Novosti iz kompanije "AVTOVAZ"

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Marko wrote:Moram priznati ruzno i neskladno. Nikada Rusi nece izdizajnirati dobar auto. Pragovi, branik, sve je to neskladno uz ostatak karoserije. I povrh svega na sredini maske poznata ruska crna plastika :roll:
E ne mogu da verujem u ovu tvoju reakciju. 8)

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Pa to je VAZ. Ideje su im uvek dobre, finansije lose, a kada realizuju projekat zakasne desetak godina za konkurencijom. Bez obzira na to u uporednom testu lade 112 i dacie logan, lada je u mnogim segmentima bila bolja, a konstrukcijski je starija vise od 10 godina.

Goxxy

Post by Goxxy »

Meni je u celoj priči najsmešniij ovaj debeli rus pored Lade C, otprilike nešto slično kao direktori Zastave koji se hvale sa konceptom (koji nikada neće biti serijski) :)

Osim toga, automobil je fenomenalan. Meni ne smeta čak i ta ruska plastika, a ne znam šta je Marku neskladno kod pragova i branika. Očigledno student ekonomije nema veze sa dizajnom, jel'te :lol: :lol: :lol:
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Alekre

Post by Alekre »

Pa student ekonomije, namucice se ''prevari'' potencijalne kupce da je ta "Lada'' dobra.

Alekre

Post by Alekre »

Hehe, ima istine, ne mogu da poreknem. Volim to kockasto, jeftino, izdrzljivo vozilo :P
Pre sam se mnogo ''palio'' na Nivu. To je neverovatno, cela sveska iz matematike je bila iscrtana Nivama. Posle izvesnog vremena proveo sam dan vozeci se u Grand Cherokee 5.2 MPI i tek tada sam provalio u sta se vozim :(

Goxxy

Post by Goxxy »

Evo još par svežih slika prototipa Lade C.

Image
Image
Image
Image

Ima još jedan prototip koji su predstavili, nazvan "Project C". U pitanju je limuzina, koja pomalo podseća i na Ford Mondeo. Fotke sutra, mrzi me da uploadujem :)
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Cherokee nije tako dobar kao sto izgleda. Mislim, daleko od toga da je los auto, ali ima nedostataka gomilu. Meni se ne svidja to sto kod vozaca nema mesta za noge u kabini, jer je most za menjac i reduktor pomeren skroz ispred vozackog sedista.
Potrosnja je enormno velika, limarija losa, a kvalitet diskutabilan.

Jesi li se vozio u MB M klasi ili Toyoti LandCruiser novije generacije? Cherokee je za njih mali Mica.
Moj cale je imao LandCruiser jos 1980.god. sa 11 sedista i klimom, a kakav je to bio auto ne mogu ni da opisem.

Alekre

Post by Alekre »

Za 240ks i njegovu tezinu sasvim uredu. Slazem se da je osamnaest litara velika potrosnja, ali svako zadovoljstvo se mora platiti. Kada je ZJ (Grand Cherokee Mk.1) stupio u prodaju 1992. godine bio je najbrzi serijski terenac. Sto se limarije tice, od kada se zanimam za Jeep zagledao sam mnoge Grand Cherokee i Cherokee, nigde nisam nasao koroziju :) Postoji i tamna strana, a to su diesel motori 2.1TD (Renault Traffic) i 2.5TD (Alfa 164). Renaultov motor je slab za terenca teskog preko 1.5T, a Alfin veoma nepouzdan i kratkog exploataciong veka. Vec u drugoj generaciji Grand Cherokee (WJ) dieseli su iz Mercedesa ML. Za taj motor nema sta da kazem 8). Sto se tice benzinskih motora nema brige, preko 500.000km prelaze.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Vidi, vidi, motor iz MB. A kakav je tek ceo MB ML.

Za mene je ubedljivo najbolji terenac MB G klasa. Po mogucstvu od "90.god. na ovamo. Neprevazidjeno.

parkvets

Post by parkvets »

A jel priznajes Ladu Nivu? Ona jedina moze da se nosi sa njima. Vozio sam se u Lend Roveru Defenderu 2004 god i on je jos grublji od nive, naravno svako terensko vozilo mora biti grubo a ne sminkersko kao razni X5, ML,RAV4 itd

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Marko wrote:Neprevazidjen terenac je Land Rover, i to onaj iz 60-tih. Onaj sto se vidja na svakom dokumentarcu snimanom u Africi. Nikad ne zaboravim kad su Nemci na DSF-u, u Motorvisionu, po nekom blatistu pokusali da popnu BMW X5 i ML. Naravno, zaglibili se. I u tom trenutku, tip sa uglancanim Land Roverom (starim bar 40 godina), bez problema sa reduktorom prolazi.
Sve su to sminkerski terenci. Jel motor od 5,7 litra, Hemi zaista potreban Cherokee-u?
Ako hocu da jurcam po putu kupicu sportski automobil, a ne grdosiju visoku dva metra.

Samo Land Cruiser i Land Rover priznajem. Sve ostalo :roll:
Ocigledno se nisi vozio u G klasi. Cak ni JNA nije mogla da ih unisti. Pravi se od 1976.god u nepromenjenoj karoserijskoj izvedbi. Sta ti to govori? Isto kao niva.

Priznajem Nivu, nego sta. Cak jurim jednu da kupim.

vaz_mashina

Post by vaz_mashina »

Nekoliko slika o izloženoj KALINI GTI u Ženevi:

Image

Image

Image

Image

vaz_mashina

Post by vaz_mashina »

AVTOVAZ u julu prekida proizvodnju modela LADA 110, a sa prozvodnih traka počeće da silazi sedan LADA PRIORA. Za 2007 godinu planirana je proizvodnja od 84 hiljade sedana PRIORA. Kao novina najavljuje se ugradnja 1,6-litarskog motora koji će imati 100 KS.
[size=75]TYPE 210930-20[/size]
[size=75]ENGINE 2111[/size]

Alekre

Post by Alekre »

ROCK BABE! Da li ce Priora probiti 10 000 evra?

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

E što je zeznuto kad nabasaš na forum o temi koju mnogo gotiviš - Ladama, pa kreneš po svom postovima redom. Sve kasnim sa reakcijama i komentarom na napisano i po mesec dana, al' opet...

Ma ovaj Projekt C neće biti ni nalik serijskom jer iz VAZ-a ponavljaju kao kanarinci da će konačni izgled biti u skaladu sa trendovima u vreme postavljanja na konvejer. Ovaj "ženevski" C mi je mnogo nedorečen, a setite se projekta C prikazanog prošlog avgusta na MIMS-u (recimo - "fokusolik") i onog prvog pojavljivanja tog Projekta C ("Siluet" su ga nazvali, a la "Audi" A4). Sav tri auta su poprilično različitog dizajna. Do 2009-2010, ko zna kako će da izgleda. Nego, na ovom novom "ženevskom" C-u stoji novi znak. Kako se vam se on čini?

A lik na slici pored C-a je (mislim) Maksim Nagaicev, neki "taze" budža iz R&D odeljenja. Što se novosti tiče, meni je najsmešnije ono da su redizajnirali "šifonjerke" i dali ime "Klasik 2". Jeste l' vid'li to? Da l' da postavljam fotke i tekst?

I što se tiče "Klasike", od prošle nedelje i za nju u Rusiji daju garanciju na 3 godina i 50 'iljada, k'o za ostale modele.
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

Post Reply