Lada 110 za 2.000e, dajte mi savet! :)

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Milan

Lada 110 za 2.000e, dajte mi savet! :)

Post by Milan »

Pozdrav svima, baš lepo da sam naleteo na ovaj forum, za sada samo proalzim, ali uskoro možda psotanem regularan, ako lada iz naslova postane regularan deo mog života. :)

Elem, da ne davim:

Lada 110, 1600 kubika, 16V, 2000 godishte, nije vozhena do 2002, preshao 135.000. Prvi je vlasnik, moj najbolji ortak, nema lazhi nema prevare...

Mane: izderane su plastike iznutre na vratima, poshto je muzicar i stalno nosi neke opreme i sl, pa je izderao na par mesta.. Jako, jako malo je uljubljen na jednom mestu, skoro neprimeno golim okom.

I ne rade električni podizači, naaa, zadnjim prozorima, mislim, ne znam tačno, 2 ne rade. Koliko može da košta opravka toga?

Inače, 1.000 odmah, i hiljadu na neke silne rate, uslovi kupovine su i više nego dobri, a i glavni razlog kupovine, iskreno.

Ja kao relativni laik mislim da za 2.000 ne bi trebao da tražim dalje, šta mislite? Ipak kontam da ovde ima ljudi sa iskustvom, ako ovde nema, nema nigde :)

Hvala unapred.
Last edited by Milan on Thu Feb 07, 2008 4:35 pm, edited 1 time in total.

Goxxy

Post by Goxxy »

Jedino što je za 8 godina prošla 5000 manje nego moj Sputnik koji je 8 godina stariji :D Dakle, samo joj je kilometraža možda mana, ali ne prevelika. Cena je fantastično niska, tako da - ako je auto u dobrom stanju što se tiče limarije, motora, mehanike - kupuj i uživaj. Dakle, ne traži dalje - ali prvo isproveravaj obavezno te tri stavke, ali sigurno i još neke sitnice. Da li ima truljenja karoserije, da li motor masti, da li ima "knedle" kada ga voziš i jače stisneš gas, da li štuca... i naravno, da li vuče u neku od strana kada se vozi, da li je trap kako treba, kakvi su amortizeri, opruge... Sve to bi gledao koji god auto da kupuješ, pa ni u ovom slučaju nemoj da preskačeš.

Električni podizači nisu bog-zna kakav problem i uglavnom su u pitanju plastični zupčanici, znam da se dosta ljudi na to žalilo. Ako umeš sam da središ, neće te uopšte puno koštati (samo set rezervnih delova), u suprotnom... sigurno ćeš dati više ;)

Pošto vozim Sputnika, nisam više od ovoga stručan, tako da će ostale stvari da te drugi ljudi posavetuju. :wink:
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

finaldesign

Post by finaldesign »

Ja sam svoju lajku 111 kupio za iste pare, sa ugrađenim plinom. Jest da su me poslje čekali mnogi popravci i prepravci, ali uglavnom mogu reći da mi se isplatilo s obzirom da vrlo dobro obavlja svoj zadatak da me prebaci od točke A do točke B, ma, i puno više od toga :)

Uglavnom, pregledaj ovo što kolega Goxxy veli i nećeš pogriješiti...

Milan

Post by Milan »

Ortak je sa njom dosta prešao jer je muzičar. Zato mi je i povoljno jer je auto pouzdan, on sedne, iz Stare Pazove do Banjaluke, Zagreba, nazad, Kosovska Mitrovica, bez problema. Zato je i prešao toliko. Održavan je redovno, najbolja ulja je sipao, i sl..

Ja sam iskreno totalni laik u svetu automobila, niakd nisam kupovao kola, i nem' pojma /manje više/ na šta da obratim pažnju, pa budite slobodni da dajete SVE savete, pa i ono što podrazumevate da već znam. :D

Goxxy, tnx na odgovoru.

milan ue

Post by milan ue »

Imenjace,ako je tako kao sto pricas to je dzab-dzabe!Poredjenja radi,Golf 2,koga je davno pregazilo vreme,sa predjenih minium 300000km,star 20 i kusur godina ne moze da se nadje za te pare!Jedino da nema neku skrivenu manu,ali posto kazes da ti ga prijatelj prodaje,to se iskljucuje!I ako budes morao nesto da ulozis novca nije strasno jer to je stvarno ekstra cena!Srecno sa kupovinom,pa da nam se u "full-u" pridruzis! :lol:
Oj Užice, mali Carigrade

Goxxy

Post by Goxxy »

Uostalom Milane, pogledaj u ovom forumu kakve su probleme imali ljudi sa serijom 211x pa ako se ne-daj-bože i kod tebe tako nešto bude manifestovalo, da znaš u čemu je problem. Mada, ni to ne mora da znači - recimo bratovljev kum vozi 2112 i NIJEDAN problem do sada nije imao. Ali ni podizače stakala, heeeej!

