pradacu je majke mi . . .

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

lazza

pradacu je majke mi . . .

Post by lazza »

ne moze da prodje 50 km da se nesto ne desi sa mojim kolima . . . neverovatno . . . od kako sam je uzeo ulozih vise od 1000 evra samo da sve radi kako treba . . . i dalje . . . ne moze na svakih 50 - 100 km nesto se sjebe . . . skoro sam namestio dihtung na izduvnoj grani i jedan sraf se polomio i ostao, rekoh ko ga j*** i zavio ostala 3 onako zesce . . . posle 50 km izgoreo je dihtung i ^%$^%@#$@!$#@%#$%#^$&(*&(
:twisted: prodacu je majke mi . . .
sinoc sam se vozio sa drugarom u njegovoj omegi, kupili smo istovremeno kola i prosao je vise nego ja . . . samo je ulje menjao . . .
ama nista joj nije zafalilo, a ja sa ovim krsem ne mogu ni da stignem gde god da krenem, poludecu . . .
gledao sam neke oglase, omega 90 i neko godiste u extra stanju je oko 2000 evra . . . pa makar prodao moju za 1000 i dodao jos 1000 imacu kola kao covek . . .
ne znam sto sam sve ovo pisao, doslo mi je da se ispraznim . . .

parkvets

Post by parkvets »

Mozda Omegi do sada nije falilo ali prvi put kada joj bude zafalilo secaces se lade sa setom.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

I ja sam imao isti problem. Do sada ulozio 3700 eura, pa se vise ne kvari.
Da li ce se secati sa setom, videcemo. :wink:

Goxxy

Post by Goxxy »

Uh, Lazo, kada se samo setim koliko sam para potrošio i spiskao na moj automobil... veruj mi, siguran sam da bih mogao da kupim novu Ladu 110, koliko sam para uložio. I još nije dovoljno i još nije onako kako bih hteo da bude.

A što se tiče kvarova, eto mi smo te "sreće" da vozimo Samare, koja je napravljena baš u to zlo vreme raspada SSSR-a. Sve lade pre nje su bile dosta pouzdane, a Samara kao za inat - slabo.

Ne gubi nadu. Iako ne prevozi preko 50-100 km a da nešto ne crkne, dokle god nisu veliki kvarovi, veruj mi - imaš sreće. Ako krene baš da zeza i da zahteva veliko ulaganje odjednom - prodaj, šta da ti kažem. A veruj mi, da za održavanje osim Yuga, nema jevtinijeg automobila.

A pogledaj samo temu o mom automobilu šta je promenjeno i sve će ti biti jasno. Mislim da je u motoru, osim servoa kočnice, bloka motora, glave i poklopce glave motora, kao i menjača , sve ostalo menjano. Pa sada ti razmisli da li imaš sreće ili ne ;)
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

lazza

Post by lazza »

goxxy druze, sve ja to kapiram, ali danas je bilo vrh, posle svega, odem do drugara mehanicara koji me ne bi zajebao jer pre svega ne naplacuje
i kazem mu ja problem potrosnje ulja, i pozovemo jos jednog mehanicara i kazu da je zreo za genralnu, kao moze jos ali tu je . . .
sto se mene tice samo da skupim neku kintu . . . pa makar isao i peske jeftinije, pa ozbiljno za ove 2000 evra koliko me kostala i vise, mogao sam da placam taxi i da se vozim ko car

vaz_mashina

Post by vaz_mashina »

Čitajući Lazine jade, sjetim se koliko sam para zgruvao u održavanje kola. Sad će treća godina od kako sam vlasnik Evrosamare, a u prosjeku na svaka dva mjeseca morao sam dati izvjesnu sumu novca u njeno održavanje. Kao što Goxxy kaže, tu nije kraj. Polovnjaci stalno traže da se u njih dobro ulaže, nije to samo slučaj sa Ladama.
[size=75]TYPE 210930-20[/size]
[size=75]ENGINE 2111[/size]

parkvets

Post by parkvets »

Svi automobili traze puno novca.Polovnjaci se kvare a za nove (zapadne) redovno odrzavanje je preskupo. Npr na Pezou Partneru koji je 2003 god u mojoj firmi otisli su grejaci i njihova promena koja je trajala celih 45 min izasla je nepunih 11000.

Alekre

Post by Alekre »

E, za preko 320 000 km zadovoljan sam. Trenutno radi neravnomerno na niskim obrtajima, gasi se, knedle, za pojuriti ne da babuskera koja ce za cetiri godine napuniti trecu deceniju. Bila je to nekada veoma surova exploatacija, sada samo ide dva - tri puta do grada i ponekad do neke banje, 400 km u jednom pravcu. Da nije nje bilo mozda ne bih imao sta da jedem. I tako, cale tera, razni zvukovi se cuju, limarija polako oksidira, jbg. Ali ide, ne pamtim kada se pokvarila na sred puta. Pouzdan auto, nema sta. Nikada se cale nije dvoumio da krene na duze relacije, uvek je polako ali sigurno isla. Po mojoj gruboj racunici, treba mi oko 3 000 eura da je sredim. Koliko su otac i deda ulozili u nju za 26 godina, ko ce ga znati, ali, cifra je verovatno bas velika. Ne verujem da je bilo kome ko je koristio u mojoj porodici zao zbog toga bas iz razloga koje sam gore naveo.
Zakleo sam da ce taj auto zauvek ostati u porodici. Ako treba stavicu je u dnevni boravak jer je volim (nisam blesav, odrasli smo zajedno). 2102, ide BRE!

Alekre

Post by Alekre »

Zato ljudi, krpite i terajte :)

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Ja sa MB 190E 1.8 od maja presao 16000 km. Za to vreme 3 puta promenio ulje i filtere, dopunio klimu i to je to. Zadnje sto sam radio na ladi je slavina grejanja. I na jednoj i na drugoj je crkla u isto vreme.
Interesantno je da moj cale njegovu 2105 vozi svaki dan minimalno 100-tinak kilometara i da se uopste ne kvari u zadnje vreme. Od kako sam stavio Metelli sve cilindre, iritirajuci problemi su nestali.

Jeste za zapadna vozila skupo odrzavanje, ali samo za novije modele. Za starije VW i Opele delovi nisu skupi, a neki su cak jeftiniji od ladinih. Ne ulazim u pricu o originalnosti, ali npr. hauba i krila za Golf II su jeftiniji nego za ladu.

Lazzo, kupi neku dobru hondu i majstor ti nece trebati.

Bax-Lada 2107

Post by Bax-Lada 2107 »

I nikako ne smes drzati tu haubu rukom na ivici ,jer se krivi kao da je od kartona :(

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Nisam je uzimao u ruke, ali je mnogo jeftinija.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

To sto je Milicija imala je Lancer, a ne Corolla.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

I Lancer i Corolla. Kod nas jos uvek voze nekoliko Corolla, a s obzirom koliko ih odrzavaju(neodrzavaju) i koliko se vozaca promenilo do sada, auto je i dalje u super stanju.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Moguce, u Nisu i u BG nisam video nijednu Corollu, samo Lanceri.
Posto je ovde blizu mene saobracajna policija, secam se kad su dobili nove Lancere, bio je pun parking. Posle nekoliko meseci izgledali su kao da su presli milion km, sve izguljeni, branici polomljeni, vise, raspad. Ima ih i sad, jos voze neke.

Post Reply