Problem sa ladom 11o!

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

letnjikovac

Problem sa ladom 11o!

Post by letnjikovac »

Imam ladu 110 16v 2004 godiste presla 53000 km svakih 5000 km menjam ulje, filter za ulje i sve sto treba drzim je ko malo vode na dlanu! U poslednje vreme pocela je da trza u drugoj kada je na malom broju obrtaja ja dam gas do daske i ona krene da trza ko luda inace trza u svim brzinama kad naglo pritisnem gas do kraja ranije se to nije desavalo ako neko zna nek pomogne?
Inace sam menjao lamelu pre mesec dana, svecice majstor je stavio neke super bosna da nije do njih, pumpu za vodu, kaiseve i spanere,ulje je sinteticko Arai od 5w-40w tako nesto pa pomagajte da ne uzmem sibicu i zapalim je kolko me nervira?

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

CCC Super Bosna plagijat. Baci te svecice da ne upropastis tako dobar motor.
Imas svecice koje sve cetiri kostaju 3 eura. Sramota.
Kupi NGK svecice a na sajtu www.ngkspark.com.au/ pronadji koja odgovara za 110-ku i podesi preporuceni zazor.
Da ti bude lakse, evo ti direktan link http://www.ngkspark.com.au/PartFinder/s ... e_type.htm

Sipaj Mobil ulje, a ne Arai, pa se javi.

U 110 ide svecica NGK BPR6ES zazor 0.8 Kod nas u nekim servisima stavljaju 1.0 zazor, ali mislim da je to puno.

Goxxy

Post by Goxxy »

Ccc... Najveći problem ovde je opet što ljudi kukaju na forumu pre nego što se predstave, iako to stoji da je obavezno. A još veći i kod administratora koji svoje takvo pravilo ignorišu... ccc...

Nemojte samo mene da prozivate da sitničarim... :?
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

vaz_mashina

Post by vaz_mashina »

Slažem se da bi bilo mnogo korisnije za sve, da se neko prvo predstavi pa neka onda piše o svim svojim problemima vezanim za ladu, jer smo tu da se međusobno pomažemo raznim korisnim savjetima. Na taj način stiče se neko povjerenje među ljudima (forumašima).
[size=75]TYPE 210930-20[/size]
[size=75]ENGINE 2111[/size]

bgzoka

Post by bgzoka »

ne mogu da verujem da si stavio Bosna svecice, uzas. Jos ako ti zazor nije 0,8 - 0,9 nego 0,4 kao kod karburatorskih Lada onda definitivno menjaj majstora.

finaldesign

Re: Problem sa ladom 11o!

Post by finaldesign »

letnjikovac wrote:Imam ladu 110 16v 2004 godiste presla 53000 km svakih 5000 km menjam ulje, filter za ulje i sve sto treba drzim je ko malo vode na dlanu! U poslednje vreme pocela je da trza u drugoj kada je na malom broju obrtaja ja dam gas do daske i ona krene da trza ko luda inace trza u svim brzinama kad naglo pritisnem gas do kraja ranije se to nije desavalo ako neko zna nek pomogne?
Inace sam menjao lamelu pre mesec dana, svecice majstor je stavio neke super bosna da nije do njih, pumpu za vodu, kaiseve i spanere,ulje je sinteticko Arai od 5w-40w tako nesto pa pomagajte da ne uzmem sibicu i zapalim je kolko me nervira?
oprosti sto ti kvarim temu, ali ako nije tajna, koliko te izaslo mjenjanje lamele?

letnjikovac

Post by letnjikovac »

Zovem se Dusan iz Sapca, 26 godina, studiram stomatologiju to je to!
Imam crnu ladu 110 16v 2004 godiste kupio sam je u Beogradu u Euroladi i platio 7150 eur za kes! Inace pre lade sam imao Mercedes 123 240 d ili kako ga kod nas zovu ciganska sreca, opel kadet kockicu 1.6!
Lamelu,druk lezaj i korpu mi je cale kupio u Moskvi i platio oko 5000 din zamenu lamele sam platio 2500 dinara!
Za ove tri godine na ladi sam zamenio to se pre zvala razvodna kapa za svecice e sad kako je zovu ne znam, deo koji regulise polozaj nekog leptira, motor stop neki deo za regulisanje dal ler gasa tako mi je majstor rekao, plocice i paknove na kocnicama, nove gume,kaiseve spanere,filtere, niko od majstora do sad nije menjao filter za benzin a ja ne znam gde je da ga sam zamenim, pumpu za vodu to je to!

