Molim pomozite :-)

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

pipistrel

Molim pomozite :-)

Post by pipistrel »

Ajde kliknite na link da pomognete iygradnju mog grada :)

http://pipistrelburg.myminicity.com/

Pozdrav!

Alekre

Post by Alekre »

E da ne otvoram novu temu... Imam problem sa torrentima. Mnogo slabo bre idu. Ne prelaze 12kb/s a imam 512 ADSL. Probao sam i sa Bit Torrentom i Azuerusom mada isti k.

Alekre

Post by Alekre »

Kapiram to, samo problem je sto downloadujem film iz kategorije top 100 a ima pun k seedera a opet je sporo. Kapiram da je to do mene. Inace mi net radi ok, download u operi kuca u 80% slucajeva preko 50kb

Alekre

Post by Alekre »

E vidis da to nisam znao... Mamicu im, ja sam kod ''Telekoma''.

IgOr-iginal

Post by IgOr-iginal »

ides desnim klikom na torent - pa onda odaberes opciju "BANDWITH ALLOCATTION" i podesis na HIGH
pa onda opet desni klik na torent pa "BANDWITH ALLOCATTION" pa onda na "SET UPLOAD LIMIT" i tu ga skreses na npr 1 ili 2 kbp/s !
probaj tako
Zivela Krusevacka Republika !!!

atropin
Automobil: VAZ 2103

Post by atropin »

probaj sa µTorrent-om. ja sam sve moguce programe isprobao i pokazao se kao najbolji. u ovom programu ima stavka protocol encryption koji daje mogucnosti disabled, enabled, forced. to je od koristi upravo kod ogranicenja koje namece provajder. ako stavim na disabled torrenti se vuku kao crvi, ako stavim na enabled torrenti propjevaju. zato je utorrent vrlo popularan jer je na najbolji nacin uspio da rijesi ovaj probelm sa ogranicenjem protoka. naravno, rijetko ce ici 100%, sto zavisi od samog torrenta, ali ako je torrent stabilan, tj. ima dovoljno seedsa, a unutar trackera ga ne vodi na pogresan put (puno leachersa), zna povuci i punih 100% od downloada.

Vigi

Post by Vigi »

Slazhem se sa atropinom koristi µTorrent!.
Znachi koristim ga vech par godina i mnoogo je bolji od svega (a i najmanje je par stotina kb)
Shto se tiche brzine najbolja stvar je kad lepo ogranichish upload po torrentu ja ogranichavam 2kb/sec po torrentu i uglavnom dobro idu... na 1024mbit vezi pustim dwa torrenta i prosek brzine je oko 65-70kb/sec
Al takodje nije isto i da li skidash neku igru od npr. 6.5gb (cod4) ili muzichki album od cca 100mb... znaci da imaju isto seedera uvek mi ti albumi idu skoro pa max brzinom...

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

I moj glas ide za µTorrent...koristgim ga jedno 2 godine i sto je najbolje postoji scheduler kojim mu odredim kada da ima veci protok a kada manji. U radno vreme samo da curka a vikendom i posle posla ga odrapim na maksimum. Sa linkom 512 preko SBB-a mesecni prosek nam je oko 50Gb a moze i vise samo sto nemamo vise ideje sta skidati.

Ne opterecuje mi ni link ni procesor a radi posao.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

Milosch

Post by Milosch »

Imam isti problem kao i Alekre,adsl 512kb/s... i sve sam probao sto je navedeno gore ali opet se mrcvare i mikro i bit torrent. Jel zna neko jos neko resenje?

atropin

Post by atropin »

prije nego sto se krene u namjestanje programa treba znati da nije svaki torrent isti. u sustini nije najbitniji broj seedsa. najbitniji je odnos izmedju seedsa i leachersa (oni koji su skinuli dio ili sve, ali nisu konektovani - privremeno ili trajno). neki pretrazivaci torrenta pored torenta nude "health", tj. pokazuju koliko je taj neki torent zdrav, a on je zdraviji sto je vise seedsa, a sto manje lechersa. ovo se najbolje vidi na: www.mininova.com
prije nego sto se testira utorrent ili bilo koji drugi program treba izabrati neki zdrav torrent.
ovdje ima dosta korisnih informacija:
http://www.utorrent.com/guides.php
ako nesto nije jasno samo vici :)
Last edited by atropin on Tue Sep 09, 2008 9:46 am, edited 1 time in total.

