Moja Samara

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Post Reply
Leonardo

Moja Samara

Post by Leonardo »

Evo da i ja stavim neku slicicu moje ljubimice.
Osnovni podaci:
Lada Samara 1300
Proizvedena 1988.
Prvi vlasnik.

Image

Eksploatacija u "teškim" zimskim uslovima:

Image

[/img]
Last edited by Leonardo on Sun Feb 03, 2008 2:47 am, edited 1 time in total.

Alekre

Post by Alekre »

Sexy :) Tablice takodje. Jedina zamerka, sredi branik, malo mi je ''klonuo''.

Leonardo

Post by Leonardo »

Hvala.
Tablica nije autenticna (photoshop).
Sto se branika tice, u pravu si. Hteo sam letos da ih radim, ali sam odustao. Za sada su samo ofarbani u crno i cekaju neka bolja vremena.

Dacha

Post by Dacha »

A i maska je menjana, lej tako? I maja je Samara `88, a to na njoj je originalna maska. Svidjaju mi se beli migavci.
http://caribrod-city.myminicity.com/

http://www.operacijatrijumf.net/operacija-trijumf-studenti/orde-gogov.htm

Leonardo

Post by Leonardo »

Maska je originalna, a migavce sam menjao.
Bocni su kupljeni u UKR-u (150 din/kom), a stakla za prednje sam kupio
kod Nadje u Bubanj potoku ( 200 din/par ili komad, ne sećam se sada tacno). Cene su od proslog leta.

Goxxy

Post by Goxxy »

Dobrodošao Leonardo!

Fina boja na tvojoj Samarićanki, nema šta, baš joj lepo pasuje. Farbana ili je takva original? Pitam jer nisam nijednu u fabričkom stanju sa tom bojom video, pogotovo 1988. godište.

Koliko primećujem, pravo 1988. godište, jer prve serije nisu imale desne retrovizore, vidim da ni tvoja nema.

Ps. Korube da staviš, da ne satune auto ;)
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Leonardo

Post by Leonardo »

Hvala.
Farbana je. Originalna boja je bila "slonova kost".
Desni retrovizor nije bio fabricki ugrađen ali sam ga stavio naknadno. Na ovoj slici se ne vidi bas najbolje.
Sto se koruba tice, posle duzeg razmisljanja sam odustao od njih. Jedini nacin da se pricvrste je da se buse rubovi, a to nikako nisam zeleo da radim. Odradio sam odlicnu antikorozivnu zastitu, izdrzace valjda 20-ak godina, nadam se :wink:
Last edited by Leonardo on Tue Feb 05, 2008 8:55 pm, edited 1 time in total.

Goxxy

Post by Goxxy »

Leonardo wrote:Hvala.
Farbana je. Originalna boja je bila "slonova kost".
Desni retrovizor nije bio fabricki ugrađen ali sam ga stavio naknadno. Na ovoj slici se ne vidi bas najbolje.
Sto se koruba tice, posle duzeg razmisljanja sam odustao od njih. Jedini nacin da se pricvrste je da se buse rubovi, a to nikako nisam zeleo da radim. Odradio sam odlicnu antikorozivnu zastitu, izdrzace valjda 20-tak godina, nadam se :wink:
Za korube si u pravu - ne mogu se nikako pričvrstiti osim šrafljenjem na krila (i bušenjem istih u procesu). Međutim, imaj na umu da korubi sprečavaju da blato i vlaga dopre do nepristupačnih mesta i da igraju na duže stazu bolju ulogu od zaštite. Kakva god da ti je zaštita, koliko god da je kvalitetna - bolje će raditi korubi, veruj mi.

20-ak godina... nešto sumnjam :) Ako je u pitanju Body 950 ili nešto slično, radiće ti posao 5 godina najviše.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Leonardo

Post by Leonardo »

Ovo sa 20-ak godina je bila sala.
Koristio sam "Car System KS-500", "Body Flex" i (neces verovati) 10 kg voska.
Korubi imaju svojih prednosti, ali i mana i to je jos jedna od onih "vecitih" tema za diskusiju. Ja sam odlucio da ih ne stavljam i sad sta je tu je.

Pera

Post by Pera »

Pozdrav,lepa Samara :D
A sta je Body Flex?
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Leonardo

Post by Leonardo »

Hvala.
Pera wrote: A sta je Body Flex?
BODY AUTOFLEX SPECIAL
"Sound deadening - sealing compound based on rubber. Suitable for application to the internal or external parts of the underbody, with high ageing stability. Ready for use, it is applied with special spraygun (BODY UBS) and pressure @5-6 bar (75 - 90psi) (a short outlet results in fine structure whereas a long one in coarse structure). Permanently elastic, fast drying, very good adhesion and it can overpainted wet on wet with synthetic paints or with single coat/base coat after drying."

"Шумопоглащающий, герметизирующий состав на основе каучука. Подходит для нанесения на внутренние и внешние части автомобиля. Устойчив к старению. Готов к применению, наносится специальным пистолетом под давлением 5-6бар. Нанесение тонким слоем приводит к образованию тонкой структуры поверхности, а более толстый слой приводит к грубой структуре. Материал постоянно остаётся эластичным, быстро сохнет, имеет очень хорошую адгезию и может окрашиваться методом "мокрым по мокрому" синтетическими красками, или всеми красками после высхания."

Image

hura

Post by hura »

Slazem se po pitanju koruba da ima rasprave da li valja ili ne... iskreno ni ja ih nebi stavio pre body pa na pet god...
To Sam Ja Mare

Pera

Post by Pera »

Hvala na informaciji,nisam to jos video,dobro zvuci :D
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Post Reply