TNG u Ladi

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

buzald

Post by buzald »

presao sam 1454 km sa 122,91 litra gasa. prosecna potrosnja 8,45l/100 km.
od toga 750 km na otvorenom, a 704 km po gradu.
ako uzmem da je potrosnja 10 l po gradu, onda ispada da je na otvorenom 7 l. pribliznije je da je potrosnja po gradu ispod 10l, a na otvorenom veca od 7. (npr. 9 po gradu, 8 po otvorenom).
to su moja iskustva. :D
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]

kizahood
Automobil: Lada Niva

Post by kizahood »

:shock:

'si prebaciv'o na benzin u nekim momentima?

'si palio mozda na benzin?

'si siguran da nisi nekad u brzini "sun'o za 'iljadu" pa zaboravio da upises?

Pera

Post by Pera »

I to jos po Beogradu,stvarno neverovatno :shock: Ja ne verujem da izasla iz fabrike moze toliko malo da trosi :? Kolko onda trosi benzina na nekom regionalnom putu - 5 l :lol:
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Pera

Post by Pera »

Nisam rekao da laze,ali vozim Samaru vec petu godinu,pa mi je to malo neverovatno.Najnizu potrosnju u gradu sam imao 10 l,jedno deset puta,ali i to je bilo kada nema mnogo velike guzve,i uglavnom nocu.Mada trosi sigurno litru manje ako pali na benzin,ja moju palim odma na plin.
Ili su to voznje tipa Novi Beograd ili vozi sa presiromasnom smesom,ili ekstremno penzionerski

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Pera wrote:I to jos po Beogradu,stvarno neverovatno :shock: Ja ne verujem da izasla iz fabrike moze toliko malo da trosi :? Kolko onda trosi benzina na nekom regionalnom putu - 5 l :lol:
Moja je trošila 6.5l BG - B.Luka 26l plina. Zimus do 14l, a sad oko 11l

kizahood
Automobil: Lada Niva

Post by kizahood »

U vezi sa navedenom potrosnjo, u potpunosti delim misljenje ovog gospodina :lol:

buzald

Post by buzald »

nisam pogresio u racunici i nije se potkrala greska. palim svako jutro na benzin, zagrejavam 3-4 minuta. neki put i toku dana palim na benzin zavisi koliko je hladno.
na benzin ne vozim (sem zagrevanja i kad mi nestane plina, ali ta kilometraza svakako ne ulazi u racunicu).
znaci na praznu bocu naspem npr. 34,56 litara i do potpunog praznjenja boce predjem 362 km, potrosnja je 34,56/3,62=9,54. i tako svaki put racunam. tu ja ne vidim gresku.
rekao sam vec jednom ranije da mi brzinomer izgleda laze, ali otprilike 10%. pokazuje mi vise od onog sto mi radar meri.
vozim svaki dan na relaciji banjica-zemun. pored kuce cveca idem do 70, kod SIV-a oko 80. ujutro oko 7 sati, u povratku oko 16 (kad je inace guzva na gazeli i okolo). nisam penzos u voznji ali ni nesto posebno agresivan.
nema razloga da lazem, nisam toliko neozbiljan. a ne znam ni sto se pravdam, valjda su vozaci LADA normalni ljudi. :D
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]

Pera

Post by Pera »

To sto palis na benzin znaci mnogo za potrosnju,jel kada je hladan plin bukvalno guta,a jos kazes da zagrevas 3-4 min,u sustini tebi auto na plinu radi samo kada je na radnoj temperaturi,onda ta racunica i ima logike.

vigmir

Post by vigmir »

Ja imam takodje gas u mojoj Samari i NIKAD ali NIKAD mi nije trosila preko 10 litara po gradu.Na otvorenom nikad ispod 8 litara.Palim je na gas kad god stignem a na benzin samo kada su extremne hladnoce.
Ne znam sta tu ima cudno kada Buzald kaze da mu trosi koliko trosi.Moja Lada ide sasvim normalno sa ovom potrosnjom i niko mi ne moze dokazati suprotno.

vigmir

Post by vigmir »

Mozes ti drugar da ne verujes do sutra ali to ti je istina.

Pera

Post by Pera »

Viqmir,Buzald pa onda otkrijte kod kojih majstora idete,da odemo i mi :)
Stvarno ne mogu da verujem,nikad preko 10,jel govorimo o istom automobilu?
Ovde ima cak i ljudi koji su skoro radili generalne pa trosi vise,u cemu je onda fora? :shock:

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

pa ti plin mozes da nastelujes da trosi malo ali da jedva ide a mozes i da nastelujes da trosi preko 17 al da ide bolje na benzin mozda je to kod njega u pitanju. :?:
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

Pera

Post by Pera »

Ovo mi je zapalo za oko:
@buzald:vozim svaki dan na relaciji banjica-zemun. pored kuce cveca idem do 70, kod SIV-a oko 80. ujutro oko 7 sati, u povratku oko 16 (kad je inace guzva na gazeli i okolo). nisam penzos u voznji ali ni nesto posebno agresivan.

E sad:da li ta relacija moze da se svrsta u klasicnu gradsku voznju?70-80 je malo veca brzina za gradsku voznju.Ti u stvari vozis oko 10 km auto-putem (ne znam koji deo Zemuna),od Banjice do auto komande vozis Bulevarom-ulica gde ima jedan semafor na 5 km,istina u povratku imas jedno 2 km spica kod Sava centra,pa i nije ti bas neka gradska voznja.Auto-put prolazi kroz grad,ali to je ipak auto-put
Last edited by Pera on Thu Mar 27, 2008 11:15 am, edited 1 time in total.

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

Marko wrote:Moz` da stelujes sta `oces, 10 nece da trosi :lol:
pa kad mu odvrnes skroz ventile koliko ce onda da trosi? :?:
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

Pera

Post by Pera »

Jedno 20 lit.Greska je ako mislis da sto vise odvrnes,bolje ide.Ima tacka do koje bolje ide,ali posle nje ne ide bolje,tada ga u stvari visak plina gusi-trosi vise,slabije ide :wink:

Post Reply