Karburator - ispravnost istog pri voћnji na TNG
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Karburator - ispravnost istog pri voћnji na TNG
Interesuje me kolko je bitna ispravnost karburatora za auto koji se vozi na TNG, i gde ima u Beogradu dobar karburator servis?
Hvala i pozdrav svim ljubiteljima Samare
Hvala i pozdrav svim ljubiteljima Samare
- darkmensale
- Automobil: Lada 2107
Dopuna pitanja
Kolko utice ispravnost/neispravnost karburatora na potrosnju Plina?
Posto zelim da i tu sumnju proverim-otklonim i zatvorim krug svih provera na utvrdjivanju problema oko prevelike potrosnje TNG-a
Posto zelim da i tu sumnju proverim-otklonim i zatvorim krug svih provera na utvrdjivanju problema oko prevelike potrosnje TNG-a
Otkud znam da li su dobri!darkmensale wrote:Kad imas plin karburator ti nije bitan... u stvari bitno je da su mu dobri leptiri (sto je sigurno dobro).
Karburator je servisiran kod predhodnog vlasnika, a majstor koji mi odrzava auto cistio je jednom prilikom dizne kada nije hteo da vuce na benzin.
Mnogi kazu da treba i karburator da bude potpuno ispravan (ne znam sta to podrazumeva). Mogu samo dizne da se zacepe ili membrana neka da zapekne zato sto ne ide na benzin.
- darkmensale
Plin nema veze sa drugim diznama. kada ugradjujes plin busi se rupa na karburatoru i ubacuje se dizna za plin tako da nema veze sa ostalim diznama a ako ti je na naprimer kriv leptir ti bi sada na benzinu imao veliko ler i nebi mogao da ga smanjis. Ne brini se to je sigurno u redu. 
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]
- darkmensale
Saslusacu jos neki dan vase komentare, ima tu dosta pametnog i korisnog da se nauci, ali mislim da cu na kraju ipak odraditi i servis karburatora pa videcemo.
Raspitao sam se i dobio informaciju da "Gavra" Servis nije los (ako nekom ne daj boze zatreba moze da se obrati tel.277-558, Pere Cetkovica 25a-na Karaburmi), cena 1600 din+delovi ako nesto menja, najgora varijanta 2.500,00 din. Oticicu pa sta bude.
Pozz svima
Raspitao sam se i dobio informaciju da "Gavra" Servis nije los (ako nekom ne daj boze zatreba moze da se obrati tel.277-558, Pere Cetkovica 25a-na Karaburmi), cena 1600 din+delovi ako nesto menja, najgora varijanta 2.500,00 din. Oticicu pa sta bude.
Pozz svima
- darkmensale
Pa mozes i sam da sredis karburator ako bas hoces.
Skines ga operes sa nitro razredjivacem , izduvas ga pumpom ako nemas kompresor , kupis set dihtunga i dizni , sklopis i teras. Najjeftinije resenje.
Ja sam sam sredio moj i evo radi ko sat.
Set dihtunga i dizni je 500din , a razredjivac 150din.
Skines ga operes sa nitro razredjivacem , izduvas ga pumpom ako nemas kompresor , kupis set dihtunga i dizni , sklopis i teras. Najjeftinije resenje.
Ja sam sam sredio moj i evo radi ko sat.
Set dihtunga i dizni je 500din , a razredjivac 150din.
Strma dzada pici moja lada!!!
90 god,hvala,trudim se :)sad sredjujem motor i menjac,na leto je farbam i buce to odlicna masinaBurga wrote:Neznam kolko ti je stara Lada i kako je odrzavas, ali na slici primecujem da lepo izgleda!Pera wrote:Jedino ako je negde vukao fals vazduh:
Reci mi ko moze i na koji nacin da utvrdi da li i gde uvlaci falsh vazduh?
Pozz
Probaj na usis da stavis malo ruku i ako se pojacava ler gas,velika je sansa da vuce negde fals.
