Dilema oko kupovine Samare ili ...

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

Znam koliko mi treba za doobru generalku. :D
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

BKS_tmo

Post by BKS_tmo »

Ćaletova 1.3 je prešla isto oko 260 - 270 hiljada, i da kucnem u drvo - još ne pokazuje znake posrtanja. Mislim da je za to dosta zaslužna i dugogodišnja upotreba TNG-a.
[img]http://i220.photobucket.com/albums/dd85/BKStmo/CopyofA002.jpg[/img]

djape1977

Post by djape1977 »

Ćaletova 1.3 je prešla isto oko 260 - 270 hiljada, i da kucnem u drvo - još ne pokazuje znake posrtanja. Mislim da je za to dosta zaslužna i dugogodišnja upotreba TNG-a.
najzasluznije je to sto je vozi tvoj cale. ne aka je.

btw, danas sam isekao razbijen i ubacio citav zadnji deo juga. sve izvareno, islo je kao po loju. sutra git i farbanje
j***** auto bez kardana

Miki6969

Post by Miki6969 »

Malo kasnim sa odgovorom na ovu temu,ali sta cu..obaveze...
Kakav jugo i kakva florida,po cemu je to zastava bolja od samare,nimalo nisam okrenut automobilu koga ja vozim,to jeste samara i nemislim da je to neki idealan auto,ali nije za poredjenje ni sa jednom zastavom.Ni po udobnosti,ni po kvalitetu izrade,ni po motoru,bukvalno ni po cemu.Motori zastave prelaze oko 100000km,posle toga vec duvaju,a retko koji stize do 150000,karoserija juga je jako slaba,neki jaci udarac i gotova je,unutrasnjost skucena,ma sve je katstrofa.Florida nema taj problem,ali posto sam je vozio,nekako je robusna i neudobna,bar na vozacevom sedistu.Kad sam seo iz samare u nju,osecao sam se kao da vozim neki kamion,a podosta sam i boljih autica provozao.A motor je ista prica,150000,i generalna.
Moja samara je napravljena davne 1988 a motor je do sada presao 200000 i nema tragova istrosenosti.Svasta je prevukla i svuda stigla bez problema,racunajuci i proslo leto do crne gore pa povratak preko bosne=1700km.I sad treba da kupis nekog juga za iste pare,pa kuda ces sa njim,do komsije i nazad,pri tom nikog nesmes da stavis tezeg od 80 kg da ti se nebi vukao po putu.
Moj ti je savet samara bez razmisljanja za te pare,naravno juri koja nije trula,zadnji kosevi posebno.
Ako je kupis dobru,sve sto ces menjati na njoj je potrosni materijal,sto se menja na svakim kolima,paknovi,svecice,i poneka sajla ili sl

turbo dvigatelj

Post by turbo dvigatelj »

Imao sam "Jugo 45" koji je prešao (kada sam ga kupio) 101000 km.,a ja sam prešao još 120000km.Znači ukupno 221 000 km.!Dva puta sam menjao karike, a kada sam ga prodao motor je još uvek bio na "standardu" iako je vožen na TNG,benzin i METANOL (za vreme bombardovanja).Čudo od auta!
Ipak,što reče moja "bračna drugarica" to je nedovršen auto.Neudobno,sprčeno,sav ćoškast kao da su ga sekirom tesali-to je Jugo!
Trenutno vozimo i volimo Samaru 1992.god.1300 sa petoro vrata,a ako je nekada budemo prodali, posle nje opet neka LADA.Zašto?Zato što se retko kvari (ozbiljnije),što kada prodje kamion neće da me oduva sa puta,što su delovi za nju bagatela(ruka-50,kapa 130,...),što može da primi 5 putnika a da joj prednji točkovi i dalje budu na kolovozu,što zimi možeš da voziš u maici,što može da u nju stane 1200 lit.benzina (u kantama),što,...Ma, zato što je u svojoj klasi najbolja!!!

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Istina je da za te pare samara najbolji auto. Jedina stvar koju zameram na samari je sto je vecina delova na nasem trzistu krajnje nekvalitetna.

Evo pre neki dan sam kupio regler za nju i on puni 13,1V. Katastrofa! Akumulator skoro nov. Na kraju sam vratio stari regler koji sam menjao samo zato sto su mu cetkice pri kraju, ali zato puni 14,3V.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

Vlada88

Post by Vlada88 »

ajde da se ne lazemo svi mi ovde volimo lade nije rec o kvalitetu nego o ljubavi prema tom autu.meni ona u svemu odgovara tudja misljenja me ne doticu. Samara na primer je autic koji niti trosi mnogo,komforan je,delovi mu nisu skupi,pozadi ima most pa moze da se cement vuce.Sve u svemu kola koja dosta pruzaju a zauzvrat traze minimalnu negu :prvi
[img]http://s10.rimg.info/6a9e91b8c91890eb51f1f9c549cf7b6d.gif[/img] [b][/b]

