NOVE TABLICE

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

ZarkoIn
Automobil: Samara

Post by ZarkoIn »

Prema novom pravilniku o utvrdjivanju registarskih područja za motorna i priključna vozila, Opština Inđija će biti jedna od 18 opština koje će dobiti svoje registarske oznake. Ukupno će biti 59 registarskih područja.

Pored Inđije, koja će imati registarsku oznaku ˝IN˝, nova registarska područja će biti: Aleksinac (AL), Bačka Palanka (BP), Bačka Topola (BT), Bečej (BČ), Velika Plana (VP), Vrbas (VB), Kanjiža (KA), Knjaževac (KŽ), Kovin (KO), Negotin (NG), Prijepolje (PP), Petrovac na Mlavi (PT), Svilajnac (SV), Smederevska Palanka (SP), Stara Pazova (ST), Ćuprija (ĆU) i Šid (ŠI).

Novi pravilnik će se primenjivati od 6. jula, odnosno kada počne primena ˝Pravilnika o registraciji motornih vozila˝, koji propisuje izgled tablica i saobraćajnih dozvola. Zamena tablica i saobraćajnih dozvola će trajati tokom redovnog produžetka registracije.

Prema prvobitnom pravilniku, koji je ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić potpisao 24. januara, predviđeno je da Srbija bude podeljena na 34 registarska područja kako bi rad policije postao racionalniji i efikasniji. Ali, nakon protesta u nekoliko opština, urađen je novi pravilnik.

Nove registarske tablice biće bele boje, s plavim poljem na levoj strani, na kojoj će biti ispisana međunarodna oznaka Srbije (SRB). Posle oznake grada stajaće državni grb, a kombinacije od četiri do šest brojeva, biće zamenjena kombinacijom tri ili četiri broja i dva slova.

Ovo sam našao na sajtu indjija.net :D :D :D

dexter

Post by dexter »

bilo je juce u novinama, sad ce biti lokal patriotizma :wink:
asfalt, polje, reka, laz - svuda prolazi moj VAZ!

deckyNS

Post by deckyNS »

Velika Plana dobila svoje tablice......svaka cast !!! :lol:
Mesto odakle sam uzeo Ladu.

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Ima li neki link na tu temu?

ZarkoIn
Automobil: Samara

Post by ZarkoIn »

Ja sam o ovoj temi procitao na www.indjija.net, a mama mi je kopirala iz Sluzbenog Glasnika broj 21 od 22.02.2008. godine

deckyNS

Post by deckyNS »

A bas treba da idem da registrujem sad u julu....

Sve do zime stare oznake

SOMBOR - Preduzeće a. d. “Boja” iz Sombora pre šest meseci pustilo je u pogon novu modernizovanu liniju za izradu registarskih tablica i tako se pripremilo za veliki posao zamene registarskih oznaka u Srbiji, čije je izdavanje trebalo da počne 5. jula. Međutim, kako su “Novosti” saznale, zamena starih za nove tablice, ali i starih saobraćajnih dozvola za nove, odloženo je za kraj godine.
Da najavljeni datum, kako se pokazalo i u slučaju pasoša, nije bio realan, već izlicitiran željama, potvrđuje nam i Dragan Jovanović, rukovodilac u “Boji”, koji kaže da još nije raspisan ni tender za izradu novih tablica.
U ovom preduzeću se nadaju da će posao, posle formiranja vlade, biti poveren njima, jer poseduju najsavremeniju proizvodnu liniju u koju je uloženo milion evra. Ovde za jedan čas, po evropskim standardima, može da
se proizvede 3.000 tablica. Inače, Srbiji, koja je jedina zemlja u okruženju koja posle raspada Jugoslavije nije izvršila zamenu registarskih oznaka, potrebna su četiri miliona tablica za dva miliona vozila.
Na tablicama će biti urađena reflektirajuća folija. Ukoliko naručilac zahteva, nove mašine omogućavaju da se uradi i integrisano lasersko obeležavanje, kao i integrisano hologramsko obeležavanje. Na ovaj način Srbija će biti jedna od malobrojnih zemalja u okruženju koja će ispunjavati sve evropske standarde i smanjiti rizik od bilo kakvih falsifikata.

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Bezveze, ja sam registrovao Samaru pre neki dan

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

deckyNS wrote:Velika Plana dobila svoje tablice......svaka cast !!! :lol:
Mesto odakle sam uzeo Ladu.
He he 8)
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

atropin
Automobil: VAZ 2103

Post by atropin »

deckyNS

Post by deckyNS »

Ove nove tablice biće savremenije nego u mnogim zemljama Evrope, a posebno našeg okruženja – rekao nam je za „Politiku” Zlatomir Janković, zamenik direktora„Boje”.
E sad mogu mirno da spavam. Najvaznije da smo mi najsavremeniji, to me je brinulo.
Ono malo БГ, НС je valjda da zadovolje Drustvo za zastitu ћирилице.

vigmir

Post by vigmir »

Taman mi istice registracija 21.januara pa cu ih valjda medju prvima okaciti na Ladilak.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Meni 17.

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Znaci jos jedna nalepnica na vozilu.....
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

vigmir

Post by vigmir »

savke wrote:Znaci jos jedna nalepnica na vozilu.....
Moja zadnja sajba pocinje da lici na one ciganjske.Imam nalepnicu SRB pa onda onu TNG i na kraju onu BEBA U KOLIMA.Sva sreca pa ce ova ici na prednji vetrobran. :D

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Ima onih koji cuvaju i one istorijske YU,SCG....

Narocito mi se ne svidja ideja sto ce na nalepnici pisati i podaci o vlasniku vozila....

Post Reply