josif visarionovic wrote:2000 eura polovna 111, e to je kod nas naucna fantastika.
ma je ali u kakvom je stanju bila kad sam je uzeo...

presudno mi je bilo sto ima plin... a inace je nebi ni pogledao...
motor je bio uredno servisiran... malo zapusten ali na prvi pogled sve je izgledalo uredno... posle sam mijenjao gume, lambda sondu, mjerac protoka zraka, prekidace za dizanje stakla, posudu za vodu brisaca, i tako jos neke sitnice... a od glavnih stvari auto ima limariju stucanu od leda..
k tome, kako je limarija stucana od leda pukla je sofersajba pa je i ona mjenjana... navodno je nesretnik (1 vlasnik) imao auto nekoliko dana kad mu ga je led stucao
josif visarionovic wrote:
Ne znam kakvo je stanje na trzistu auto-delova u Hrvatskoj, ali je kod nas jos uvek blagi haos, tj. prepuni smo plagijata, a Boschovih delova pogotovo. Cak se original Bosch svecice tesko nalaze.
Ma mislim da su originalne, ipak je malo veca kontrola kod nas, ili mi se barem tako cini... a da ima plagijata i kod nas, dabome da ima, pogotovo sto se tice dijelova za starije aute
josif visarionovic wrote:
Zelim da kazem, da postoji verovatnoca da ti svecice nisu originalne.
Ako nije do njih, onda je problem ili u paljenju ili u brizgaljki.
Ako motor trosi ulje ili ako nisu ispravni semerinzi ventila, ulje u kompresionom prostoru bi trebalo da sagori, a na svecici koja radi u takvim uslovima bi se pojavila braon-siva skrama u vecoj kolicini, ponekad deblja i od same elektrode.
prilicno sam siguran da nije do scjecica... znaci mora da je paljenje ili brizgaljke i zato ima ulja na svjecicama i oko njih?
probat cu ja i odvrnut svjecice sada, nakon 6 mjeseci koliko rade od kad su nove... pa cu vidjet kako izgleda.. znaci ako je smedje-sivi nanos na njima oko elektroda, imam problem sa semerinzima ventila ili brizgaljkama.... hmm cini se kao da ce popravak biti skup?

: