Lada 2104 Twincam by djape

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

milicevicv

Post by milicevicv »

hvala
nije sto je lada,al je zakon

Mario E36

Post by Mario E36 »

Svaka čast, vidim tu ću ja puno naučit od vas :D :D :D

djape1977

Post by djape1977 »

e najzad sam povadio iz telefona fotke mog auta u fazi radova

Image

novi prednji vezni lim, levo krilo, sveze ofarban motorski prostor, tek ubacen motor. bio sam cuknuo prednji levi deo i kad sam poceo da ga popravljam video sam da je krilo pomalo trulo a i prednji vezni lim takodje. auto je inace '95.god. toliko o kvalitetu izrade.

Image

motorce :wink:

razmak izmedju usisne grane i glavnog kocionog cilindra je 1cm. ako popusti nosac motora bice veselja.

anlaser je na pogresnoj strani tako da i tu nema vise od 1cm mesta do pozarnog zida. cevi za gorivo sam morao da premestim jer sad nema mesta zbog anlasera

fiat za razliku od lade ima povratnu cev za gorivo od motora do rezervoara pa sam i to morao da provlacim nazad i da na rezervoaru pravim dodatni prikljucak.

sistem poluga za gas sa lade ne odgovara jer je sad karburator na pogresnoj strani pa jei tu pala seci i pravi novo procedura.

prikljucak za servo kocnica na usisnoj grani fiatovog motora se sudara sa ladinim glavnim kocionim cilindrom. morao sam da ga premestim. staru rupu jednostavno zatvorio srafom. fiatova usisna grana ima vodene kanale za hladjenje. veoma je bitno ne probusiti je na pogresnom mestu sto je meni naravno uspelo iz prve :cry:
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

Image

neki fiatovi motori imaju spoljni termostat kao i lada. ovaj konkretno i jeste od lade. fiatov malo drugacije izgleda ali je to problem zbog uklapanja sa crevima za vodu. imao sam brdo creva sa razlicitim krivinama pa nije bilo tesko naci odgovarajuca. na motoru takodje postoji mesto za termostat izmedju kucista bregastih osovina odmah iza poklopca zipcastog kaisa. tu ide isti kao za juga. kome sta vise odgovara. u rashladni sistem ide 50% g-12 i leti i zimi jer je potpuno normalno da radi na oko 100'c pa bi voda stalno kljucala.
razmak izmedju motora i hladnjaka je taman toliki da moze da se pridje i skine i el.motor na hladnjaku i poklopac zubcastog kaisa.

ceo motor je u stvari kraci, uzi, nizi i laksi od ladinog. jedino je siri u gornjem delu zbod dve bregaste

Image

mali razmak izmedju usisne grane i glanog kocionog cilindra.

posto je motor '75. originalno paljenje je bilo platinsko. tako sam ga i vozio prvih par meseci. kad je doslo vreme za zamenu platina ustanovio sam da ih i nije bas lako nabaviti pa sam umesto platina kupio ceo razvodnik, bobinu i komutator of fiat ritma 105tc '83.
dobra fora kod fiata je to sto u svakoj generaciji urade po neki upgrade a sve to moze bez prepravki da se uglavi i na starije modele
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

Image

ovde se delimicno vidi koliko je zapravo bilo zeznuto ubaciti menjac. isekao sam komplet tunel, onda postavio menjac i motor i kardan pa onda napravio novi tunel

Image
novi nosac kardana. lepo se vidi koliko vislje stoji od originalne pozicije. fora je u tome da je izlazna osovina menjaca za oko 10 cm vislje od ladinog menjaca. prednja sekcija kardana je od f132, zadnja od lade. spojeni su na krstu. krstovi su identicni ali je prednja sekcija kardana od fiata kraca taman za toliko koliko je menjac duzi. to sve dovodi do problema sa granicnim uglovima kardana, tako da je veoma pozeljno da auto ne bude visok pozadi.
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

Image
nosac menjaca, nabudzen na brzinu, i radi.

Image

Image

Image
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

i niko nema ni pitanja ni komentara u vezi ovolikih prepravki???
cudan neki svet... :roll:
j***** auto bez kardana

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

Mozda ce neko da te pita kada bude to radio. :D
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

djape1977

Post by djape1977 »

aha. na sveto nikad. sve sami teoreticari, cast izuzecima.
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

milicevicv
Clan

Pridružio: 10 Jul 2007
Poslao: Sre Apr 16, 2008 8:17 am Naslov:

koliko si platio glavu volana,i koja je to veličina jer sam nabavio jedan takav sličan volan

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

Praksa je bitna Jeb.. ti teoriju. Teorija je bitna za neke proracune. :D
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Ђапе, а је л' ствар иде?

Djaše,. a je l' stvar ide?
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

djape1977

Post by djape1977 »

naravno da ide. itekako
j***** auto bez kardana

sos

Post by sos »

evo,samo da pohvalim tvoju ladu i cjeli projekt 8) !!mislim da ljepsu karavanku nisam u zivotu vidio...

djape1977

Post by djape1977 »

najnoviji update o lajki:

moram da se pohvalim. u dva dana je polozila dva ozbiljna ispita.

u ponedeljak do rudnika i nazad preko mladenovca i topole. ide uzbrdo do OO. najnize sto sam morao da saltam je bila treca, a i to vise zbog krivina nego zbog uspona. voznja na lpg - prosek 9.5l/100km :!: (nema se gde brzo voziti)

u utorak do subotice za sat i 40min. (prosek oko 120km/h ako ne gresim) potrosnja 11l/100km lpg. u povratku sam slepovao drugi auto tezak 1100kg, sa punim gepekom delova (i njegovim i mojim). vreme oko 3 sata. 4 zaustavljanja. sve vreme sam isao 100-110km/h. prosek potrosnje 17l lpg :lol:, kao da sam vozio pod rucnom sve vreme, a takav je bio i osecaj. jedino sam morao da saltam u 4. na uzbrdici na mostu kod beske da bi odrzao 110km/h. ne mozete ni zamisliti face drugih vozaca dok sam ih obilazio sa 120km/h sa drugim kolima iza na stangli. :mrgreen: . jedini problem je bio kad se u jednom od tih preticanja raspala zadnja guma na slepovanom vozilu (taj auto je stajao od 2000.godine pa su gume haos :| ) a i tako sam ukapirao da nesto nije u redu tek kad je drugar pozadi nazvao mobilnim da mi kaze da bi bas mogli i da stanemo da promenimo tocak :lol: :lol: :lol:. ostala je samo felna. od gume dronjci :mrgreen:

u svakom slucaju, za jednu budzevinu - lajka se pokazala odlicno!
j***** auto bez kardana

Post Reply