ja na autu (opel astra tdi) vec godinu ipo dana imam bosch-ov akumulator i radi besprekorno a prosle nedelje sam kupio i za nivu bosch-ov od 70 ah (taman je popunio rupu) i bolje pali lada na plin (imaju valjda jacu udarnu snagu). pa videcemo.
A ovo je starija serija, on ima i 55Ah, mada ih sad retko vidjam po gradu, verovatno su rasprodali te, sad su sve ovi novi kao zaobljeni, bas sam danas video.
Tja... Ma 'el si dobro pogledao, da nema negde sitnim slovima "Made in PRC" A i proizvodnja za Istocnu Evropu nije ista kao za EU - losiji kvalitet.
Ja 5 godina terao Teslu 55Ah i bio sam zadovoljan, sad 2+ godine vec teram Black Horse 55Ah i nisam bas zadovoljan. Doduse, da ne gresim dusu, ni anlaser mi nije u sjajnom stanju, izgleda da ima preveliki otpor okretanju kad je 'ladno.
Meni je zaboravljeno poziciono svetlo ispraznilo u potpunosti akumulator Monbat 55Ah star svega par meseci. Upalio sam auto uz pomoc drugog, ali vise nema akumulator tu struju kao pre i poceo je tesko da vergla kada palim na gas te sam se menjao sa caletom, dao mi iz njegovih kola neki makedonski a ja njemu ovaj, kod njega na benzin ne pravi problem.