Ugradnja auto gasa u Rivu

Moderators: dejo, dejca, Miljan

Post Reply
Spartanac86

Ugradnja auto gasa u Rivu

Post by Spartanac86 »

Gde, sta i kako ugraditi auto-gas u ovaj auto?
Da li uzeti Lovato ili one turske uredjaje sto se prodaju po autopijaci, kakva su iskustva ostalih?
Kako ide procedura za atestiranje, da li treba i kolko se placa?
Zna li neko preporuciti neki dobar servis koji moze to sve lepo i KVALITETNO da uradi, bilo bi dobro da na istom mestu mogu da urade i servis na karburatoru, ako treba i da se zameni, jer zeza i na benzin nesto, kao da se gusi dok se ne zagreje motor prvih 5-10 minuta mora da bude delimicno izvucen sauh i tokom voznje...kad se dobro zagreje onda ne pravi probleme.
Stelovali su u jednom servisu ler gas i kazu da je to najbolje sto je moglo da se uradi, ali da je karburator los a i aspuh je star, pa bi trebalo u dogledno vreme srediti...

Kako vas sluzi LPG na ovom autu, koliko trosi?

milicevicv

Post by milicevicv »

moja pali bez gasa i sauga, ali nikako turku robu
nije sto je lada,al je zakon

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

Meni trosi BENZIN 15l na 100km (uglavnom gradska voznja), i jos je kao nesto majstor stelovao pre toga i nista...Da li je ovo normalna potrosnja?
Znaci plin ce da trosi jos manje? :lol:

Vigi

Post by Vigi »

Spartanac86 wrote:Meni trosi BENZIN 15l na 100km (uglavnom gradska voznja), i jos je kao nesto majstor stelovao pre toga i nista...Da li je ovo normalna potrosnja?
Znaci plin ce da trosi jos manje? :lol:
Plin bi "trebalo" da troshi 15-20% vishe... da bi dobio iste ili slichne performanse motora...

Spartanac86 nisam siguran kolike ti je kubikazhe lajka al ne bi trebalo da trosi "toliko" puno... zavisi i od stila voznje naravno ali opet 15l je malo mnoogo...

Marko je lepo rekao shta sve moze biti problem pa ti dizhe potrosnju
Sjeban karburator, paljenje, losa kompresija... Pazi prvi i drugi probem su laksi kvarovi u odnosu na ompresiju koju je vetj mnogo tezhe za srediti

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

Paljenje je majstor vec stelovao tako da to verovatno nije problem, e sad rekao je da je karburator los, ali ne znam dali da ga menjam za nov (gde se moze naci jeftino?? u jednoj prodavnici traze 100eur, mnogo...) ili da se remontuje i koliko odprilike kosta remont?
Sto se tice kompresije merio je nesto, ali ne znam da li je to to, nije rekao nista osim da su slabe karike na 4tom cilindru i da zato trosi ulje, pa mora da se menja cesce svecica kad pocne da trokira...

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

ma ja mislim da je najvise zbog karburatora, mislim taj majstor je picajzla i nasao bi manu i u novom autu...pa za auto star 22 godine koji je presao 140000 nemoguce je da motor bude ko nov.
koliko sad kosta polugeneralna motora (zamena karika i te stvari)? ko to dobro radi u NI?

Post Reply