Instrument tabla vuce veliku struju....

Moderators: dejo, dejca, Miljan

Post Reply
Spartanac86

Instrument tabla vuce veliku struju....

Post by Spartanac86 »

Problem je sto kad samo dam kontakt, bez da ukljucujem bilo koji od ostalih potrosaca na kolima, iz akumulatora tece struja od 5A. E sad meni je to malo nelogicno, da li je moguce da samo onaj indikator za pritisak ulja na instrument tabli koji jedini radi u tom trenutku moze da trosi toliku struju??

Sta znaci kad se u majstorskom zargonu kaze "nije dobra masa", znaci li da ima kratak spoj negde, ili nesto nije vezano na masu, ili...?

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

Samo dam kontakt, ali ne palim motor, svetla (cak ni svetla instrument table), nista...jedino sto svetli je ona crvena lampica pored pokazivaca za pritisak (ili bese nivo?) ulja, i indikator za akumulator - kazaljka je u onoj "beloj" zoni tj. da ima dovoljan napon, ali se naravno ne puni jer nije ukljucen motor...
I sa unimerom izmerim struju iz akumulatora, 5A. Sta li vuce toliku struju?

Bax-Lada 2107

Post by Bax-Lada 2107 »

Pa kada das kontakt ne vuce struju samo kontakt pritiska nego: pobuda altenatora,rele kontakta,el vakum prekidac i bombina mozda jos po nesto i to mu dodje te anperaze 5A

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Bobina najvise vuce.

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

A usput, za sta tacno sluzi ona crvena lampica u sklopu indikatora za ulje?
Kada dam kontakt upaljena je non stop, nakon sto upalim motor ne svetli, ali se onda naizmenicno pali i gasi kako kad u toku voznje...

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

kada ti zasvetli ta crvena lampica znaci da nemas ulje ili ti je pumpa za ulje otisla sredi to hitno nemoj da se zezas. :wink:
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

To je lampica za nedovoljan pritisak ulja, pali se kad pritisak ulja opadne ispod odredjene vrednosti, npr 0,6 bara, sto je vec VEOMA MALO za normalno podmazivanje. Ako ti se ta lampica upali dok radi motor, ODMAH gasi motor.

djape1977

Post by djape1977 »

dospi ulje na 2/3 izmedju min i max. ako i posle toga pali lampicu za ulje u toku voznje, motor je na izdisaju... crkla uljna pumpa, lezajevi radilice...
j***** auto bez kardana

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

djape1977 wrote:dospi ulje na 2/3 izmedju min i max. ako i posle toga pali lampicu za ulje u toku voznje, motor je na izdisaju... crkla uljna pumpa, lezajevi radilice...

Pa dal je moguce da je samo do uljne pumpe? Mislim kakve veze imaju lezajevi radilice sa sistemom za podmazivanje...
Rekao sam majstoru da se pali povremeno ta lampica i da motor dize temperaturu posle duze voznje (nije to radio tako brzo kad sam kupio auto) i on odmah ko iz topa kaze GENERALKA.
Kako da znam dal je stvarno za generalku?

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

Pali lampicu. Definitivno. Nema sumnje, narocito posle voznje od nekih 20tak km.

djape1977

Post by djape1977 »

generalka.
j***** auto bez kardana

Zeka

Post by Zeka »

Ako je poceo da dize temperaturu i pali lampicu za ulje definitivno te ceka generalna :(
[url=http://www.postimage.org/][img]http://s4.postimage.org/JauQ9.jpg[/img][/url]

Post Reply