cimanje na nivu

Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets

Fantom

cimanje na nivu

Post by Fantom »

Zdravo sajt je odlican tacno ono sto mi je trebalo razmisljao sam se da ja napravim jedan al sad kad ima ovaj nema potrebe. Imam ladu nivu 1.7, 96 god. na karburator.Kad saltam iz manje u vecu brzinu nemam problem,ali kad saltam iz vece u manju imam cimanje.Promijenio sam set i nista se nije promjenilo :( .Ne znam sto je u pitanju,menjac, raduktor,ili sta je vec,pomagajtei ?

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

možda korpa kvačila koliko je pretrčala?
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Fantom

Post by Fantom »

promijenio sam set novi nijesam 1000 km presao,a to mi se desavalo i prije toga

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

a jel ravnjan zamajac pri zameni, nekad se neznatno prilagodi staroj korpi...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

djape1977

Post by djape1977 »

opishi preciznije "cimanje"
j***** auto bez kardana

Fantom

Post by Fantom »

cima kao u vidu oscilacija od vecih ka manjim dok se ne umiri sasvim.Na krstovima kardana nema lufta ali sam primijetio da je luft na prednjem diferencijalu veci nego na zadnjem.Kad pustim pa dam gas osjetim jedan udar

djape1977

Post by djape1977 »

mosaci motora i menjaca? mozda popucali?
j***** auto bez kardana

Fantom

Post by Fantom »

nisu sve je to zdravo na njoj

djape1977

Post by djape1977 »

bmg li ga. tesko je reci ovako. jedino da sednem da provozam da osetim. gde si sto se tice lokacije?
j***** auto bez kardana

Fantom

Post by Fantom »

podgorica :(

agw

Post by agw »

Fantom wrote:cima kao u vidu oscilacija od vecih ka manjim dok se ne umiri sasvim.Na krstovima kardana nema lufta ali sam primijetio da je luft na prednjem diferencijalu veci nego na zadnjem.Kad pustim pa dam gas osjetim jedan udar
Na mojoj prvoj Nivi je bilo nesto slicno i nestalo je kada sam zamenio komplketan prednji diferencijal. U to doba sam ga dobio jeftino jer je neko skinuo prednji pogon da bi stavio mercedesov dizel motor :roll:

ciccio-75

Post by ciccio-75 »

Fantom wrote:nisu sve je to zdravo na njoj
jesi siguran da je zadnji nosac mjenjaca dobar..........moze puknut a da se okom ne uspje registrirat da je pukao.........podlozi krokodilu(dizalicu) ispod mjenjaca i pokusaj ga lagano podignut........ako ti se digne mjenjac a auto ostane stajat kako je.........otisao ti nosac..........a ako ti se cijeli auto pocinje dizat.........dobar je........
meni je isto pukao nosac i tako se vec par mjeseci vozam.........mrzi me promijenit ga............neda mi se ovih dana lezat ispod auta......nikako.......haha
LADA NIVA CLUB
http://forums.cjb.net/ladanivaclub.html
[img]http://img444.imageshack.us/img444/5625/onlyinnivacd7.gif[/img]

agw

Post by agw »

ciccio-75 wrote:
Fantom wrote:nisu sve je to zdravo na njoj
jesi siguran da je zadnji nosac mjenjaca dobar..........moze puknut a da se okom ne uspje registrirat da je pukao.........podlozi krokodilu(dizalicu) ispod mjenjaca i pokusaj ga lagano podignut........ako ti se digne mjenjac a auto ostane stajat kako je.........otisao ti nosac..........a ako ti se cijeli auto pocinje dizat.........dobar je........
meni je isto pukao nosac i tako se vec par mjeseci vozam.........mrzi me promijenit ga............neda mi se ovih dana lezat ispod auta......nikako.......haha
Sada me je ovo podsetilo na moji prvu Nivu. Bila je vec tada 14-15 godina stara (inace i sada ide, ima 24 godine) i trula odole. Vracao sam se iz Crne gore sa mora i vukao sam camac. Negde oko Nove Varosi mi se iz poda iscupao menjac i ostao da visi na kardanima. Uzeo sam dizalicu, podigao menjac, iznad rupe koja je nastala u podu sam postavio veci cekic, i zicom vezao menjac za drsku od cekica. Ovako sam kola doterao do Novog Sada i jos sam se vozio nedelju dana u lokalu dok kola nisu stigla do limara.

Fantom

Post by Fantom »

pogledat cu tu stopu mada kada sam mijenjao set,skidao sam menjac i nisam primijetio da je puko nosac,provjerit cu pa se javljam

Vigi

Post by Vigi »

Fantom wrote:podgorica :(
ako neko od lks chlanova ko se razume u tvoj problem bude ishao kolima do crnogorskog primorija eto tebi reshenja sigurno za mesec i po, dva ili tri

Post Reply