TNG u Ladi
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Ok, i ja sam ugradio plin danas, vozicu neko vreme pa cu javiti zapazanja. Za sada osecam maaaaalkice (znaci bas malo) manju startnost automobila, ali osecam primetno mirniji rad.
Za potrosnju cu morati da sacekam, ali verujem da je neki broj od 13 ili 14 litra na 100km maksimum koji bih smeo da dozvolim... Ili gresim?
Za potrosnju cu morati da sacekam, ali verujem da je neki broj od 13 ili 14 litra na 100km maksimum koji bih smeo da dozvolim... Ili gresim?
Imam problem sa skidanjem boce, jer je otpao ranije u voznji tockic sa donjeg ventila tocak boce (to bi bio "dolazni" ventil). kako da skinem bocu bez tog tockica, jel bezbedno?
Razlog skidanja boce je restauracija Samare. Ukoliko ne skinem sada, taj deo sasije (dakle deo gde je ranije bio rezervni tocak) bi morao kasnije da se radi?
Razlog skidanja boce je restauracija Samare. Ukoliko ne skinem sada, taj deo sasije (dakle deo gde je ranije bio rezervni tocak) bi morao kasnije da se radi?
Ima je "cetvrtka", ali ne kapiram sta moze da curi kroz cev koja je prazna i vodi do ventila za punjenje?choksi wrote:Jedino da skroz isprazniš bocu jer će ti cureti plin kad kreneš da skidaš cev. Ukloliko budeš ispuštao obavezno napolju.
Ili ako ti je spao samo točkić a ostala četvrtka na navoju da probaš da zatvoriš klještima.
Ako je "cetvrtka" otvorena onda u cevi koja vodi od boce do ventila za punjenje postoji pritisak i kad budes skidao tu cev pocece da ispusta plin. Ako je zatvoris onda mozes da skines cev a samim tim i bocu. Najbolja i najsigurnija varijanta je kao sto rece choksi da prvo ispraznis bocu pa tek onda da je skidas 
[url=http://www.postimage.org/][img]http://s4.postimage.org/JauQ9.jpg[/img][/url]
Evo jos par iskustava sa TNG-om.
1. Ekonometar se ne ponasa "normalno" kada radim na plin. Kazaljka jako retko predje polovinu skale, i kada predje, to je vrlo malo. Kada vozim na benzin, ona se u 80% vremena drzi u zadnjoj cetvrtini ili trecini skale. Mislim, ja znam da efikasno vozim, ali cisto da prijavim ovaj bug.
2.Potrosnja
Po proracunima od zadnjih automobil trosi nesto manje od 10l. ALI, moram da dam jedan disclaimer, od zadnjih 120 kilometra bilo je malo mesano, tako da je bilo kracih intervala voznje po otvorenom. Znaci, ocekujem da ce po cisto gradskoj voznji biti potrosnja veca, do 11.5 litra po 100. Verovatno je to ok
.
Btw. uskoro ce fotografije mog ladilaka u za to predvidjenom forumu, taman sad kada sam ga oprao i malo poprisredio
1. Ekonometar se ne ponasa "normalno" kada radim na plin. Kazaljka jako retko predje polovinu skale, i kada predje, to je vrlo malo. Kada vozim na benzin, ona se u 80% vremena drzi u zadnjoj cetvrtini ili trecini skale. Mislim, ja znam da efikasno vozim, ali cisto da prijavim ovaj bug.
2.Potrosnja
Po proracunima od zadnjih automobil trosi nesto manje od 10l. ALI, moram da dam jedan disclaimer, od zadnjih 120 kilometra bilo je malo mesano, tako da je bilo kracih intervala voznje po otvorenom. Znaci, ocekujem da ce po cisto gradskoj voznji biti potrosnja veca, do 11.5 litra po 100. Verovatno je to ok
Btw. uskoro ce fotografije mog ladilaka u za to predvidjenom forumu, taman sad kada sam ga oprao i malo poprisredio