Namunjena Lada 112, 110!

Moderator: letnjikovac

Alekre

Post by Alekre »

Je djape, onda bi on mozda mogao da mu uradi od poliestera one bokove sto sam ti pokazao?

djape1977

Post by djape1977 »

pa mozda. vidi i sa dutchman -om. zna on znanje
j***** auto bez kardana

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

hura

Post by hura »

Nije bas fandjo lik koji ce pedantno da uradi....
To Sam Ja Mare

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

hura wrote:Nije bas fandjo lik koji ce pedantno da uradi....
Немам личних искустава са тим, али имам исти утисак.

Nemam ličnih iskustava sa tim, ali imam isti utisak.
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

milicevicv

Post by milicevicv »

ima i boljih, on je samo izvikan mnogo seljudi zale na njega, a vidi u shiva ili tako nesto u zemenu, oni se bave time
nije sto je lada,al je zakon

Igor

Post by Igor »

Koji crni fandjo, sigurno najveci ciganin u gradu, kumeee. :mrgreen: Shiva samo uvoze delove, nista ne prave. Ima jedan momak sto je radio dosta automobila iz SRF (dok je postojao), vidi sada sa streetfightersima. :wink:

BKS_tmo

Post by BKS_tmo »

A kakvi su oni u Matrixu?
[img]http://i220.photobucket.com/albums/dd85/BKStmo/CopyofA002.jpg[/img]

Igor

Post by Igor »

Ne bih ti znao reci, znam samo da im je strahovito los farbar, ako mislis nesto raditi kod njih farbaj negde drugde.
Shvatite da su to plasticari ako vam je bas zapelo uz malo vise truda mozete sve to lepse i bolje uraditi od njih iz samo jednog razloga, radite SVOJ auto. Ko je bio na proslom sajmu automobila u Bg-u zna kako je radjena zelena kalibra ili nissan. :wink:

Raziel

Post by Raziel »

"Auto stil" spojleri i branici, kalupi za betonsku galanteriju....Miroslav 065/8258-150
011/8258-150. Sopot. ovaj covek valjda radi i za fandjo. video sam slike njegovih radova i izgledaju ok. dolazi i na najlon u Novom Sadu. kada sam mu ja postavio par pitanja rekao je ma sve moze.
[url=http://www.limundo.com/ref/Raziel38/][img]http://www.limundo.com/fajlovi/BannerAff/Limundo-468x60.png[/img][/url]

Alekre

Post by Alekre »

Moze li da mi uradi betonski spojler?

djape1977

Post by djape1977 »

to i nije losa ideja. kad se setim koliko puta sam na mazdi lomio spojlere o ivicnjake.... bila bi fora da jednom pukne ivicnjak :twisted:
j***** auto bez kardana

Alekre

Post by Alekre »

E da, mislimo na branike a pricamo o spojleru :)

Spojler
Image

Branik
Image

Ono sa difuzorima i slicnim aero dodacima necu da pominjem. Znam da znas sta je sta, ali, ima gro ljudi koji ne znaju i ubedjuju mu da su kupili prednji spojler a ne branik. :D

djape1977

branik i spojler

Post by djape1977 »

pa striktno govoreci, bez uvrede, rec spojler potice od engleske reci "spoiler" koja je nastala pocetkom 20.veka u aeronautickim krugovima od glagola
"to spoil" - pokvariti, narusiti. misli se na narusavanje vazdusnog toka preko krila. upotrebom spoiler -a na krilu se postize promena uzgona, tj. podizanje ili spustanje krila.

primenjeno na auto-industriju, spoiler bi bio svaki dodatak koji narusava normalni tok vazduha oko karoserije, bio on napred ili pozadi, gore ili dole
Image
na slici je
1. branik
2. spojler

u ovom slucaju su branik i prednji spojler izliveni iz jednog dela radi pojednostavljenja/pojeftinjenja proizvodnje. spojler je, u teoriji, napravljen tako da redukuje kolicinu vazduha koja prolazi ispok vozila pri kretanju, stvarajuci polje niskog pritiska ispod karoserije, time povecavajuci silu prianjanja na podlogu.

kazem u teoriji jer je 95% svih spojlera koji se mogu videti (osim na trkackim vozilima) tu cisto zbog estetike i njihovi proizvodjaci pojma nemaju o aerodinamici.

jedan od retkih primera spojlera na putnickim vozilima koji zaista nesto radi je fabricki mali zadnji spojler na nekim hatchback i karavan vozilima. verovatno ste primetili da su zadnja vrata i stakla na karavanima cesto veoma prljava, mnogo vise od ostatka vozila razlog tome je vrtlozenje vazduha koje nastaje iza vozila koja se "naglo zavrsavaju"
Image
prikazano crvenim na slici ovog izuzetno retkog fiata 130 familiare

zadnji spojler na kraju krova bi u ovakvom slucaju podigao vazdusnu strju pa bi do vrtlozenja dolazilo dalje iza vozila te bi se i manje cestica prljavstine lepilo na zadnje staklo i vrata.

izvinjavam se zbog dosadnog predavanja iz semantike i aerodinamike, verujem da vecinu ucesnika rasprave nisam smorio na smrt :wink:
j***** auto bez kardana

Alekre

Post by Alekre »

U bre, treba znati :)

Post Reply