Kako ladom 11x serije do 1 000 000 km?

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Post Reply
James_2101

Kako ladom 11x serije do 1 000 000 km?

Post by James_2101 »

Moja Lada je do sada presla oko 16000km, uglavnom je ja gazio.Nisam imao vecih problema do sad...
Interesuje me sta bi moglo da mi rikne,otkaze,pravi probleme u predstojecih 20-30 godina koliko jos planiram da je vozim...
Pomoc?
Hladno pivo, vrela cica i moja draga Lada 110tkica!

Goxxy

Post by Goxxy »

Iako se ne razumem previše u 211x seriju, bilo bi dobro postaviti temu sličnu koju smo stavili u Samarin forum:
Mane na koje treba obratiti paznju pri kupovini samare

Tamo sam postavio kao lepljivu temu kako bi vozači Samare lako mogli da nađu koji su to česti problemi i kako se rešavaju. Ulinkovaću i probleme sa rešenjima koje smo davali tokom prethodnih godinu dana.

Urednici ovog foruma, tj. vaz_mashina i letnjikovac mogu sličnu temu da postave i u ovom forumu kako bi se vozači modela 211x lakše ubuduće snalazili.

To nije moj odgovor na tvoje pitanje, ali se nadam da će ovakva akcija dovesti do takvih odgovora. Ja odoh sada da uređujem onu temu u Samara forumu.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

James_2101

Post by James_2101 »

Slazem se.
Bolje sve savete staviti na jedno mesto, lepo urediti, tako da se ljudi poput mene ( i meni slicnih ) mogu lakse snaci...

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Evo prvi problem koji se javlja odmah nakon kupnje. Originalne felge od 11x serije nisu okrugle i jako tresu u vožnji, tako da je potrebno odmah kupiti nove felge :-)
Drugi problem koji sam čuo da se često javlja, a meni se već dva puta javio, je da rikne bobina.
Osim toga sam već dva puta mijenjao posudu za antifriz, a jednom za tekućinu za brisače. Ona ruska plastika puca ko luda :-)
...
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

James_2101

Post by James_2101 »

... felne su (tj deluju) ok.
Za te plastike razne ispod haube sam i ja cuo da pucaju.
Ali ono zadnje levo stop svetlo mi neko vreme ne da mira!

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Djeluju one ok, ali da li su stvarno? Ne možeš to vidjeti prostim okom. Da li ti trese oko 110km/h? Meni je sada mirna i pri 160km/h. Kada si kod nekog vulkanizera neka ti stavi točkove na sroj za balansiranje i stavi da se polako vrti. Onda se vidi kako točak ide lagano gore dolje dok se vrti. Kod mene su sva četiri točka pokazivali takve simptome. Naravno tvoja je novija, možda se netko ipak sjetio "hej ljudi, hajmo od sada praviti okrugle točkove" :lol:
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

James_2101

Post by James_2101 »

...."hej ljudi, hajmo od sada praviti okrugle točkove" - kako se to kaze na ruskom?
:D

Vozio sam je do Zlatibora, tj. do Partizanskih voda ( drugacije se zovu sad ) ;
Ne trese, a pitaj boga sta joj sve nisam usput radio.
Vuce k'o blesava, katapultira se u preticanjima... Uostalom, sve ono sto se od novog auta sa modernim motorom i ocekuje.
Ali plastika koja cvrchi, pomalo neodlucan menjac... Znas li sta je mene privuklo na prvi pogled?
Volan!
Ne smejte mi se, odmah me je odradila nostalgija za 2101... Ne kapiram ljude koji stavljaju one druge obruce volana... Ali ukusi su razliciti.
Moja tetka ima Daciu Logan, brate koji je ono krsh... Trokrilni sifonjer na 4 tocka...
Mada devojke cim im pomenes Ladu... Ali moja cica je obozava. Valjda je to zbog gepeka u koji je mogla da potrpa 143 torbe :shock: koje je ponela na letovanje! :D

James_2101

Post by James_2101 »

E, hebi ga... Mora da sam je urekao.
Jutros, kad sam krenuo po kevu, podizac stakla na suvozackoj strani je zakovao. Ni da mrdne. A ja kreten spustio prozor da uzmem nesto.
Morao sam na ruke da ga podizem.

Mana kod svih...ili sam ja baksuz?

I pitanje: Koje presvlake da uzmem? Ili da cimam poznanika da mi sasije po meri?
:roll:

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

James_2101 wrote: Ili da cimam poznanika da mi sasije po meri?
:roll:
To.
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

James_2101

Post by James_2101 »

Postoji li neki nacin da se ono Cin-cin u kolima (mislim na iritirajuce zvuke u kabini koji se cuju cak i da me upozore da sam prdn`o) iskljuce?

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

James_2101 wrote:Postoji li neki nacin da se ono Cin-cin u kolima (mislim na iritirajuce zvuke u kabini koji se cuju cak i da me upozore da sam prdn`o) iskljuce?
Посеци контакте до тог што прави звук, звуччника, пишталице, или како се већ зове, ту је у блоку где је индикатор отворених врата (ако допреш до тога)

Poseci kontakte do tog što pravi zvuk, zvuččnika, pištalice, ili kako se već zove, tu je u bloku gde je indikator otvorenih vrata (ako dopreš do toga)
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

Wolf66

Re: Kako ladom 11x serije do 1 000 000 km?

Post by Wolf66 »

James_2101 wrote:Moja Lada je do sada presla oko 16000km, uglavnom je ja gazio.Nisam imao vecih problema do sad...
Interesuje me sta bi moglo da mi rikne,otkaze,pravi probleme u predstojecih 20-30 godina koliko jos planiram da je vozim...
Pomoc?
Ja imam Ladu 112 1,6 i 16 V i ne planiram da je vozim 1000000 km jer je to nemoguće. Treba biti realan da je to najeftiniji novi auto koji ima bezbroj mana ali može da se podnese.

James_2101

Re: Kako ladom 11x serije do 1 000 000 km?

Post by James_2101 »

Wolf66 wrote:
Ja imam Ladu 112 1,6 i 16 V i ne planiram da je vozim 1000000 km jer je to nemoguće. Treba biti realan da je to najeftiniji novi auto koji ima bezbroj mana ali može da se podnese.
...Tema se zvala malo drugacije, ali je kao sto vidis promenjena.
Licno ne prelazim neku kilometrazu primer za to je moja Z128 koja je 21 godinu bila porodicni auto, a za to vreme je presla oko 140.000km... Zato sam i rekao da planiram da je vozim 20ak godina, zato sto pretpostavljam da cu i sa njom preci otprilike istu kilometrazu. Iskreno, preferiram pesacenje i voznju bicikla. Automobile volim, Ladu posebno, ali ih koristim samo kad moram. Kad bi se svi ponasali slicno....

Nego, skrenuh sa teme. Znam da auto ima puno mana, ali imaju ih i mnogo skuplja vozila. Cesto cujete kako je ova firma povukla toliki broj vozila zbog xyz razloga. Na pitanje novinara koji je najbolji automobil na svetu, gos`n Ford je odgovorio : Nov automobil. Tom racunicom sam se i ja vodio pri kupovini automobila. Za pare koje sam dao, mogao sam kupiti neki zapadni polovnjak sa +200.000km u tockovima.

Zakljucak:

Tema je za iznosenje vasih iskustava, sta se kvarilo, sta ne valja, na sta bi trebalo obratiti paznju...

Post Reply