Stabilnost u voznji ??
Stabilnost u voznji ??
Pozdrav svima ..
Evo sta je moj problem i sta bi hteo da vas pitam da me posavetujete :
Ta zadnja vuca me ubija ... nestabilna je .... prvi sneg ... kisica ... i led ... i ona prosto luduje ...
Nego recite mi ... uprincipu ... dali je pametno staviti malo vece pneumatike .... recimo ... 185/65 ? Sta mislite ... koliko ce povecati stabilnost i kako ce uticati na trap ??
Bas je zajebana u krivinama !
Evo sta je moj problem i sta bi hteo da vas pitam da me posavetujete :
Ta zadnja vuca me ubija ... nestabilna je .... prvi sneg ... kisica ... i led ... i ona prosto luduje ...
Nego recite mi ... uprincipu ... dali je pametno staviti malo vece pneumatike .... recimo ... 185/65 ? Sta mislite ... koliko ce povecati stabilnost i kako ce uticati na trap ??
Bas je zajebana u krivinama !
U startu:
Promenish amortizatore, malko spustis ladu za 1.5 opruge, postavish dupli stabilizator

Zadnji deo mozes isto vezivati:

i postavish gume 195/55 ir stoji Lada vec fino.
Osetices malo vece vibracije pri voznji

Promenish amortizatore, malko spustis ladu za 1.5 opruge, postavish dupli stabilizator

Zadnji deo mozes isto vezivati:

i postavish gume 195/55 ir stoji Lada vec fino.
Osetices malo vece vibracije pri voznji
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
- josif visarionovic
- Site Admin

- Bax-Lada 2107
Cujte da vam kazem ... nije da ona nestoji ... ja imam sada 175/70 i kada vozim lagano ona lepo pici ali kada malo ostrije nagazim gas ... eh ... tu vec pravi haos ... prosto kao sto rekoh u krivinama se oseca bezanje zadnjeg trapa
Mada sto rece alekre ... " Nemoj naglo da dajes gas pri izlasku na pravo. Nemoj da kocis motorom u krivini na nagibu. Ne saltaj u nizi stepen prenosa u krivinama, sa kvacilom moras takodje nezno, nikakva nagla otpustanja... ?
to sve ima logike .. i ne da ima nego je i tacno ... nego ja malo volim da se zezam a nisam bas neki majstor i onda malo malo pa me prestigne zadnji trap
Hocu jos nesto da vas pitam .. jel ima neko ugradjen obrtometar .... na koliko obrtaja vi obicno saltate u veci stepen prenosa ???
koliko ona moze da trpi da gazim a da ne napravim haos motoru ... naravno pod uslovom da joj menjam redovno ulje i da je zagrejem prethodno ??
Mada sto rece alekre ... " Nemoj naglo da dajes gas pri izlasku na pravo. Nemoj da kocis motorom u krivini na nagibu. Ne saltaj u nizi stepen prenosa u krivinama, sa kvacilom moras takodje nezno, nikakva nagla otpustanja... ?
to sve ima logike .. i ne da ima nego je i tacno ... nego ja malo volim da se zezam a nisam bas neki majstor i onda malo malo pa me prestigne zadnji trap
Hocu jos nesto da vas pitam .. jel ima neko ugradjen obrtometar .... na koliko obrtaja vi obicno saltate u veci stepen prenosa ???
koliko ona moze da trpi da gazim a da ne napravim haos motoru ... naravno pod uslovom da joj menjam redovno ulje i da je zagrejem prethodno ??
Joj, joj... Moraces da steknes osecaj.alexalex wrote:Cujte da vam kazem ... nije da ona nestoji ... ja imam sada 175/70 i kada vozim lagano ona lepo pici ali kada malo ostrije nagazim gas ... eh ... tu vec pravi haos ... prosto kao sto rekoh u krivinama se oseca bezanje zadnjeg trapa
Alekre previše dramatizuje u ovoj situaciji, da imaš pod haubom stotinjak konja pa i ajde da ti pravi problem zadnja vuca ali sa ladinim motorom gume 175 bez problema prenose sav moment na asvalt. A sto se tice snega i klizave podloge, ako nisi dovoljno oprezan - na*ebaces i da imas 4x4 pogon a kamoli zadnji. Vlazno vreme je posebna prica, zna biti duplo gore nego sneg i led zbog ladine krute osovine. Znaci zakljucak: po suvom mozes malo divljati, po mokrom - nikako!alexalex wrote: Mada sto rece alekre ... " Nemoj naglo da dajes gas pri izlasku na pravo. Nemoj da kocis motorom u krivini na nagibu. Ne saltaj u nizi stepen prenosa u krivinama, sa kvacilom moras takodje nezno, nikakva nagla otpustanja... ?
Koji motor i menjac su u tvojoj Ladi?
[img]http://i220.photobucket.com/albums/dd85/BKStmo/CopyofA002.jpg[/img]
alexalex>> Kada te zanese uvek moras biti u toj brzini koja moze da te izvuce, onda radish volanom i malo gasosm (nestiskas do daske, jer ce prednji deo onda da ide pravo makar si smoto u levo) i sve krivine su tvoje dok te neuhvati misao da sve zansh
Shalu na stranu, ali za dobar i pravilan slajd netreba velika brzina nego treba praksa.
BAX>> evo slika za tebe

BAX>> evo slika za tebe

IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
Pa zato sto si pitao na koliko se menjaju brzine.
Lada 2107 1.3 (na TNG) pri 5500 obrtaja (gde ostvaruje maksimalnu snagu) u prvoj postize 40, u drugoj 70-80, u trecoj 110-120.
Posto pretpostavljam da tvoja nema obrtomer, i posto je motor poprilicno u godinama savetujem ti da ti ove brzine u pomenutim stepenima prenosa budu granica i da ih ne prelazis.
Lada 2107 1.3 (na TNG) pri 5500 obrtaja (gde ostvaruje maksimalnu snagu) u prvoj postize 40, u drugoj 70-80, u trecoj 110-120.
Posto pretpostavljam da tvoja nema obrtomer, i posto je motor poprilicno u godinama savetujem ti da ti ove brzine u pomenutim stepenima prenosa budu granica i da ih ne prelazis.
[img]http://i220.photobucket.com/albums/dd85/BKStmo/CopyofA002.jpg[/img]