'Gas' i 'B' znam za sta sluzi
Ako hocu da prebacim sa benzina na gas da li je najbolje da ga prvo stavim u taj 'R' polozaj pa vozim malo dok ne pocne da se zaustavlja pa tek onda prebacim na gas, ili se to radi drugacije? Mogu li recimo odmah prebaciti direktno na 'Gas' bez tog 'R' polozaja...U servisu su mi rekli da obavezno cekam dok izadje benzin iz sistema, pa tek onda ukljucim gas...Medjutim posle kad hocu da vratim na benzin prvo treba neko vreme dok ga povuce, a onda trza, pa tek posle radi normalno.
I da vam ispricam moje iskustvo sa ugradnjom plina, radio sam kod cuvenog Tomazelija i kaze mi onaj njegov decko ne valja razvodna kapa, ruka i platine odi da ti to majstor promeni, nasteluje paljenje, pa da moze lepo ler gas da se namesti jer 'kasni struja'?? Sta je s ovim hteo da kaze?
Kupim ja sve to odem kod ovog mog, a on nece ni da cuje da menja bilo sta i kaze da je sve novo stavio posle generalke i 'sve radi' kao sto vidis. Ja mu kazem da je ovaj iz servisa rekao da motor mnogo drma u toku rada, ovaj mi kaze pa to je normalno nemaju oni pojma...I sad ja ne znam sta da radim, ajde kapu i ruku mogu i sam da namestim, ali ne bih da ja stelujem platine...
Na gas radi na leru oko 300 obt hladan, posle se digne na 1000 obr. Jel to dobro?