Ha!buzald wrote:palim svako jutro na benzin, zagrejavam 3-4 minuta. neki put i toku dana palim na benzin zavisi koliko je hladno.
Kvaka broj 1
Jos da izracunas koliko ti benzina ode u segmentu kilometraze za koji pravis obracun, pa da to sve prevedes na zajednicki imenilac (plin) i dobices stvarnu potrosnju.
Sve sto sam ja pisao o potrosnji plina u razlicitim rezimima voznje podrazumeva da se ISKLjUCIVO trosi plin, benzin nista.
Na jednom drugom forumu sam se raspravljao sa "sekventasima", tj. tvrdio sam da nije istina da im kola trose tako malo plina koliko se hvale. I na kraju se ispostavi da oni na svakih 10 litara plina pogore i po litar benzina (u proseku, zimi i po 2), posto je za sekvent pravilo da se pali iskljucivo na benzin.
Ako nekog zanimaju razni argumenti, ima na forumu www.cannonballforums.se u sekciji Autogas tema pod naslovom "Koliko benzina potrosite pored gasa"
Ha!buzald wrote:vozim svaki dan na relaciji banjica-zemun. pored kuce cveca idem do 70, kod SIV-a oko 80.
Kvaka broj 2
Podseca me na raspravu koju sam uzivo vodio sa likom koji je tvrdio da mu Lada 2103 trosi svega 13 litara plina po gradu. A onda se ispostavilo da lik zivi u Zemunu, a radi u Vrcinu. Mislim, stvaaaaarno...
OK, tvoj mit je BUSTED
@Vigmir: koje "kvakice" kod tebe da trazimo?
Mozda ovo:
Dakle k'o i meni! (meni na otvorenom oko 8.5 +- gore dole, kad je sve utegnuto kako treba)Vigmir wrote:Na otvorenom nikad ispod 8 litara.
E sad, kvaka je ta sto vangradskoj potrosnji od 8 litara odgovara gradska potrosnja od 12 litara, tj. "gradski prirast" je oko 50%. Meni sa 8.5 van grada ide na blizu 13 u gradu. To je taj odnos.
Dal' i ti mozda ponekad "svrljas" po auto putu ili mozda skoknes do nekog okolnog sela a ne prijavljujes?