Gorstak i njegova Samara

OBAVEZNO!!! Pozivamo sve članove da se predstave i napišu nešto o sebi !!!

Moderators: BokeYGTi, zoran86

gorstak

Gorstak i njegova Samara

Post by gorstak »

Zdravo ljubitelji lade!Ja sam Vuk,student prava,apsolvent(jos malo,nadam se)i Dragacevac sam(culi ste naravno za Gucu).Posto sam relativno nedavno polozio vozacki ispit(pre pola godine)okrenuo sam se kupovini kola,i mesec dana po polaganju kupio sa Ladu samaru 1300.Pre toga alternativa je bila Yugo u jadnom stanju,prenabudzeni kec u losem stanju i tako to.Moj brat advokat hteo je da mi nadje nekakav polovan Punto,ali moja finansijska konstrukcija nije mogla da podnese to.I kad sam se vec pomirio izmedju one dve alternative,kao grom iz vedra neba ,dodje mi pod ruku legendarna lada.Moj prvi auto.Ja sam mislio,Oh gospode sta to ucinih,zasto uludo bacih lovu...sad se kajem tih reci..Lada je munja.89' godiste,troja vrata, prva farba(crvena),presla je samo 32000km(nije laz ,jos na karburatoru stoje prve memmbrane)a vozio ga pre mene neki deda i to relacija centar Beograda-Grocka,cak je dve godine bio garaziran.Deda je bio pomalo lik(podigao kvacilo da ne bi trosio paknove kocnica...sto je meni predstavljalo problem,narocito na uzbrdicama,tesko sam mogao da nadjem vagu... a retko kad da je ubacio u cetvrtu)i tako to..Al sve u svemu dan po dan,poceo sam da upoznajem cudesne osobine lade.Secam se da kad sam prvi put pogledao ispod haube da je bilo.. :shock: vau koliko delova...ali dan po dan i neki promenjen deo,sto zbog starosti sto zbog nekoriscenja(rece mi jedan majstor ,vise su njoj propali delovi od stajanja nego od voznje)...sad na cistom planinskom vazduhu i po dragacevskim putevima pokazuje svu svoju moc(pogotovo sad po snegu),nakon sto su joj produvani klipovi i ventili...i sad nema tih para za koje bih se ja nje odrekao(zeza me brat,oce da se menja sa mnom)...lada je sila..moze da prica ko sta hoce..
ostale su jos samo neke kozmeticke promene(presvlake za sedista,korube i cd plejer )a onda mogu da se denem na planinski cross country rally
veliki pozdrav za sve ljubitelje i postovaoce VAZ-ovog ceda...
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Здраво Курјак! Добродошао међ' фанатике.

Zdravo Kurjak! Dobrodošao međ' fanatike.
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

milan ue

Post by milan ue »

Dobrodosao,Dragacevac!
Oj Užice, mali Carigrade

gorstak

Post by gorstak »

O hvala hvala na dobrodoslici, legendarni vozaci..ovde cu jos i nauciti po nesto od vas iskusnih vukova..
inace ako navratite ove godine u Gucu,vidimo se pod nekom satrom uz pivo

SERZAS

Post by SERZAS »

gorstak dobrodosao!
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

ZarkoIn
Automobil: Samara

Post by ZarkoIn »

Pozdrav ! :D

tommy
Automobil: LADA 2109 '93

Post by tommy »

Pozdrav!
moja Lada, gazi svakog gada...;)

Pera

Post by Pera »

Pozdrav,dobar nick :lol:
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

zoran86

Post by zoran86 »

Pozz :D :D
http://ba.warpfire.com/hangar/index http://img505.imageshack.us/i/mapsmed.gif/

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Dobrodosao :D .

Goxxy

Post by Goxxy »

Dobrodošao istomišljeniče! ;)
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

lazza

Post by lazza »

kada sam citao ovo cinilo mi se kao da vozis neki ferari :mrgreen:

Dacha

Post by Dacha »

Jeste. lepo si nevernicima rekao Hajlendere, Samara ume da bude zmaj! Pozdrav!
http://caribrod-city.myminicity.com/

http://www.operacijatrijumf.net/operacija-trijumf-studenti/orde-gogov.htm

gorstak

Post by gorstak »

