Nepravilno punjenje akumulatora a regler je ok
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- savke
- Automobil: Samara i Laguna
Da ne otvaram novu temu, da li neko zna oznake lezajeva alternatora na samari, posto cu da ga remontujem pa da pripremim unapred sve delove.
Jedan je mislim 6302 a drugi nemam pojma.
Pozdrav!
P.S. Pomazu mi naravno i dimenzije, ako neko ima skinute da premeri....
Jedan je mislim 6302 a drugi nemam pojma.
Pozdrav!
P.S. Pomazu mi naravno i dimenzije, ako neko ima skinute da premeri....
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!
- savke
- Automobil: Samara i Laguna
Regler sam kupio, naravno i kais, oba lezaja cu sutra, a razmisljam i diodnu plocu, posto verujem da diode vremenom oslabe, a cena nije neka (600din cinimi se ).
Ako bude trebalo odnecu rotor kod strugara da "olize" malo mosto gde trce cetkice...
Inace KG lezajeve zaobidjite u velikom luku....Ja se zeznuo pre godinu dana, pa sad moram ponovo......Samo SKF, sa ostalim vise necu da eksperimentisem.
Ako bude trebalo odnecu rotor kod strugara da "olize" malo mosto gde trce cetkice...
Inace KG lezajeve zaobidjite u velikom luku....Ja se zeznuo pre godinu dana, pa sad moram ponovo......Samo SKF, sa ostalim vise necu da eksperimentisem.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!
Pozdrav svima. Odavno citam ovaj forum svaka vam cast.Pre 6 meseci sam kupio polovnu vaz 2103 i odusevio se sa njom iako tek polazem za kola i neznam nista o njima.Ucim se citajuci ovaj forum sa drugarom koji vec odavno vozi, razume se i ima ladu samaru 2109 godinu dana.
Inace ja sam iz Kraljeva jos nisam polozio i registrovao kola iz ekonomskih razloga pa nemam nekih pitanja za 2103 ali moj drug ima problem sa Samarom pa ako neko moze da odgovori.
Problem: Alternator ne puni(kad se skine minus auto se gasi)cetkice su nove,kais zategnut,Alternator nije skidan,gde se nalaze regler i relej i cemu sluze.pzdrav
Inace ja sam iz Kraljeva jos nisam polozio i registrovao kola iz ekonomskih razloga pa nemam nekih pitanja za 2103 ali moj drug ima problem sa Samarom pa ako neko moze da odgovori.
Problem: Alternator ne puni(kad se skine minus auto se gasi)cetkice su nove,kais zategnut,Alternator nije skidan,gde se nalaze regler i relej i cemu sluze.pzdrav
Pozdrav svima. Odavno citam ovaj forum svaka vam cast.Pre 6 meseci sam kupio polovnu vaz 2103 i odusevio se sa njom iako tek polazem za kola i neznam nista o njima.Ucim se citajuci ovaj forum sa drugarom koji vec odavno vozi, razume se i ima ladu samaru 2109 godinu dana.
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Evo da izlozim moj problem. Kada je auto hladan a i alternator, kazaljka za punjenje je negde na polovini bele skale kada je pod gasom. Na leru malo opadne ali je jos uvek sve ok. Kada duze vozim (auto je zagrejan a i alternator) kazaljka dodje nesto malo preko one crte na belom polju, tako da kada bih upalio neki potrosac ona pocne da tezi crvenom polju i to se sve desava u voznji. Regler sam zamenio, malo je bolja situacija ali su simptomi isti. Ja sumnjam na diodnu plocu. Sta mi vi predlazete da prvo proverim.
Jednom sam vec rasklapao alternator i cistio one kontakte kojima se vezuje diodna ploca tako da mi nije strano rasklapanje i sklapanje alternatora.
Jednom sam vec rasklapao alternator i cistio one kontakte kojima se vezuje diodna ploca tako da mi nije strano rasklapanje i sklapanje alternatora.