Istorija se ponavlja
Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb
- milicevicv
- KamAZ driver
"Ukidanje carina za dve godine"
Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić najavio je danas da će od 1. januara 2009. godine biti prepolovljene carine na uvoz svih automobila u Srbiju. Dinkić je novinarima u Kragujevcu kazao da je to dogovoreno sa predstavinicima Fijata.
Na osnovu tog dogovora, kroz dve godine trebalo bi da budu potpuno ukinute carine na uvoz vozila u Srbiju, rekao je Dinkić.
aj videcemo jel ce ovo biti....ili je samo zvaka za ludaka....
Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić najavio je danas da će od 1. januara 2009. godine biti prepolovljene carine na uvoz svih automobila u Srbiju. Dinkić je novinarima u Kragujevcu kazao da je to dogovoreno sa predstavinicima Fijata.
Na osnovu tog dogovora, kroz dve godine trebalo bi da budu potpuno ukinute carine na uvoz vozila u Srbiju, rekao je Dinkić.
aj videcemo jel ce ovo biti....ili je samo zvaka za ludaka....
momci, zavisi ko pobedi na izborima. u eu zaista nema ogranicenja uvoza i carina izmedju zemalja unije.
sto se fijata tice, obavezali su se da vec sledece godine proizvodnja bude 150.000 jedinica a 2010. 300.000. komada i to za trzista drugih zemalja jer je trziste srbije suvise malo da bi uopste bilo zanimljivo.
nikako nemojte zaboraviti primer fijatovih pogona u poljskoj. FSO je prvo sklapao po licenci fijate 125, 126 i 132, kasnije i "svoj" model, polonez. zvuci poznato? onda su bili u kratkotrajnoj saradnji sa roverom i kasnije daewoo.
devedeset i neke ih je kupio fiat. poceli su da sklapaju pandu, pa da proizvode siecento a sada proizvode i novu pandu. vredi pomenuti da je jedina proizvodnja modela panda u poljskoj i da odatle ide za sva trzista. ne znam koja je konkretna cifra ali je rec o stotinama hiljada komada godisnje.
sto se fijata tice, obavezali su se da vec sledece godine proizvodnja bude 150.000 jedinica a 2010. 300.000. komada i to za trzista drugih zemalja jer je trziste srbije suvise malo da bi uopste bilo zanimljivo.
nikako nemojte zaboraviti primer fijatovih pogona u poljskoj. FSO je prvo sklapao po licenci fijate 125, 126 i 132, kasnije i "svoj" model, polonez. zvuci poznato? onda su bili u kratkotrajnoj saradnji sa roverom i kasnije daewoo.
devedeset i neke ih je kupio fiat. poceli su da sklapaju pandu, pa da proizvode siecento a sada proizvode i novu pandu. vredi pomenuti da je jedina proizvodnja modela panda u poljskoj i da odatle ide za sva trzista. ne znam koja je konkretna cifra ali je rec o stotinama hiljada komada godisnje.
j***** auto bez kardana
- KamAZ driver
Мазнуо сам са једног форума:
Имам неке информације од пословних партнера да са ФИАТ-ом треба да уђу као стратешки партнери у Застави и две руске фирме и да су они кооперанти који дају 500 милиона евра.Добио сам два имена -СеверсталАуто и Тофус или Тофос.Само тако би руси укинули царине на увоз аутомобила из Србије,јер изгледа да је примарни циљ ФИАТ-а руско тржиште,а не само тржиште ЕУ.Дурак Млађа то вешто крије,треба то проверити.Иначе Фоксваген је и јавно изнео,да ће изградити нову фабрику,како би возила пласирао на руско тржиште.Наравно са руским партнерима.
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!
Pa da rusko trziste ce im biti primarno jer njih ima mnogo i sve vise imaju love pa mogu da sebi priuste dobro novo vozilo...
E sad dal cemo mi imati neki ugovor da rusima saljemo a i oni nama bez carine pa zato ovi svi planiraju sve te silne fabrike kule i gradove ostaje da nagadjamo...
A i ako bi krenuo taj link izmedju srbije i rusije ako bi se kod njih izvozio zastava brend onda bismo mozda i mi dobili ovo na rafovima

sto i nije tako lose jer je npr. ova cokolada bolja od najlepsih zelja... probao sam je hehe i sacuvao omot...
E sad dal cemo mi imati neki ugovor da rusima saljemo a i oni nama bez carine pa zato ovi svi planiraju sve te silne fabrike kule i gradove ostaje da nagadjamo...
A i ako bi krenuo taj link izmedju srbije i rusije ako bi se kod njih izvozio zastava brend onda bismo mozda i mi dobili ovo na rafovima

sto i nije tako lose jer je npr. ova cokolada bolja od najlepsih zelja... probao sam je hehe i sacuvao omot...
Dakle,ako je ovo sto je ovde receno i delimicno tacno,bicemo u situaciji u kojoj je bila SFRJ u svojim najboljim danima: saradjujemo i sa istokom i sa zapadom tj. poslujemo i sa jednima i sa drugima.
Nesvrstani forever! iliti: Money makes the world go around
Nesvrstani forever! iliti: Money makes the world go around
http://caribrod-city.myminicity.com/
http://www.operacijatrijumf.net/operacija-trijumf-studenti/orde-gogov.htm
http://www.operacijatrijumf.net/operacija-trijumf-studenti/orde-gogov.htm