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Marko wrote:Prva stvar. Nikada se na malim obrtajima ne stiska gas do daske, vec je prebaci u nizu pa onda nacepi.
Paljenje pretpostavljam da je nastelovano. Jedine logicne stvari su mi ubrizgavanje goriva, tj. brizgaljke, tj. karb, u zavisnosti koju varijantu imas...
Naprotiv, bas tako se testira da li je sve u redu sa motorom, podesenost paljenja i dovod goriva. Ako je sve u redu kad ides 4-tom 30-40 km/h i stisnes gas do daske treba da cimne, da povuce naglo, a ako nesto nije u redu, ima da secka, da trokira, moze cak i da se ugasi.

vaz_mashina

Post by vaz_mashina »

letnjikovac wrote:Zovem se Dusan iz Sapca, 26 godina ...
Prije nego što ti poželim dobrodošlicu, zamolio bih te da se predstaviš u "Predstavljanja" pa da ti i ostali učesnici foruma požele isto. Ovde ćemo nastaviti da raspravljamo o tvom problemu sa 110-kom i nastojati da ti što više pomognemo, a i ti nama. Pozdrav i dobrodošao.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Dobro kada ja kao administrator nisam reagovao, ne morate toliko coveka da napadate. Cim je odmah poceo da kuka pretpostavio sam da su ga bas stisli problemi. Jel vidite kakvog majstora ima? Nije ni cudo da je sav zbunjen. :(

Hajde vlasnici 110-ki pomozite mu.

Letnjikovac (Dusan) je buduci Cika-Zuba i ako budemo dobri mozda cemo kao clanovi foruma i kluba imati popust za proteze. :D

letnjikovac

Post by letnjikovac »

Stavio sam NGK svecice oznaka BCPR6E i auto vise ne trza vuce ko lud!
Hvala na pomoci!
Al imam novi problem do pre mesec dana ja upalim auto i on radi normalno e sad ja ga upalim on se odma ugasi tako dva tri puta i posle toga radi normalno bez obzira da li je vruc ili hladan?
Hvala jos jednom!

vaz_mashina

Post by vaz_mashina »

josif visarionovic wrote:Dobro kada ja kao administrator nisam reagovao, ne morate toliko coveka da napadate
Ma koga napada :shock:, drago mi je da imamo i čika zubu u klubu, ja baš nešto kuburim sa dvojkom ovih dana :( . Nov je, mora malo da prođe kroz sito i rešeto, nema ljutnje. Uostalom, uvjek se uzdizao i bolje je u životu prolazio onaj ko se na kritike nije osvrtao mnogo, nego onaj ko se naljuti na svaku koja mu se kaže.

bgzoka

Post by bgzoka »

Al imam novi problem do pre mesec dana ja upalim auto i on radi normalno e sad ja ga upalim on se odma ugasi tako dva tri puta i posle toga radi normalno bez obzira da li je vruc ili hladan?
da li ti se desava da kada stajes na semaforu, kada pritisnes kvacilo, padne broj obrtaja ispod 850 ili se cak i ugasi?

letnjikovac

Post by letnjikovac »

bgzoka wrote:
da li ti se desava da kada stajes na semaforu, kada pritisnes kvacilo, padne broj obrtaja ispod 850 ili se cak i ugasi?
Da u poslednje vreme padne broj obrtaja skoro do 500 nekada se i ugasi bio vruc motor ili hladan!

walter1

Post by walter1 »

[quote="letnjikovac"]Da li znas koji je zazor? I meni su skoro stavljene super bosna svecice i imam slicne simptome. Hocu i ja da ih zamenim za NGK.
Ovde sam video razne predloge za zazor, ali se razlikuju od preporuke iz originalne kjizice (1 -1,13mm)

Post Reply