problem zamene filtera

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
miske

problem zamene filtera

Post by miske »

Dnas kupim nove svecice"bosna" zamenim promenim filter za vazduh i auto potpuno odlepi, naravno na plin.Pojacavao sam smanjivao i nevredi kad dam pun gas kao da ima rupu i kad je probije onda primi gas, da li je moguce da svecice nisu u redu ili je problem kod stelovanja plina?

Pera

Post by Pera »

99 % je problem u stelovanju,jel imas jednodelnu ili dvodelnu racvu za stelovanje,i jel ima mesac ili su ubusene dizne,normalno zazor svecica 0.7 :)
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

problem je u zameni filtera za vazduh jer je bila naštelovana na stari a sad dobija više vazduha pa zbog toga treba da se prešteluje.Mislim da je već bilo reči o tome ovde ili na sajtu ACR-a u vezi štelovanja plina.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Stavi NGK BP6ES ili BOSCH Iridijum (samo original) svecice i sigurno ce biti boljitka.

Samara je veoma osetljiva na lose svecice, pogotovo Bosna, gde sve cetiri kostaju 200 din.

I zazor obavezno mora biti kao sto choksi kaze.

Tek posle toga stelovanje.

miske

Post by miske »

Racva je dvodelna i cini mi se da mu prija vise odvrnut ler gas plina pretpostavljam zbog viska vazduha, i jrl moze malo objasnjenje sta znaci zazor svecice 0,7 jer su mi prosle isto bile bosna i nisam imao problema.

Dacha

Post by Dacha »

Poslusaj i Choksija po pitanju filtera i Josifa u vezi svecica. Tacno je da se mora gas ponovo stelovati nakon zamene filtera vazduha, a i struja mora da bude 100% OK. To sto si ranije imao takodje Bosnu i nije bilo problema ne mora za znaci da ih i sada nece biti. Ne znam koliko vremena vozis na gas, ali ako se imalo razumes u mehaniku, moci ces sam da stelujes gas, tako sam ja uradio (muka me naterala), te od silnih majstora na kraju sam ja doveo potrosnju u normalne okvire. Vazi pravilo: ko vozi auto najbolje ga poznaje. Sto se tice ler gasa, i kod mene je malo visi, ali to nema veze, motor lakse radi i nema gusenja, a sudeci po ekonomeru, potrosnja na leru je OK.
http://caribrod-city.myminicity.com/

http://www.operacijatrijumf.net/operacija-trijumf-studenti/orde-gogov.htm

Post Reply