Milosch

Post by Milosch »

I dalje postoji problem kod mene... Namesto sam sve kako je pisalo u dokumetnu( koji nisam bas do reci razumeo...)al sad mi prijavljuje nesto u vezi porta "not connectable" i kaze mi da mi router ili firewall blokiraju internet saobracaj?! I da moram da otvorim port da bi se drugi konektovali samnom?!

pojavljuje se neki uzvicnik koji mi odmah otvori "Speed guidle" i jedina opcija koja ima veze sa portom je "test if port is forwarded propertly" kad kliknem na to otvori mi neku stranicu gde pise
"ERROR!Port does not appear to be open."

atropin

Post by atropin »

prije svega instaliraj patch za xp: http://www.lvllord.de/download.php?url= ... 23d-en.zip

u preferences, u connections chekiraj da ti randomizuje port svaki put kada utorrent startuje. chekiraj i one ostale 3 stavke u okviru listening port.

u preferences, u bittorrent, dalje u protocol encryption stavi outgoing enable i chekiraj allow incoming legacy connections.

kada ti se otvori speed guide (kada kliknes na onaj uzvicnik), trebas ako nije chekirano, da chekiras "enable encryption", i nakon toga "use selected settings".
ako ostane uzvicnik ne brini, kod mene je isto, pa nema nikakvih problema.

dalje trebas da limitiras download i upload. ovo je potrebno da program ne gubi vrijeme sa procjenom brzine konekcije. naravno, download limitiras samo malo tek da nije unlimited (ako je 512kb, to mu dodje 60KB, pa ti stavi malo ispod). upload slobodno limitiraj rigoroznije, ali budi oprezan jer pretjerano smanjivanje uploada odmah smanjuje i download.

testiraj sa nekim zdravim torrentom (probaj sa ovim: http://www.mininova.org/get/1218070) .

iskljuci browser ili bilo sta sto ide na internet.

ako ni to ne uspijeva stavi enkripciju na forced.

EDIT:
e da! provjeri firewall! mozda ti firewall (zaseban ili u sklopu XP) blokira utorrent.
Last edited by atropin on Tue Sep 09, 2008 9:42 am, edited 1 time in total.

Alekre

Post by Alekre »

Ja sam batalio torrente. Meljem sve preko ''Rapid Sharea''.

Milosch

Post by Milosch »

Atropin hvla na pomoci. Al izgleda mom torrentu nema pomoci...Sve sam postavio kako si mi napisao radi bolje nego ranije, al nece da skida preko 10-11kb/s pre skidao 5-6kb/s... Verovatno cu da uplatim "preminum" cudo na rapid share-u... :?

atropin

Post by atropin »

:(

kod rapidshare pokusaj sa ovim fazonom sto su momci naveli (diskonektujes pa se ponovo konektujes) da dobijes drugu IP adresu pa da te rapidshare prepozna kao nekog drugog.
ako to ne uspije, drzi ga diskonektovanog 5 minuta pa se opet konektuj. ima jos fazona koje je malo teze za objasniti ali ih imas ovdje:

http://www.youtube.com/results?search_q ... arch_type=

da li ti se mjenja IP adresa mozes provjeriti na http://www.ip-adress.com/
ako ne uspije nista od ovoga, a bas ti je stalo da imas download... znas i sam... premium account.
ima i tu jedan fazon (naravno, uvijek nesto postoji.... mi balkanci smo rodjeni da zaj...... drzavu).
nadjes nekog partnera ili vise njih pa zajedno kupite premium account. nije bitno to sto je neko vec konektovan sa tvojim accountom. ja sam neko vrijeme upravo to praktikovao - bilo nas je dvoje istovremeno konektovanih. jedino da to nisu izmjenili u zadnje vrijeme, ali ne vjerujem. u svakom slucaju mogu to provjeriti.
i kod premium accounta ima jedno ogranicenje - na 5 dana mozes da skines maksimalno 25gb, ili 5gb na jedan dan, sa tim da mozes sve da sprzis prvi dan (naravno ako ti to dozvoljava brzina downloada), ali naredna 4 dana mozes da se pusis. ipak, s obzirom da mi jos racunamo download u kB, a ne u mB, to ne bi trebao da bude veci problem i za veci broj korisnika sa jednim premium accountom.

bedak je u cinjenici da ce mozda zatvoriti rapidshare :(
naime, njemacki sud je odlucio da rapidshare mora blokirati sav zakonom zasticeni sadrzaj OR ELSE :(
dobro, ako i zatvore rapidshare izronice neki drugi (mozda megaupload?), ali ce nastati praznina kojoj ce trebati vremena da se popuni.

Post Reply