Brisaci
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- finaldesign
- finaldesign
krivo sam se izrazio... dakle brisači rade na 1 zub ono sa vremenskim pomakom, na 2 i 3 zubu isto rade kako treba, ali kad su ugašeni pa povučem ručicu prema sebi, motorić radi i našprica vodu ali brisači ne brišu onda...deckyNS wrote:Proveri posudu za tecnost, tacnije one motore ili proveri prskalice da li su ti zapusene.....nemoj da sipas obicnu vodu u posudu vec destilovanu zbog kamenca da ti se ne nakupi na njima....nema veze rucica cim brisaci rade, sigurno je ovo, ja sam to imao isto... eno radi savrseno
- finaldesign
Re: Brisaci
Prije par dana sam "uživao" u istim simptomima i to po najvećoj mogućoj kiši. Provjerio automat, sve džekove, osigurače i na kraju se latio rastavljanja motora da provjerim četkice. Ispalo je da je unutar motora jedan jedini šraf koji postoji jednostavno otpao i radio s****e. Žao mi je što nisam poslikao motor jer izgleda kao da je sad iz tvornice izašao - pužni mehanizam natrpan s masti, sve čisto ko suza a četkice nakon 20godina imaju još pola "mesa". Thumb up!!!Dimce wrote:ima li neko predstavu zbog cega brisaci ponekad rade a ponekad ne? Pocelo je da zeza dok radi uprvoj brzini sa prekidima nije radilo pravilno vec se zaustavljalo gde je htelo a sada nece nikako. zna li neko sta tomoze biti?
-
samara1500
Na mojoj novoj Samari imam malo čudnu situaciju kada je rad brisača u pitanju. Naime, kada se šprica voda, oni kreću odmah, dok je kod stare uvek bila zadrška od nekoliko sekundi. Nije preterano bitno, ali nije ni da nije: šoferka je malo izgrebana od metlica brisača u donjem delu (najerovatnije zato što često kreću na suvo).
Ono što mene zanima je da li tako rade samo neki primerci automata (recimo ovi zamenski što se sada prodaju) ili većina? Je li ko menjao skoro?

Ono što mene zanima je da li tako rade samo neki primerci automata (recimo ovi zamenski što se sada prodaju) ili većina? Je li ko menjao skoro?
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."
- zlatko83vr
Da se nadovezem na temu kod mene je problem sledeci u bilo koju brzinu da su brisaci rade istim tempom znaci ne menjaju brzinu kako brisu u drugoj brzini tako i u trecoj sta je oproblem
Nemoj da me nerviras, nemam gde vise da krijem leseve.
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
ne bih se slozio. Motor brisaca ima automat samo za periodicnu brzinu, drugi stepen je u stvari ista brzina kao periodicno samo bez perioda. Treci stepen je izveden dopunski izvod na motoricu tako da motor brisaca tu dobije struju i radi brze.
Nesto mi tu mirise da je neko prckao po instalaciji.
Nesto mi tu mirise da je neko prckao po instalaciji.