Ima li ko dvogrli karburator za Samaru 1300, ili kompatibilni Weber, sa sve nosacem, da je u odlicnom stanju, a da nije vise od 100Km od Kragujevca (bas ako je neko iz BG, nadjemo se u Pinosavi)?
Ima neki lik kod Ripnja drzi samo Samare,ja sam uzimao neke gluposti pretprosle godine,bila je neka smesna cifra.tel. 064/168-42-66.Javi sta kaze jer imam isti problem
Kod Duleta na Zarkovu sam bio i vise nije imao,kostao je 2000 din.
Video sam u Zelezniku (bg) jedan kao nov iz 1500 Samare, da li je jos uvek na kolima ne znam. Oni seljaci u Pinosavi imaju dosta zahebate stvari, moze za ozbiljne pare da se nadje 34/34 DMTR. Sta je "nosac"?
Za nosac verovatno mislis na one brezone na koje se stavlja taj pleh,to puca konista,ja sam kod mene uzeo ureznicu,i stavio srafove br.6 i do sad mi nijedan nije puko.Za Weber bi morao da vrsis neke prepravke-sajla,i jos neke gluposti,ne znam da li bi i kuciste filtera za vazduh moglo da ostane staro,mnogo zezanja,a nepotrebno.2000 mu je bila cena,ima da se nadje i za 3000 ako ti tako vise odgovara
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
da li neko strucniji moze da kaze koliko taj dvogrli weber dize potrosnju, a koliko snagu motora? a sto se tice pitanja "sta ce ti ako vozis na plin" mislim da ti bas tada i treba. ne znam koliko ali ako mnogo trosi vozikanje s njim je neisplativo, ali ako vozimo na plin pa po nekad resimo da nas auto ima dosta vise snage onda je vrlo korisno imati ga...npr. obilazenje dva slepera ili hmm...start na zelenom..
Moza da bude manja ali i veca, zavisi od puno faktora, tipa vrsta motora, stanje istog, velicina karba, kako je dzetovan, da li je mehanicki ili vakuumski, da li ima saug ili ako ima da li je mehanicki ili automatski, nacin voznje... Ako hoces dobru potrosnju, lakse stelovanje plina i slicno ne diraj nista. Ako hoces snagu onda se bato isprsi i plati muski.
ja sam za imanje i jednog i drugog kao sto sam to opisao. vozim na plin jeftino, ali kad po potrebi prebacim na benzin potrosnja nije bitna jer je on sekundarni derivat. vazno je da ima snage. sigurno ste se nasli svi u situaciji kad vam je falilo par konja...
Raziel ako tako vozis i ako ti je bitno tih par konja,onda vozis pogresan auto
Weber u sustini uopste ne mora da digne potrosnju dok ne krenes da ga gazis
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Jel mogu karburatori sa fiata na Ladu? Ako mogu imam ja jedan dvogrli sa granom. Webber... Inace nece ti povecati potrosnju, mozda je cak i smanji, sve dok ga ne zgazis pa otvori i drugo grlo. To je negde na 3000 obrtaja...
Nije ista nalegajuca povrsina i raspored kod svih, u principu ne zahteva neke velike prepravke (za coveka koji ume da koristi busilicu i dve matice u paru).
Napravim u petak mali test: maksimalna brzina u 4. brzini na benzinu mi je 100Km/h Terao sam ga bar jos minut po ravnom putu i pod gasom do daske i nije mrdnuo odatle.
(Na plinu 140 Km/h u 4. brzini, 135 Km/h u 5. brzini)