Problem sa ladom 11o!

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

bgzoka

Post by bgzoka »

tu imas dva problemcica,

prvi lakse resiv je da ocisistis usisnu granu, to je ono gde ti zavrsava crevo od vazduha, znaci ler gas ok, ali kada u kretanju pritisnes kvacilo, zbog neprohodnosti ne dobija dovoljno vazduha i gusi se, ili ugasi. Inace, ovo je cest slucaj kod Fiata Bravo/a

druga stvar jeste da ti je davac protoka vazduha umreo, a on nazalost nije jeftin i treba ga zameniti.

letnjikovac

Post by letnjikovac »

bgzoka wrote:tu imas dva problemcica,

prvi lakse resiv je da ocisistis usisnu granu, to je ono gde ti zavrsava crevo od vazduha, znaci ler gas ok, ali kada u kretanju pritisnes kvacilo, zbog neprohodnosti ne dobija dovoljno vazduha i gusi se, ili ugasi. Inace, ovo je cest slucaj kod Fiata Bravo/a

druga stvar jeste da ti je davac protoka vazduha umreo, a on nazalost nije jeftin i treba ga zameniti.
A el to protokomber ili vec kako se zove ako je to onda je bas skup!

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Jeste skup. Ako je za utehu skup je za svaku marku, pa za ladu i nije tako strasno.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

probaj da skineš kleme sa akumulatora na pet minuta a onda na atoput i gas jedno 100 km(može i manje). jesu li u pitanju ngk bpr6 es 0.8 ili ngk bpr6es1.1 ove druge bi trebalo po knižici preporučivo v - line .zameni filter za gorivo je ga menjam na 10 000.
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

letnjikovac

Post by letnjikovac »

jeronimo wrote:probaj da skineš kleme sa akumulatora na pet minuta a onda na atoput i gas jedno 100 km(može i manje). jesu li u pitanju ngk bpr6 es 0.8 ili ngk bpr6es1.1 ove druge bi trebalo po knižici preporučivo v - line .zameni filter za gorivo je ga menjam na 10 000.
Stavio sam NGK BCPR6E zazor 0.8 V-line i ne trza vise vuce ko lud a filter za gorivo nit znam gde je nit ga je ko do sad menjao kolko se secam!

bgzoka

Post by bgzoka »

filter za gorivo ti je ispod vozila izmedju prostora za rezervnu gumu i rezervoara za gorivo

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Znaci pogodili smo da ti majstor zivi u proslom veku. :D

finaldesign

Post by finaldesign »

bgzoka wrote:filter za gorivo ti je ispod vozila izmedju prostora za rezervnu gumu i rezervoara za gorivo
to sam si i mislio... bas cu mijenjati svoj.... jel ima neka posebna finta za mijenjanje filtera, jel mora bit rezervoar polu prazan ili nesto, ili mogu mijenjati ovako bez ikakvih problema?

letnjikovac

Post by letnjikovac »

Niko ga i nikad nije menjao a ide li obican Frad filter za gorivo ili da kupim neki drugi?

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Nije obican, drugaciji su filteri za injection od onih za karburator, ali ima Frad takav filter u proizvodnji.

letnjikovac

Post by letnjikovac »

Promenio sam filter za vazduh iako sam ga menjao pre 2 meseca (Frad filter) i stavio sam neki austriski Kohne tako nesto i da kucnem u drvo auto mi se vise ne gasi radi najnormalnije pa se iskreno nadam da nije neki veci kvar u pitanju!

letnjikovac

Post by letnjikovac »

Samo da vas pitam da li je ovo filter za gorivo nalazi se iza zadnjeg desnog tocka a evo i slike?
Image

Miljan

Post by Miljan »

Ovo je filter za gorivo:

Image Image

letnjikovac

Post by letnjikovac »

Hvala ti puno!!!
A sta je ovo onda?

Miljan

Post by Miljan »

Ne znam sta je ono na tvojoj slici. Tu je veliki pritisak, elektricna pumpa nabija 3-4 bara i ona crevca bi izletela kao od sale. Ono izgleda slicno kao obican filter za karb. motore.

Post Reply