Dobar dan svima!
Zamolio bih vas za pomoc.Kako da regulisem hladjenje u kabini lade 110?
Zatvorio sam sve otvore za ventilaciju u kabini,ali i dalje bije toplina.Neznam gde jos moze to da se regulise.Da nije mozda neki kvar u pitanju?
Unapred hvala!
Vjerojatno ti je kvar u pitanju. Kada staviš onaj regulator temperature na plavu točkicu onda ti mora ubacivati samo vanjski zrak bez imalo toplog. Ako ti ubacuje topli onda je kvar. Sada ti moraš vidjeti da li je do tog "kompjutera" na kojem su ti regulatori ili ti se negdje nešto zaglavilo pa ne može zatvoriti otvore za grijanje. Ali ovdje ti ne mogu pomoći jer to još nikada nisam rastavljao (kuc kuc).
Vjerojatno ni drugi ljudi to nisu rastavljali pa ti zato nitko ništa ne odgovara.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
mom drugu je bio crko kao onaj regulator temperature(za podesavnje temperature vazduha),pa posto mu je bio u garanciji oni su mu zamenili.......mada mi kaze da mu to nije pomoglo......tako da znas sta da ne menjas....inace njemu nije uopste radilo hladjenje....smao grejanje......ako citas jos uvek ovo,pitacu ga pa cu ti reci da li je nesto uradio da sredi to
I na mojoj 112-ici stari vlasnik je zamenio valjda taj regulator temperature jer u sred leta je imao grejanje u kabini koje nikako nije mogao iskljuci!
I svo to rasklapanje-sklapanje-zamena otkostalo ga je oko 5000 dinara
evo odgovora koji sam obecao........grug nije uspeo da sredi grejanje......sve je promenio i senzor i ono cudo za regulaciju......i nista.......ja vise nemam ideje
Pošto temperaturu regulira elektronika znači da mora postojati negdje neki elektromotor koji otvara i zatvara neku klapnu ovisno da li treba toplog ili hladnog(vanjskog) zraka. Moguće da je to crklo ili zaglavilo pa se klapna za vrući zrak ne može do kraja (ili uopće) zatvoriti.
E to je teorija iz glave, a sada bi trebalo potvrditi u praksi.
Danas sam krenuo na put i padala je jaka kisa. Zamaglila su se stakla i ja sam kao i obicno pustio ventilaciju. Medjutim, kroz ventilacione otvore je mnogo slabo duvalo iako je pusteno na najjace. U cemu je problem? Inace auto je Lada 112
Ima jedna tema gdje je finaldesign opisao kako je očistio taj filter za ventilaciju. Vjerojatno ti se filtef zaprljao i onda kada se još namoči zrak jedva prolazi kroz njega.