Ispucale instrument table i jos po nesto o entarijeru!!!
Moderator: letnjikovac
- KamAZ driver
- Leonid Breznjev
a sta je sa motorom ventilacije kabine? crko, skripi, tandrce?
to je posao od 2-3 dana, dan za skidanje, dan za presvlacenje, dan za vracanje. komolikacija ziva. dovezes auto kod mene, ostavis 3 dana, dodjes po njega...
radije ne bih to radio. muka me hvata od skidanja i vracanja inst. table. pokusaj da nadjes skinutu, samo da nije bas razvaljena skroz. presvuci cu je pa je ti montiraj nazad, tako neces biti bez auta danima. takodje verujem da u temerinu imas majstore koji ce ti zameniti sve to za manje pare nego ja ili bilo ko u bg
to je posao od 2-3 dana, dan za skidanje, dan za presvlacenje, dan za vracanje. komolikacija ziva. dovezes auto kod mene, ostavis 3 dana, dodjes po njega...
radije ne bih to radio. muka me hvata od skidanja i vracanja inst. table. pokusaj da nadjes skinutu, samo da nije bas razvaljena skroz. presvuci cu je pa je ti montiraj nazad, tako neces biti bez auta danima. takodje verujem da u temerinu imas majstore koji ce ti zameniti sve to za manje pare nego ja ili bilo ko u bg
j***** auto bez kardana
- Leonid Breznjev
Motor škripi ali radi samo na manjoj brzini...
Vidi, ako lajku ne prodam u neko dogledno vreme, zanimaće me da je upicanim...
Malo mi fali do odluke da je zadržim za vannastavne aktivnosti... zato me zanima investicija. A što se tiče Temerinskih majstora... (no comment)
Vidi, ako lajku ne prodam u neko dogledno vreme, zanimaće me da je upicanim...
Malo mi fali do odluke da je zadržim za vannastavne aktivnosti... zato me zanima investicija. A što se tiče Temerinskih majstora... (no comment)
"Види тата, па то је господин Рајковић..."
Ovo je torpedo. Gornji deo instrument table od nekog "penastog" materijala nalivenog na metalnu konstrukciju i presvučen nekim gumastim materijalom. Nešto slično tapacirima, samo što je na tapacirima u pitanju neki tvrđi materijal, isto penast ali tvrđi.djape1977 wrote:a koji je zapravo deo to sto vi samardzije nazivate torpedo? konzola za radio i oko menjaca?
pa procunjaj po otpadima. obicno takve stare ostecene delove enterijera mozes da dobijes dzabe. to je i najbolja varijanta. presvuces deo, sredis ga i onda ocas posla zamenis

Eto, možda bih i ja mogao da se dogovorim sa tobom da ti dam novi torpedo za preslvačenje jer na proleće radim kompletnu restauraciju instrument table.
Koja je cena za ruke i za materijal?
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
usput sam svratio do kidijevog otpada juce, ima jednu tablu za 2107 bez ogrebotine, koga zanima...
moje skromno misljenje je da neces ubiti masno tele prelaskom sa rive na samaru. bez jedno 3000e neces naci stvarno pristojan auto. sto lepo ne sredis to sto treba na lajki pa je vozi. podsecas me na mog brata koji obavezno uradi generalku i onda proda auto...
sastavi spisak sta sve treba da se radi pa cu ti izracunati troskove.
racunaj 50e recimo
moje skromno misljenje je da neces ubiti masno tele prelaskom sa rive na samaru. bez jedno 3000e neces naci stvarno pristojan auto. sto lepo ne sredis to sto treba na lajki pa je vozi. podsecas me na mog brata koji obavezno uradi generalku i onda proda auto...
sastavi spisak sta sve treba da se radi pa cu ti izracunati troskove.
racunaj 50e recimo
j***** auto bez kardana
sedista.
iz mog skromnog iskustva, ladina sedista su u najboljem slucaju osrednjeg kvaliteta. skaj nema u sebi uv blokator pa posle 10+godina postaje krt i raspada se. platneni delovi izblede, sundjeri se spljeskaju pa se obavezno nadje i neka sipka da se prepreci iza ledja... mehanizmi se zaglavljuju, opruge i poluge i nasloni pucaju. iskreno, jedina gora su u zastavi.
necu trositi reci na reparaciju ladinih sedista, moze da se odradi ali je po meni besmisleno.
ubacivanje sedista iz nekog drugog auta je najjednostavnije i najjeftinije resenje.
sedista od bilo kog starog fiata odgovaraju sraf na sraf bez prepravki i definitivno su kvalitetnija ali treba uzeti u obzir da govorim o 20god ili starijim automobilima tako da cete tesko naci neka ocuvana
vidjao sam ugradjena sedista od opel kadeta gsi, vectre, mazde 626 i 323.
nosaci sedista ne odgovaraju!
