!! Imas slike pa vidi!!! Meni se inace to desavalo samo pri kocenju al ne naglom vec normalnom i to na brzini od 110pa na 100km\h kad idem!!! Sad sam stavio nove MISELINKE i nema problema i po snegu picim!!!
Lada 110

(V)lada
Automobil: Lada 112 16v

Post by (V)lada »

Bas sam sad gledao slike neke 110ke koja se prodaje i onda skapiram da si to ti... :lol: :lol: :lol: A sinoc sam te pitao gde si nabavio onu plastiku za instrument tablu; Bas je dobro ispala, skoro da se ne provaljuje da je farbana...
Steta sto je prodajes... :(

kissa

Post by kissa »

Steta je ali!!!!Matori mi se razboleo gadno(mozdani udar) i sad mi treba veci auto,za invalide posto je skoro nepokretan!!! A pre nego sto ce mu se to desit ulozio sam, 1000evra u nju!!! Sredio totales,sve novi delovi,gume,podizaci,nosaci motora,vodena pumpa,ventili....Otero sam u servis i reko majstoru da menja sve sto nevalja i sto je dotrajalo i sad ide ki zmaj!!!! Mozda sam i vise para spizdio... Da znas da mi se uopste neprodaje ali nuzda,zakon menja!!!! Kazem ti samo ako potrefis farbu mozes sve da uradis,ja sam hteo jos i onaj deo kod menjaca da farbam ,ladicu onu plastikuna vratima,ali desilo se to sa caletom ,auto stalno potreban i odusto,a farba stoji kod strica i ceka bolje dane!!!
Lada 110

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

kissa wrote:Meni se inace to desavalo samo pri kocenju al ne naglom vec normalnom i to na brzini od 110pa na 100km\h kad idem!!!
E da, i to se dešavalo. Sjećam se kada sam je vozio iz Zagreba u Ploče na prvu registraciju i na jednom pravcu pretičem. Iz drugog smjera nailazi jedan auto i ja počnem kočiti da bih se ubacio između dva auta u desnu traku. Kako sam se usr'o kad je počela tresti i drčati :shock:

kissa

Post by kissa »

To ti je nasa lada!!!!!
Lada 110

Post Reply