Ima tu vise mesta gde bi mogao da vuce fals:
1.kuciste filtera za vazduh-na poklopcu,na spoju karburatora sa kucistem,ako imas mikser u kucistu desava se da probuce siru rupu za creva pa okolo vuce fals,kuciste mora savrseno da zaptiva
2.zaptivaci izmedju karburatora i usisne grane (donji i gornji),ume da se desi da se od prejakog stezanja iskrivi donji deo karburatora pa ne leze lepo na zaptivac pa tu vuce fals-lepo se skine karburator i pogleda,ako je neravno jacu smirglu u ruke i lagano skidas dok se ne izravna;
zaptivac izmedju gornjeg i donjeg dela karburatora
3.moguce je da je busan karburator
4.moguce je da su otisla ona dva zaptivaca na spoju usisne grane i glave motora
5.pogledaj i vakum creva na usisnoj grani i karburatoru-na usisnoj ih imas 2,na karburatoru jedno.Prvo na usisnoj ide iz pozarnog zida (iz kabine),a zavrsava se na grani levo od karburatora,drugo ti ide od isparivaca do usisne grane,ulaz ne znam gde ti je ubusen,nacices ga vec negde na grani.Trece vakum crevo ide sa zadnje strane karburatora do vakumskog korektora na razvodniku paljenja.Ako su imalo ispucala zameni ih ili ako su otisla na krajevima,a imaju dovoljnu duzinu,odseci stari zavrsetak i navuci crevo
6.Pogledaj i filter za vazduh,da nije popucao onaj deo koji zaptiva,a nekad filteri umeju da budu previse retki,pa propusta mnogo vazduha,imao sam slucaj sa jednim Frad-ovim,onda sam preko njega navukao neku sinteticku tkaninu koja je smanjila protok vazduha i onda je mnogo bolje radio.Moze da se odradi da probas da prelepis deo filtera selotejpom,prelepis prvo mali deo,pa ako ima poboljsanja prelepis jos malo,i nadjes kako bi trebalo.Moj savet ti je da uzmes Champion-sa njima nikad nisam imao problema.
Sto se tice karburatora,ja sam sa ovim mojim pokusavao sve,sve je menjano i nikako nije hteo da radi kako treba,dok nisam imao plin radio je kao sat,a posle toga katastrofa.
Lepo sam otisao na otpad,montirao drugi,upalio i radi kao sat.Bio je 2500 din
E sad bolja je opcija ako mozes da sredis svoj,u mom slucaju to nije bilo moguce,uz to je bio i busan.
Za pocetak skini svoj,ocisti ga i pogledaj membrane i dizne,sumnjive elemente zameni,ako i tada nece,kupuj drugi,nov ili polovan
Otprilike to ti je to,pozdrav
hm,sad ne znam dal je ovaj moj poluproblem za ovu temu ali ...preusmeravajte...
elem,ovako ide prica.Dakle,rec je o karburatoru,bar mi je tako rekao majstor...ili tacnije ler gas.Desavalo se naime da kad idem trecom i stisnem kocnicu malo zustrije ne bih li prebacio u nizi stepen prenosa,da oce da se ugasi motor.kazem to se desava samo u toj varijanti,ostale situacije su ok.Majstor je unimerom prvo izmerio punjenje akumulatora,a posto je ono bilo ok,onda se okrenuo karburatoru i ler gasu.POsto je elektricar po struci i za te probleme zaduzen,on je nesto cackao pomocu ona dva vijka,podesavajuci ler gas.ono sto je posle usledilo,je to da se nije gasio iz trece u drugu,ali je poceo da stuca kad motor smanjuje broj obrtaja,tj kad ne drzim pedalu gasa.onda sam otisao kod drugog majstora kojem je u opisu posla da to sredi,i on je cini mi se na sluh sredio,tako da sad ne stuca,ali se desi ponekad da se opet ugasi,pogotovo kad je motor ujutro nezagrejan...sta bi to moglo biti?
elem,ovako ide prica.Dakle,rec je o karburatoru,bar mi je tako rekao majstor...ili tacnije ler gas.Desavalo se naime da kad idem trecom i stisnem kocnicu malo zustrije ne bih li prebacio u nizi stepen prenosa,da oce da se ugasi motor.kazem to se desava samo u toj varijanti,ostale situacije su ok.Majstor je unimerom prvo izmerio punjenje akumulatora,a posto je ono bilo ok,onda se okrenuo karburatoru i ler gasu.POsto je elektricar po struci i za te probleme zaduzen,on je nesto cackao pomocu ona dva vijka,podesavajuci ler gas.ono sto je posle usledilo,je to da se nije gasio iz trece u drugu,ali je poceo da stuca kad motor smanjuje broj obrtaja,tj kad ne drzim pedalu gasa.onda sam otisao kod drugog majstora kojem je u opisu posla da to sredi,i on je cini mi se na sluh sredio,tako da sad ne stuca,ali se desi ponekad da se opet ugasi,pogotovo kad je motor ujutro nezagrejan...sta bi to moglo biti?
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!