Greje se pri brzoj voznji

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
misko

Greje se pri brzoj voznji

Post by misko »

:( Pozdrav svima.Zoem se Misko iz St.Pazove. Ja sam ovde nov ,citam sve probleme sa ladom samarom i nisam nasao resenje za moj problem!Nedavno sam kupio samaru 1.3 89god,lepo greje u kabini ,i dok se vozam u lokalu i do 100km/h drzi temperaturu na sredini cim nagazim gas na autoputu od 120-140km/h dize i pali ventilator , kad opet smanjim brzinu oped padne na sredinu i tako drzi dok nepocnem opet da je stiskam po gasu.Napolju je bilo nekih 5-6 stepeni sta ce biti onda leti?Neznam sta da radim molim vas za pomoc ako je moguce da to resim hvala unapred i pozdrav svim ljubiteljima samara ! [/b]

kizahood
Automobil: Lada Niva

Post by kizahood »

Vrlo cudno. Meni i ako pregreje u gradskoj, cim ubijem 100-tku van grada o'ma se o'ladi. Ma sta, i 70-80 mu je dovoljno da se o'ladi, a preko 100 mi se nikad, ali NIKAD nije pregrejao, ni na +40C.

E sad... Ne napisa na sta teras (plin/benzin).

Ako teras na benzin, ne'am blage veze sta te zeza :roll: A ako teras na plin, moguce je da si preterano zavrn'o "cesmu" da bi ti manje trosio, a to za posledicu ima pregrevanje.

Dakle, odgovori prvo na ovo pitanje, pa da vidimo dalje.

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Za pocetak lepo operi hladnjak, jakim pritiskom vode, tu se vremenom nagomila sve i svasta

misko

Post by misko »

hvala na odgovoru vozim na benzin bas sad upravo idem da operem hladnjak pa cu vam javit menjao sam termostat stavio sam poljski na 87 stepeni kad bi nasao neznam dali ima za ladu na 82 stepena ovaj mi otvara tek ka predje sredinu za jednu ipo skazaljku neznam dali je to normalno?

kizahood
Automobil: Lada Niva

Post by kizahood »

Pa ne znam bas, tad bi trebalo ventilator da se upali.

Ja sa termostatom nemam problema - zaglavio je u otvorenom polozaju i ne funkcionise :lol: , a posto nikad ne vozim kratke ture, ni ne treba mi.

Kad bi nas'o jedan takav, cisto da probas dal' bi ti se to desavalo i bez termostata, pa da eliminises njega kao potencijalni izvor problema.

misko

Post by misko »

termodavac mi pali na 99 a spusta na 94 stepena!

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Evo jedan savet proveri termostat onaj shto otvara vodu idu 3 creva na njega redovno se kvari , a ako se ventilator ne ukljucuje stavi te termo-prekidach od bojlera mnogo je kvalitetniji i osetljiviji i naravno moze da se podeshava temperatura mozda ovo zvuchi glupo ali ja otkada sam ga stavio nemam problema sa pregrevanjem . :mrgreen:
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Verovatno termostat ne radi dobro, iako je nov.

I u sistemu obavezno mora biti antifriz.

Pera

Post by Pera »

Zaglavio je ili skroz ili otvori ali sa manjim hodom i dobijes to sto imas :)
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Post Reply