mali problem - gasi se motor

Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Marko wrote:Kako komplikujete... Ziva guma. Pakovanje najmanje (a trecina ti treba), je 120din.
gde se to trazi? kod vulkanizera?

Dare

Post by Dare »

danas sam nabavio nesto zvano ziva guma. lici na plastelin. nadam se da nije zapaljiva.
pogledajte koliko je car izbusio
Image

Image

k'o za kanalizaciju, boze mi oprosti :twisted:

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

auh ovaj nije imao manju od 25 mm...
ja bih im ovo terao da dorade ovako filter vazduha imaš džabe
:shock:
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

laki

Post by laki »

kod mene nije bila kruzniuca tj. kruznica al sa mnogo uglova 8)
GAS U PATOS

Dare

Post by Dare »

pa i kod mene. cimao je levo-desno burgiju. nego ziva guma resi problem :)

a ono sa gasenjem motora zbog vetra izgleda ta je tacno. kad sasvim malo uduvam vazduha u usis, motor krene da se gasi, cak i ako nije na leru

Fantom

Post by Fantom »

naravno da ce da ti se ugasi zato sto mora uvjek da je ista smjesa plina i vazduha,ako smjesu ne pogodis nece ni da ti vuce kako valja

Dare

Post by Dare »

ma vuce super, skoro isto kao i na benzin (samo malo vise oseca prikolicu). ali nikako da nastelujem ler gas. cas je 1000 obrtaja, cas se gasi.... ludilo.

a od pre par dana nece uopste da radi na benzin kad nestane plin i treba da prebacim. a kad ovako prebacim onda radi. vec dva puta mi se desavalo da se jedva dovucem do pumpe na benzinu. ne prima gas nikako. pa sam muvao levo-desno i na kraju pod sauhom se dovezao do tocionice gasa. je ima neko ideju sta je? (plin ugradjen pre 20-ak dana)

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

kad si stavio onu živu gumu poremetio si smešu(bila je vukla mnogo više vazduha sad ima više plina) i neka ti provere prekidač za plin u kabini, izgleda da ti povremeno radi na oba goriva(pri prebacivanju na bezin)
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Dare

Post by Dare »

isto je bilo i pre zive gume. a prekidac ne verujem da zeza jer se isto desi i ako je zatvoren ventil na boci (a tad bi trebalo daa je sve OK, zar ne? )

djape1977

Post by djape1977 »

ako sam dobro video na slici, oko filtera vazduha su ti namotali neku gazu ili filc?

klasican bullshit plinadzija. kao bajagi ne moze da radi na plin jer dobija previse vazduha, zatvaraju usise, namotavaju krpe oko filtera, uguse motor totalno pa se onda cudi sto nece da vuce?!? pa kako da ide kad ne dobija dovoljno vazduha? lepo skini krpetine, zatvorio si rupe zivom gumom, i radice na benzin kako treba. kad to uradis, ako ne radi lepo na plin, povecavaj kolicinu plina na onom srafu na cevima koja ulaze u karb. dok ne proradi. takodje po potrebi povecaj ler gas na rasprsivacu. mora da trosi 15-20% vise plina nego benzina ako hoces da ide kako treba. na cevima koja dovode gas do karburatora imas jednu racvu (iz jednog creva u dva). jel na toj racvi jedan ili dva srafa za stelovanje. ako je jedan idi i trazi da ti ugrade racvu sa dva srafa za stelovanje. mora da postoji mogucnost da se posebno steluje kolicina goriva za prvo i drugo grlo karburatora.
j***** auto bez kardana

Dare

Post by Dare »

nema krpica, takav je filter. okolo filc, unutra papir.

a ovo sa racvom - da, ima jedan sraf

djape1977

Post by djape1977 »

izvadi filter vazduha pa probaj bez njega
j***** auto bez kardana

Pera

Post by Pera »

Kako ce na plin da ide bez filtera :?:
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

djape1977

Post by djape1977 »

ici ce. samo odvrnes dovod gasa malo vise. vise gasa + vise vazduha ima da ide ko nevreme. ako mu se gasi i davi na benzinu to je cesto jer plinadzije uguse dovod vazduha. ako proradi na benzin bez filtera vazduha onda samo treba da podesi smeshu.
juce sam nastelovao tako regatu komsiji za 5 minuta, bez filtera vazduha jer je bio prljav, sad 1.6 100ks trosi oko 12l plina ali radi na 90%snage na plinu.

obavezno racva sa dva srafa za dvogrli karb
j***** auto bez kardana

Dare

Post by Dare »

nov je filter, snaga OK, samo zeza kad nestane plin. tad ni na benzin nece da ide. inace karburator nije pipnut pri ugradnji plina, nista nije prestelovano

Post Reply