Male tajne iz majstorske radionice
Moderators: BokeYGTi, dejo, Miljan
Male tajne iz majstorske radionice
Mislim da bi bilo dobro da razmenimo neke cake koje mogu pomoci u odrzavanju vozila ili ne daj boze u nevolji. Npr: na ladi samari pasuje original homokineticki od golfa2 i felicije, felne 13 od renoa 5, cetkice anlasera mogu isto od golfa samo su krace pa se pre istrose itd. Takodje su dobrodosli saveti kako najlakse zameniti neki deo ili nabudziti nesto da bi se dovukli do kuce ili majstora.
- josif visarionovic
- Site Admin

Samara:
komutaor bosch, VW golf prednji lezajevi,
podrazumeva se da u kolima uvek imate komutator u rezervi, svecice, razvodnu ruku i kapu, membrane od AC pumpe ili celu pumpu, creva, selne i malo alata,krpu, ulja i vode
2101 - 2107
NAJVAZNIJE je da UVEK u kolima imate mali zupcanik uljne pumpe, kapu i ruku, svecice, platine,AC pumpu,komade creva za benzin, smirgle, selne i alata, krpu, ulja i vode.
Zasto zupcanik? Zato sto je to kvar od 100 din, lako i brzo se zameni, a totalno je nepredvidiv. Ako se u toku voznje upali lampica od ulja(ona uvek svetli kada se da kontakt, bas iz razloga da se uvek kotrolise njena ispravnost) to je signal da ODMAH iskljucite motor, jer su se najverovatnije pojele ricne na tom malom T zupcaniku. U suprotnom ce motor posle nekoliko sekundi zaribati.
Koincidencija i moja sreca je bila, kada je moj brat polozio vozacki i prvi put sa caletovom ladao krenuo u grad. Pred sam polazak mu objasnim to sa lampicom od ulja, i posle sat voznje mu se upali u voznji. On je naravno odmah stao i sprecio kvar od nekoliko stotina eura.
komutaor bosch, VW golf prednji lezajevi,
podrazumeva se da u kolima uvek imate komutator u rezervi, svecice, razvodnu ruku i kapu, membrane od AC pumpe ili celu pumpu, creva, selne i malo alata,krpu, ulja i vode
2101 - 2107
NAJVAZNIJE je da UVEK u kolima imate mali zupcanik uljne pumpe, kapu i ruku, svecice, platine,AC pumpu,komade creva za benzin, smirgle, selne i alata, krpu, ulja i vode.
Zasto zupcanik? Zato sto je to kvar od 100 din, lako i brzo se zameni, a totalno je nepredvidiv. Ako se u toku voznje upali lampica od ulja(ona uvek svetli kada se da kontakt, bas iz razloga da se uvek kotrolise njena ispravnost) to je signal da ODMAH iskljucite motor, jer su se najverovatnije pojele ricne na tom malom T zupcaniku. U suprotnom ce motor posle nekoliko sekundi zaribati.
Koincidencija i moja sreca je bila, kada je moj brat polozio vozacki i prvi put sa caletovom ladao krenuo u grad. Pred sam polazak mu objasnim to sa lampicom od ulja, i posle sat voznje mu se upali u voznji. On je naravno odmah stao i sprecio kvar od nekoliko stotina eura.
- josif visarionovic
- Site Admin

Pravi delovi za ladu uopste nisu jeftini, cak su mnogo skupi, pa se iz tog razloga vlasnici prodavnica rezervnih delova ne odlucuju da ih nabavljaju.
Vecina delova u ponudi su teski bofl i plagijati.
Ja danas nisam mogao da pronadjem cep hladnjaka. U prodavnicama mi nude neku jadnu tursku kopiju, koji ce mi klestima na licu mesta iskriviti, da moze da se stavi
.
Ja poludeo, hteo da razbijem radnju.
Vecina delova u ponudi su teski bofl i plagijati.
Ja danas nisam mogao da pronadjem cep hladnjaka. U prodavnicama mi nude neku jadnu tursku kopiju, koji ce mi klestima na licu mesta iskriviti, da moze da se stavi
Ja poludeo, hteo da razbijem radnju.
- josif visarionovic
- Site Admin

- KamAZ driver
Ne znam hoće li ikome značiti ovo (i da li sam potrefio pravo mesto za ovaj post), ali pre neki dan dobio sam "Ladin" newsletter u kome je bilo nešto o svećicama, pa i ova uporedna tabela (iako to ovde ne liči na tabelu) svećica koje odgovaraju za VAZ 2108-2115. Možda nekome i posluži.
Tip svećice - proizvođač - zemlja porekla
W 175T30 (W7D) - Bosch - Nemačka
N-9Y; N-9YC - Champion - Engleska, SAD, Kanada, Belgija
HLNY - Lodge - Engleska
FE65P - KLG - Engleska
42XLS - AC - Engleska
CW225LP - Marelli - Italija
BP6ES - NGK - Japan
W20EXR-U - ND - Japan
AG22 - Motorkraft - SAD
Tip svećice - proizvođač - zemlja porekla
W 175T30 (W7D) - Bosch - Nemačka
N-9Y; N-9YC - Champion - Engleska, SAD, Kanada, Belgija
HLNY - Lodge - Engleska
FE65P - KLG - Engleska
42XLS - AC - Engleska
CW225LP - Marelli - Italija
BP6ES - NGK - Japan
W20EXR-U - ND - Japan
AG22 - Motorkraft - SAD
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!
- KamAZ driver
felne za ladu 4x98 35-38 58.5
fiat morea, multipla, palio, panda, punto, regata, ritmo, skudo, seicento, siena, tempra, tipo, uno. Lancia a 112, Y 10, Y, beta, delta do 1995 godista nije bitno moze i da bude turbo, Dedra, prismo, thema, trevi. moze i sa seat malaga, i ala romeo 33, 75, 145, 155, 156, 164, 166.
fiat morea, multipla, palio, panda, punto, regata, ritmo, skudo, seicento, siena, tempra, tipo, uno. Lancia a 112, Y 10, Y, beta, delta do 1995 godista nije bitno moze i da bude turbo, Dedra, prismo, thema, trevi. moze i sa seat malaga, i ala romeo 33, 75, 145, 155, 156, 164, 166.
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!