Evo dela foruma za 211x
viewforum.php?f=10
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Leonid Breznjev

Drug na drumu...

Post by Leonid Breznjev »

Evo ovako, neka interna definicija VAZovih vozila izvedena posle nekolikostotinahiljada km eksploatacije istih glasi:

"Uvek, ali UVEK od tačke A do tačke B... sa manje ili više zaj.bancije... nikad šlepan!!!"

By the way... mislim da je to IZUZETNOOOO povoljna lova za 111kinju, kupuj i ne žali... servisi i rezervni delovi su uglavnom džabalesku (osim kad nisu, a takvih iskustava nisam čuo da je narod imo... otvoreni smo za demantovanje)
"Види тата, па то је господин Рајковић..."

Goxxy

Re: Drug na drumu...

Post by Goxxy »

Leonid Breznjev wrote:"Uvek, ali UVEK od tačke A do tačke B... sa manje ili više zaj.bancije... nikad šlepan!!!"
Druže Bržnjev - apsolutno tačna izjava. Nijednom je nisam šlepao, ali nijednom. Izdala me je samo jednom na putu, a onda sam je budžio dokle god je nisam osposobio da dođem do prvog naselja.

A to je jedina situacija (pu-pu-daleko bilo) da me je ostavila na putu. Tako da, Lade definitivno jesu za od tačke A do tačke B, sa manje ili više zahebancije. U suštini češće uz veće zahebancije, ali to su užitci "druženja" sa Avtovazom.

nikolabg

Post by nikolabg »

Cekaj na toj ladi imaju zadnji podizaci stakala????i nesto mi nije logicno.....meni je 16V ali 1600 kubika.....inache ako nema nekih drugih mana uzmi je,ugradi plin za 750e i neces se pokajati.......motori za podizace su dosta skupi ali i koji ce ti djavo za zadnja stakla,ja cak razmisljam i da skinem rucke nazad posto oni koji se voze samnom cesto ih ne zatvore do kraja pa kad odem da ga operem dobijem i unutrasnje pranje :)

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

I ja imam 1.5 16V i imam sva četiri elektro podizača. Izgleda Rusi odlučili još više uštediti na tim novijim Ladama (1.6 je novija od 1.5 koliko znam).
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

Milan

Post by Milan »

Hvala svima. :)

Joj, ljudi izvinite, u pitanju je 1600 injection model. :oops: Ne rade mu zadnja 2 dizača.. Ali znam sebe, mene će to nervira, ja ću to morati da zamenim/opravim, šta god.

Što se tiče gasa, čuo sam da je skuplja varijanta ako je injection varijanta, koliko dođe? Neko reče 750e, a ja ne znam ni kako ću za ovo da se snađem, to je skoro još pola auta, trenutno mi je baš neizvodljivo. :)

@nikolabg, ne kontam, jer ručke postoje po defaultu? Ne sećam se da sam ih video? Ili postoji samo mogućnost ugradnje?

nikolabg

Post by nikolabg »

vidish.....mozda i ne postoje......ali bolje ti je da pogledas sta ti se vise isplati....da ugradis rucke ili da menjas motore za podizace....mislim da je motor za podizac oko 35e.....mom drugu je crko prednji levi 6 meseci posto je kupio auto....u servisu sam video jos par popravki oko toga....a i majstori su mi rekli da ih nisu bas najbolje u radili....pogotovu zadnje podizace...pa su ih zato i izbacili iz novijih modela na zadnjim staklima

Alekre

Post by Alekre »

Obavezno proveri svecice i kompresiju. Ta dva su mi nekako najbolji pokazatelj ispravnosti agregata. Obavezno strogo postuj administrativne radnje! Ali obavezno! Nista sam! Agencija, SUP, proveri auto. To ti savetujem onako iskreno.

pbenka

Post by pbenka »

Što se tiče podizača, ko je malo vešt sa altom, to se lako sredi. Naime, rotor motora na suprotnom kraju od puža zariba, kao da Ruje namerno nisu stavile mast. Malo fine šmirgle i mast srede stvar. Jedan mi je riknuo još u garantnom roku, a kako se serviser i prodavac nisu mogli dogovoriti ko to treba da nabavi, ja sam sam sredio, a još uvem čekam (2 godine biiiip )da mi jave da su nabavili novi podizač :) Sada u subotu sam morao da rasturim i drugi motorić, i ista stvar.

Milan

Post by Milan »

Nije mi niko rekao za plin, jel stvarno moguće da to košta 750e, kao što neko reče?...

Post Reply