Vaz 2101 1971 " STREET MACHINE"

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Post Reply
zoran86

Post by zoran86 »

Ja sam imao priliku da vidim ostecene klipove(od moje lajke),pa je sada razbusen na trecu specijalu.Sto se tice hilzni, iz nekih izvora sam cuo kada se radi hilznovanje motora majstori ne zele da stave hilzne koje si kupio nego samo njihove,a oni su pravljeni od odlivka,koji su meki...Tako sam ja cuo,ispravite me ako gresim... :oops: :roll:
http://ba.warpfire.com/hangar/index http://img505.imageshack.us/i/mapsmed.gif/

djape1977

Post by djape1977 »

desava se da budu osteceni klipovi ali mozda u 10-15% slucajeva po mom iskustvu. tacno je da "majstori" stavljaju svoje hilzne koje su napravljene od obicne gvozdjushine. ja u bg znam svega dve tri radionice za masinsku obradu koje rade sa kvalitetnim svojim hilznama, ili sta musterija donese. skuplji su od vecine drugih ali vredi.motori koje su mi oni radili su prelazili i po 200.000 posle generalke. dobre kupovne hilzne su federal-mogul, ima ih svih dimenzija pa i za ladu. jos jedna mogucnost je uzeti stare "plivajuce" hilzne pa ih prerezati na novu meru. te su uvek dobrog kvaliteta.
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

eto primera dobro odradjene generalke. ako se sve uradi kako treba i sa kvalitetnim delovima, moze da traje kao nov motor i duze...
j***** auto bez kardana

Alekre

Post by Alekre »

Znaci dobra generalna i Lada predje duplo??? Jos samo elektronsko paljenje, nista vise.

@Djape
Kada kazes ''plivajuce'' hilzne, mislis li na one koje su direktno u kontaktu sa vodom?

djape1977

Post by djape1977 »

bas te hilzne. stariji renoi, pezoi, bm li ga sta jos.
neko mi je na ovom forumu pominjao da ima da se kupi komplet elekt. razvodnik za lajku, ako ne mora da moze da se uglavi od nekog fiata, lice dovoljno
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

i kako radi to cudo? jel bas za ladu ili je neka prerada? komutator, bobina, sve u kompletu? dok sam imao lajkin motor menjao sam te razvodnike, platine i kondenzatore svakih 15 dana i nikad nije radilo kako treba. sreca pa je rikno motor pre nego sto sam stigao da poradim na tome... :mrgreen:

btw, umesto ladinog kondenzatora moze da se stavi manje vise bilo koji, ja sam na kraju stavio od nekog japanca (toyota ili mazda), samo sam usao u radnju za japance i trazio kondenz od 30mf (ako me secanje ne vara bilo je 30?). taj vise nikad nije crkao, sahranio je 2 razvodnika koji su dobili luft u osovini...

kablovi SEIWA (made in japan) kupljeni kad sam uvezao mazdu 626 '97.godine, posle havarije mazde presli na ladu n'1, pa na n'2, pa na n'3, pa sad na fiatov motor u n'3, rade i dalje odlicno, nisu cak ni silikonski, video sam ih skoro u prodavnici nissan delova za oko 3000din. 10 godina za te pare je savrsenstvo, pogotovo kad se uracuna ustedjena zajebancija...
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

jbg, imas srece. meni rikne razvodnik, dobio luft u osovini i nema teorije vise da nastelujes platine. odem u radnju, kupim nov i montiram ga tu ispred radnje a ono radi jos nemirnije motor nego sa starim. trpeo sam ga tako 5-6 dana kad jedno jutro -cvrc. rikno kondenz. nov. stavim japanski....

takodje imaj u vidu da su meni te lade radni automobili koji prelaze 25-30.000km godisnje i to 90% gradske voznje po bg, sto uz moju malo tezu nogu na gasu verovatno znaci najteze moguce uslove eksploatacije.

montiraj tu elektroniku probe radi, to ti je 1/2h posla. iznenadices se koliko motor ravnomernije radi na leru i koliko brze prima gas.
skini kapu, oznaci polozaj ruke, izvuci platinac i u isti polozaj ubodi elektronac da ne gubis vreme oko zupcenja
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

NGK svecice su zakon, traju po 100.000km!
j***** auto bez kardana

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

djape1977 wrote:NGK svecice su zakon, traju po 100.000km!
ja ih menjam na 10 000 :lol: kupujem kod gen uvoznika(mass companu)
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

djape1977

Post by djape1977 »

sto ih menjas na 10.000? crkavaju?
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

ako ih menjas zato sto pise u user manual da treba, silno gresis sinko...
j***** auto bez kardana

SERZAS

Post by SERZAS »

Evo kolege, vratih se sa LLK 2008 winter skupa i mogu reci da postajemo veoma popularan klub, jer su ovaj skup propratile sve Litvanske auto tv emisije, i svaka je pravila svoju reportazu, dosta interesantno. :) Inace sneg je pao bas kada treba i nije stao, a temperatura je bila oko -10. Slalom je veoma dugo trajao od 10 pa do 18 casova, bile su klase AWD, RWD, FWD. Teren je bijo dosta klizav tako da uopste nije trebalo jako stisnuti gas za bolji slajd, a trek je bijo dosta tezak za zimske uslove a pogotovo za RWD... Takodje smo imali i goste iz Estonije sa Nivom.

Eto sada malo uzivajte u slikama :
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image