Generalka

Moderators: dejo, dejca, Miljan

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Pa, reklo bi se.
Cenim sva postena zanimanja, ali ne volim kada neko radi nesto sto ne zna ili ga mrzi da radi.

OBAVEZNO menjaj ulje i filter.

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

Oterao sam ga kod majstora i on kaze da je namestio nove membrane i promenio ulje. Cim sam stigao, nasao je izgovor da mora da ide to da kupi tako da sam otisao i nisam nadzirao radove, uglavnom sam rekao da ne kupujem nista vise iz svog dzepa, on je dao garanciju on nek i popravlja.

Zvao me je par sati kasnije i kaze da je gotovo. Pritisak ulja i paljenje je potpuno normalno, ali mi smeta to sto nece da prihvati gas (tj. ugasi se motor pri dodavanju gasa) ako se ne "zagreje" bar 20-tak sekundi...I trza na leru dok je hladan, a posle opet ode na preko 1000 obrtaja ler kad je "vruc" sto je previse... :evil: :roll: :|
Jel to tako kod svih Lada, ili?? Kada sam prvi put preuzeo auto to nije tako bilo...Da li je do benzinske pumpe ili je mozda ovaj sipao ulje previsoke gradacije?
:?

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

Moja Lada je pre sredjivanja bila nepodnosljiva kad je hladna. Sad posle servisa je prihvatljivo ali idalje se desava da ako kreces s` malim gasom trza, ili ako u drugu ubacis na 1/3 gasa takodje stuca (dok recimo na 1/3 gasa iz 2 u 3 i 3 u 4 nema problema). E sad za to nabijanje obrtaja kako se greje - pa sta znam valjda je normalno.

Ja imam problem zimi kad palim lajku ide sauh do kraja mozda minut i onda krene da mi trokira tad smanjim sauh na pola pustim jos minut - dva i onda vratim do kraja sauh i mogu da vozim gde oces :) (taman mi to dobro dodje da skinem sneg sa auta :D )
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

Shone89 wrote:Moja Lada je pre sredjivanja bila nepodnosljiva kad je hladna. Sad posle servisa je prihvatljivo ali idalje se desava da ako kreces s` malim gasom trza, ili ako u drugu ubacis na 1/3 gasa takodje stuca (dok recimo na 1/3 gasa iz 2 u 3 i 3 u 4 nema problema). E sad za to nabijanje obrtaja kako se greje - pa sta znam valjda je normalno.

Ja imam problem zimi kad palim lajku ide sauh do kraja mozda minut i onda krene da mi trokira tad smanjim sauh na pola pustim jos minut - dva i onda vratim do kraja sauh i mogu da vozim gde oces :) (taman mi to dobro dodje da skinem sneg sa auta :D )
i potrosis litru benzina usput :lol: Pa nije to sleper.

Idem sad da vidim sta je, mozda negde vuce fals vazduh ili je kao prosli put popustilo crveo za benzin i pocelo da curi gorivo kod karburatora...Zamisli prodali su mi neko crevo koje je Fi8 ali se vremenom rastegne na Fi10...Kako su standardi danas fleksibilni :roll:
Ako ne mogu sam da namestim vracam ga majstoru, pare sam dao i ocu da sve radi kao novo, a znam zasigurno da je sasvim normalno primao gas i hladan samo pre par dana... :roll:

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

Kako bre nema? :D
Pa zar je nenormalno ocekivati da nakon generalne auto pali na prvi eventualno drugi kljuc i prima gas normalno? :shock: :? Dam gas, a ono se gasi motor! Pa sta treba, da mu bajem celo jutro?

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

Marko wrote:Na Ladi, od stanja motora ne zavisi paljenje hladnog auta. Kad je topla, onda da, ali hladna pali i sa kompresijom 5 na pola kljuca. To moze biti zbog karburatora, pumpe za gorivo itd itd...
Jel mozes da pojasnis ovaj deo? Hoces da kazes da i los i dobar motor pale isto kad su hladni?

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

Pa vec je neko rekao, dal je ja palio na sauh i pustio da radi malo da se ugreje il je vozio hladnu i nerviro se sa stucanjem i cimanjem isto ce mi benzina potrositi a ovako je mnogo lakse i za mene i za auto.

Meni je Lada imala problema sa paljenjem pre servisa jer mi je bregasta postala samo obicna sipka :) Sisice nije imala uopste - o kaisevima i da ne pricam.... Kad sam sve to sredio (bez diranja karika, klipova, radilice itd...) sad pali na pola kljuca, eventualno se desi da moram da pipnem gas malo da upali i to sve bez sauha na ovo vreme kad je plus. Na minusu cu naravno da povuchem sauh - ko shto reche Mare nije to tu za ukras :)
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

Shone89 wrote:Pa vec je neko rekao, dal je ja palio na sauh i pustio da radi malo da se ugreje il je vozio hladnu i nerviro se sa stucanjem i cimanjem isto ce mi benzina potrositi a ovako je mnogo lakse i za mene i za auto.

Meni je Lada imala problema sa paljenjem pre servisa jer mi je bregasta postala samo obicna sipka :) Sisice nije imala uopste - o kaisevima i da ne pricam.... Kad sam sve to sredio (bez diranja karika, klipova, radilice itd...) sad pali na pola kljuca, eventualno se desi da moram da pipnem gas malo da upali i to sve bez sauha na ovo vreme kad je plus. Na minusu cu naravno da povuchem sauh - ko shto reche Mare nije to tu za ukras :)
a jel ti prima gas odma, ili se ugasi pa moras ponovo upaliti i tako 2-3 put dok napokon ne pocne primati??

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

To ti je uglavnom kod svakog karburatora, a zavisi i od podesenosti smese. Ako je bogatija smesa, primace gas i hladan, ali vise trosi i moze teze da pali vruc.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

@Marko ne pali coveka da je to sto mu se desava normalno.

@Spartanac, ti tvoji problemi su mi jako poznati.

Naravno da lada ne treba tako da se ponasa. Jednosyavno treba sve da ide glatko bez ijednog jedinog cima i trzaja.

Najverovatnije ti ne valja karburator, a po tome kako si opisao problem i paljenje nije dobro podeseno.

Kada je hladna i kada je vruca mora glatko da ubrzava, bez obzira na sve, da ne trokira i da radi stabilno.

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

@josif
Karburator je nov, tako da jedino ako je ovaj majstor cackao podesavanje smese i zajbeao nesto. Neki kazu da se kod novog ne dira nista, da je sve fabricki podeseno, samo se eventualno steluje ler gas.
Sto se tice paljenja ovi sto su ugradjivali plin me poslali nazad kod majstora da to bolje nasteluje, a ovaj moj ih poslao u 3pm i rekao da veze nemaju...I sad ne mogu da zavrsim poso ni kod jednih ni kod drugih :shock:

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

Marko wrote:A majstori za plin, ne mogu da nasteluju paljenje? O boze, ko tebi radi na kolima....
Nisu hteli ni novu kapu da nameste oni, morao sam ja. A za paljenje da ne pricam...

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Marko wrote:O boze, ko tebi radi na kolima....
Poslasticari. :D

ldjuras

Post by ldjuras »

Ljude nemojte se čuditi čoveku što ima problema sa majstorima,Spartanac86 ja te potpuno razumem, juče sam napisao jedan od problema koji sam imao sa njima a bilo je toga.Ti si u lošoj situaciji jer nemožeš da ga promeniš jer ti je on radio generalnu i ako odeš kod drugog on će sve da ti naplati a ti već jednom platio sve, a onaj što je radio i uzeo pare ili nezna ili neće da ti reši problem.

Post Reply