najlakse je lepo podici tepih pa brusilicu u ruke. kad se iseku svi nosaci pocinje se od nule. ako je patos vozila zdrav, izbusiti rupe direktno dole, srafovi m8, velike sajbne da se rasporedi opterecenje i to je to. u mom autu su sedista od mazde 626 91.god. kostaju oko 50e par po otpadima i najcesce su odlicno ocuvana. kad su zasrafljena za pod auta sedi se dosta nize nego na ladinim sedistima. meni se svidja. ko ne voli nisku vozacku poziciju moze da uradi isto sto i ja u prethodnoj lajki: isekao sam fabricke ladine nosace i navario kutije 20x30mm poprecno od podsajtne do tunela menjaca na 2-3cm od poda. kad se sedista od mazde zasrafe na tako napravljene nosace visina je kao original u lajki.
sto se tice boje sedista svaka se jednako mogu presvuci bilo kojim materijalom. eko koza je po meni najlosije resenje, odvratna je za sedenje, pogotovo leti. kvalitetan plish je najubolji, mikrofiberi su ok, koza - ko voli.
ps: u toj prethodnoj lajki sam doziveo bocni udarac sa 80km/h u desnu stranu. nisu se otkinuli ni nosaci ni srafovi.
iz mog skromnog iskustva, ladina sedista su u najboljem slucaju osrednjeg kvaliteta. skaj nema u sebi uv blokator pa posle 10+godina postaje krt i raspada se. platneni delovi izblede, sundjeri se spljeskaju pa se obavezno nadje i neka sipka da se prepreci iza ledja... mehanizmi se zaglavljuju, opruge i poluge i nasloni pucaju. iskreno, jedina gora su u zastavi.
necu trositi reci na reparaciju ladinih sedista, moze da se odradi ali je po meni besmisleno.
ubacivanje sedista iz nekog drugog auta je najjednostavnije i najjeftinije resenje.
sedista od bilo kog starog fiata odgovaraju sraf na sraf bez prepravki i definitivno su kvalitetnija ali treba uzeti u obzir da govorim o 20god ili starijim automobilima tako da cete tesko naci neka ocuvana
vidjao sam ugradjena sedista od opel kadeta gsi, vectre, mazde 626 i 323.
nosaci sedista ne odgovaraju!
najlakse je lepo podici tepih pa brusilicu u ruke. kad se iseku svi nosaci pocinje se od nule. ako je patos vozila zdrav, izbusiti rupe direktno dole, srafovi m8, velike sajbne da se rasporedi opterecenje i to je to. u mom autu su sedista od mazde 626 91.god. kostaju oko 50e par po otpadima i najcesce su odlicno ocuvana. kad su zasrafljena za pod auta sedi se dosta nize nego na ladinim sedistima. meni se svidja. ko ne voli nisku vozacku poziciju moze da uradi isto sto i ja u prethodnoj lajki: isekao sam fabricke ladine nosace i navario kutije 20x30mm poprecno od podsajtne do tunela menjaca na 2-3cm od poda. kad se sedista od mazde zasrafe na tako napravljene nosace visina je kao original u lajki.
sto se tice boje sedista svaka se jednako mogu presvuci bilo kojim materijalom. eko koza je po meni najlosije resenje, odvratna je za sedenje, pogotovo leti. kvalitetan plish je najubolji, mikrofiberi su ok, koza - ko voli.
ps: u toj prethodnoj lajki sam doziveo bocni udarac sa 80km/h u desnu stranu. nisu se otkinuli ni nosaci ni srafovi.
j***** auto bez kardana
- Leonid Breznjev
LADA je ZMAJ... ko kombajn
I sam sebe podsećam na tvog brata... meni je greota da mi stoji, a razni samozvani znalci i zlojebi stalno dolaze pa mi spuštaju cenu i kude auto koji je sa svojih bezmalo 19 godina bolji od ženine Zastave 101 iz 2001.godine...djape1977 wrote: moje skromno misljenje je da neces ubiti masno tele prelaskom sa rive na samaru. bez jedno 3000e neces naci stvarno pristojan auto. sto lepo ne sredis to sto treba na lajki pa je vozi. podsecas me na mog brata koji obavezno uradi generalku i onda proda auto...
i moja žena se priključila pokudama posle par vožnji starine... (kada je glupi stojadin stajao zbog neke budalaštine sa strujom ili čime god...)
"Sada sam sela u ovaj traktor i više nikad!"
To je sve zbog spartanskog osećaja u vožnji koji lajka nudi i na koji čovek treba da se navikne i gotovo...
Mislim da će na kraju da završi kao svadbeni poklon... za tamo neke drugare...
"Види тата, па то је господин Рајковић..."
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Re: LADA je ZMAJ... ko kombajn
Sta imas ti protiv Stojadina, to je najbolji autoLeonid Breznjev wrote:I sam sebe podsećam na tvog brata... meni je greota da mi stoji, a razni samozvani znalci i zlojebi stalno dolaze pa mi spuštaju cenu i kude auto koji je sa svojih bezmalo 19 godina bolji od ženine Zastave 101 iz 2001.godine...
i moja žena se priključila pokudama posle par vožnji starine... (kada je glupi stojadin stajao zbog neke budalaštine sa strujom ili čime god...)
"Sada sam sela u ovaj traktor i više nikad!"
To je sve zbog spartanskog osećaja u vožnji koji lajka nudi i na koji čovek treba da se navikne i gotovo...
Mislim da će na kraju da završi kao svadbeni poklon... za tamo neke drugare...