...kako veli Mare u "Munjama".."pa ja sam mislio da ste vi izumrli,da vas nema"..salim se naravno.. :lol: ..eh da ...hvala svima na dobrodoslici..
@lazza...tovarish,ja kad sam je kupovao nisam mogao da verujem koje je godiste i kako dobro izgleda..a i ovde gde je vozim to i jeste ferari(mislim zbog puteva,nagibi dolaze i do citavih 35 stepeni...jednostavno meksi automobili-jugici,punto,zastave- ovde traju 2,vrh 3 godine i onda ide menjanje pragova i skoljki i tako dalje...a da ne pricam o lako zamenjivom materijalu)..evo bas danas dolazio mi ortak da stavimo korube...i posle kad se vracao nije mogao da se vrati,poledilo,jer ovde jos uvek ima snega,a on lik sa golfom II zimske gume...na kraju sam ja njega vukao sajlom do jedne ravnine 8) ...a sto se tice koruba i cvrstoce samarine limarije..necete verovati,4 burgije(a bile su nove i kvalitetne) smo slomili kad smo busili lim na zadnjim blatobranima..al dobro je sad cuce ko salivene,kao da su za nju pravljene :lol: ...
Uzgred,posto me zeza net nesto,cesto puca veza,jel bi neko mogao od vas iskusnijih forumasa da mi da linkove(da ne bih otvarao nove teme i tako pravio haos)ili da ovde ostavi kakakav koristan savet o sledecim temama...koje verovatno postoje negde na nekoj temi ili podtemi...
1.kao i vecini od vas ,meni ne radi pumpa za prskalica od brisaca(legendarni dekara sto mi je prodao samaru sipao obicnu vodu :shock: ,sto je prouzrokovalo ocekivanu posledicu)Dal kupovati novu pumpu,koliko kosta(gde?),ili moze od drugog auta?
2.Sto se tice "mjuze" koji zvucnici su najbolji za samaru ,zbog akustike (koja velicina,snaga i marka)...ma nisam snob,niti nesto posebno naprzen na te stvari, nego, eto ,nema nista lepse kad na prolece ozeleni a unutra cist zvuk,a predamnom krivine i krivine,jel da..i jos,nema nikakve instalacije do mesta pozadi za zvucnike...dal to mogu sam da odradim ili da dajem kintu majstoru...dal je to ko ovde sam radio i kako to ide(nesto kontam,pa covek citajuci sve ovo na forumu i ne mora da ide kod majstora :P ...sam je svoj majstor...3 meseca me zezao sauh sa izvlacenjem,i juce procitah ovde da treba da se podmaze sajla..eno sad-sa malim prstom ga izvlacim 8) ...)
E tako...cim burazeru otmem fotoaparat,bacicu slike na Ko je ko na forumu...
Vrli pozdrav za sve jer...
..."Ovo je vreme paklenih vozaca"... :twisted: :twisted: :twisted:

Goxxy

Post by Goxxy »

gorstak wrote:1.kao i vecini od vas ,meni ne radi pumpa za prskalica od brisaca(legendarni dekara sto mi je prodao samaru sipao obicnu vodu :shock: ,sto je prouzrokovalo ocekivanu posledicu)Dal kupovati novu pumpu,koliko kosta(gde?),ili moze od drugog auta?
2.Sto se tice "mjuze" koji zvucnici su najbolji za samaru ,zbog akustike (koja velicina,snaga i marka)...ma nisam snob,niti nesto posebno naprzen na te stvari, nego, eto ,nema nista lepse kad na prolece ozeleni a unutra cist zvuk,a predamnom krivine i krivine,jel da..i jos,nema nikakve instalacije do mesta pozadi za zvucnike...dal to mogu sam da odradim ili da dajem kintu majstoru...dal je to ko ovde sam radio i kako to ide(nesto kontam,pa covek citajuci sve ovo na forumu i ne mora da ide kod majstora :P
Što se tiče motora za prskalice, pitanje je šta je riknulo... Možda je crkao glavni elektromotor za prskalice ali je verovatnije da je crkao jedan od ventila koji usmerava tečnost koju glavni elektromotor potiskuje - na prednje ili na zadnje prskalice. Šta možeš da probaš - prvo isproveravaj sve osigurače, pa pokušaj onda da prespojiš elektromotor i ventil za prednje prskalice direktno na akumulator. Tj. Probaj prvo ventil - radiće samo i na ventilu ali će bacati slabiji mlaz. Pa probaj i jedno i drugo, ako radi bacaće jači mlaz.

Drugo rešenje - skineš sve tri komponente - oba ventila i motor. Kada kratkospojiš ventil na akumulator trebalo bi da ti se čuje "cak" da je otvorio ventil. Ako ne radi, nećeš ništa čuti ni osetiti. Za elektromotor je jasno, ako radi okretaće se, ako ne - ne.

Elem, ako ti ne radi ni prednja ni zadnja prskalica, moguće da je elektromotor a opet ili neki od ventila. Ako radi samo jedno, onda je ventil, 99%. Elektromotor u Pančevu je oko 700-900din, a ventil oko 250-300 čini mi se.

Napred 13-ce, nazad 17-ce ili ovalne koji tebi odgovaraju. Na nosače zadnje table takođe pasuju 13-ce (ili 10-ke, ne sećam se najbolje). Snaga zavisi najviše od jačine radija koji stavljaš. Marka? Sve zavisi od para koliko hoćeš da izdvojiš. Ja sam zadovoljan SAL zvučnicima koji uopše nisu skupi.

Kablove za zadnje zvučnike moraš sam da sprovodiš i nije nikakva filozofija. Zavučeš ih ispod tepiha od samog radija i poskidaš plastike koje se drže na šrafovima kod pragova, i samo malo podigneš tepih i tu postaviš kablove. Jedan dan jako laganog i pedantnog posla, kada bude lepše vreme moći ćeš sam da uradiš.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Post Reply