pripreme za leto

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
lazza

pripreme za leto

Post by lazza »

e pa, posto su moji planovi propali, kupovina novog auta, resavanje problema stare lade prodajom itd, dosao sam do zakljucka da je red da sredim ovog krsa da lici na nesto jer me je bas sramota, e sad posto sam perfekcionista, radi se sve ili nista!!!
pa da pocnemo:
1. limarija je ok, bice neke male zastite i farbanje u boju malo svetliju od goxxy-jeve i mozda par crnih strafta itd
2. felne- trenutno imam zastavine alu felne koje su shit, znaci interesuje me gde bih mogao da nadjem polovne alu felne koje bi pasovale i od kojih modela automobila???
3. citao sam temu vezanu za lepljenje grejaca na zadnjem staklu, da li je moguce zaletipi onaj metalni deo grejaca na staklo??? naravno sa tim loctite lepkom
4. planiram da kompletno preuredim gepek, znaci da izbacim one plastike koje drze sadasnju tablu i da napravim novu tablu, znaci zadnju tablu kao sto je ovaj baja uradio http://www.youtube.com/watch?v=9NVf1vwg-Po da li neko ima iskustva sa tim i neki savet?
5. maglenke cu staviti kao i goxxy
6. volan? gde naci neki dobar volan i kako se to gleda kako pasuje na ladu???
7. gde naci elektronsku kontrolnu tablu, cena i kako to fukncionise?
8. treba mi pomoc u vezi aparata za brizgaljke jer mislim da to uopste ne postoji kod mene... ako neko ima neku sliku...
9. sedista ce biti u eko kozi...
10. dosli smo do zadnje stavke koja mi je najnajnajzesca i znam da cu se tu muciti kao sizif, a imacu srece kao marfi! enterijer, kupicu novu tablu na kojoj se odlazu stvari.. nz kako se zove, i sad interesuje me da li da je presvucem eko kozom ili da je prefarbam, cini mi se da cu malo teze da je prefarbam...

pliz help... radovi pocinju uskoro...

Pera

Post by Pera »

2.za felne treba da ima tema
3.Moze da se zalepi sa tim lepkom
8.kakve brizgaljke?
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Stavka 10. Torpedo...
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

lazza

Post by lazza »

8. pa ja mislim da mi fali kompletan sistem za brizganej tecnosti na soferku...

Pera

Post by Pera »

Pa kupis bocu,ventile i prskalicu :mrgreen:

CA
Automobil: Лада Самара 1300с

Post by CA »

Pa kupis bocu,ventile i prskalicu
Obavezno kupi bocu od nekog drugog modela - motor se potapa u tecnost za stakla. Mnogo je manja muka nego sa fabrickim sistemom.

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Jeste manja muka ali fabrička pumpa moze da baca tečnost preko auta bez prskalica (direktno iz creva) jedino mi se ne svidja sistem elektro-ventila za zadnju šoferku .
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

Pera

Post by Pera »

Otkud znas da nece i sa neoriginalnom pumpom?Ja imam posudu i prskalicu od Audija i odlicno radi,ako slabo prska mozda je uklesteno neko crevo,pa nema protok ili ventili ne otvaraju do kraja.
Ta fabricka pumpa uopste nije izdrzljiva,mnogo bolja varijanta je posuda i pumpa od novijeg tipa Samare :)

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Hoću da kažem da nemam problema sa njom ladina pumpa je ti tkzv. Vrtložna pumpa a one su ma koliko male bile uvek dobre , shto bi značilo da bez prskalice (koja stoji na haubi , mala crna) direktno iz creva baca mlaz vode preko auta (kao da sam zakačio crevo na česmu i pustio vodu na max) , samo shto joj je loš dihtung pa voda prodre u motorni prostor tako da sam je ja okrenuo da stoji na stranu , voda iz boce dolazi crevom na nju sa strane ,a malo crevo za odvod stavio da bude okrenuto na gore (samo na ovaj forum ne znam du ubacim slike da ti pokažem ), a nemam ništa protiv da se stavlja od drugih automobila . 8)
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

Post Reply