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

Ako treba da se bira izmadju Lade Samare ili Juga to je smesno ali i dalje postoje ljudi koji jednostavno ne vole Lade. Sto se mene tice Lada ima kavalitet kao i Mercedes, caletova Lada 1500 1979-god je limarijski radjena posle 28 godina upotrebe a tockovi joj nisu otpali, ja ne vidjam po Leskovcu nista starije od 25 godina sto se krece a da nije Lada svi su drugi posustali, retko vidim Mercedes iz tog godista ,BMW,Audi, za Zastavu da ne pricam. Kod mog komsije koji drzi servis za Fijate imao sam priliku da vidim Marea, Punto,Bravo proizvedeni posle 2000-te i svugde im je ispucala zastita ispod vozila, nista kvalitetnije ta vozila nisu uradjena nego Lade, nego ljudi koji ih imaju, maju vise para od onih koji voze Lade pa i odrzavaju u boljim servisima, inace da ih odrzavaju ko mi nase samare po principu uradi sam a kad zaserem idem kod majstora, tvrdima da ni jedan zapadni auto ne bi izdrzao da bude u voznom stanju ni garanciju. Samara je pristojan auto sa niskom cenom za kupovinu, jeftin za odrzavanje ali ima i svoje mane, a to su sitnice koje nerviraju ali zivot ne znace, da ne pominjem sto je visoka i preskacem sve ivicnjake po Leskovcu i komsijin pesak na ulici bez problema.
Sledeci auto Priora coupe.

dris

Post by dris »

vidim da je tema ponovo zazivela pa da se prikljucim:

za nekog sa skromnim budzetom pri kupovini i odrzavanju definitivno mislim da je LADA BEST BUY.

posle 1 godine voznje majne liebe samara vatam se za glavu kolko sam kesa pukao (ukupno), ali kada hladne glave razmislim, cekaj auto je luksuz:
-registracija
-gorivo da i ne pominjem

kada skontas redovno odrzavanje koje sve i jedan auto mora da ima, i na to dodas troskove kvarova MISLIM DA LAJKA NIJE UOPSTE NEZAHVALAN AUTO CAK NAPROTIV, A YUGA bogu hvala nisam imao i uopste ni jednog momenta pri kupovini nisam imao u vidu bilo koju Zastavu.

NARAVOUCENIJE: moja matematika je sledeca planiram svoju Samaru voziti barem jos 5 godina, a za to vreme odrzavacu je kao da cu je unucima ostaviti, a tako je i prosli vlasnik postupao. Pa koliko kosta, kosta (ne vise od uporedivih auta) ali znam da ce dok je kod mene izgledati kao auto i tacka. A kao sto sam u jednom postu i napisao na svadbi buraza MOJA LADA JE DEFINITIVNO BILA NAJLEPSA OD cca 40-AK VOZILA, verovali ili ne ali to potpisujem, znaci bilo je boljih auta ali jedino na njoj si mogao da se ogledas kao na ogledalu :)

dris

Post by dris »

i da dodam, moj najbolji prijatelj je na pitanje planiras li kupovati sebi auto odgovorio doslovce: moze ako mu ja prodam Samaru, koja je inace bila 18 godina bila kod njegovog caleta. Toliko o autima, koliko je drzis i odrzavas toliko i ocekuj, posto za nov naravno nemas kesa :D

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

Bas tako
Sledeci auto Priora coupe.

samara1500

Post by samara1500 »

Čoveče, ne mogu da verujem da se svaki domaći forum pre ili kasnije pretvori u besmislenu raspravu (čitaj pljuvanje). Šta god da napišeš, nadje se neko da (refleksno) udari kontru, pri tom ne razmišljajući da li je iole u pravu. Recimo, izjave tipa "zajebaćete čoveka", "oladite sa debilskim pričama", i sl.
:shock:
Šta ima tu ko koga da zajebe, svako sam odlučuje šta će da kupi. Nekom odgovara Lada, nekom Jugo, nekom Florida... meni odgovara Lada i zato je i vozim toliko dugo. I meni je par puta dolazilo da uzmem nešto drugo za 1500-1800E, ali kad god bi ozbiljnije pogledao neki polovnjak (u tom razredu cene), shvatio bi da je moja Samara, s svim svojim manama, bolja. I tako, malo po malo, doterao sam svoju Samaru u zavidno stanje i NE PADA MI NA PAMET da je prodajem dok se (limarija) ne raspadne.
U poredjenju sa kecom, troši približno isto a ima znatno jači motor. Florida troši malo manje (mada je tu negde, zavisno od modela) modernijeg je izgleda (iznutra i spolja) ali kvalitet izrade svega (sem nekih serija motora) je totalna katastrofa. Neki stari kečevi jesu dobri, ali ih je danas skoro nemoguće naći neraskantane. Isto važi i za Juga. Dobru Samaru je moguće naći, i sa njom se može čovek sit navozati za te pare. Beše pre 7-8 god članak u nekom (domaćem) auto časopisu u kome je Samara prikazana kao auto koji se može voziti sa minimalnim ulaganjima po predjenom km (mislim da je analizirani primerak prešao oko 200000). Mnogi moji drugovi, poznanici, komšije i ostali su vozili kečeve, jugiće, poneko Floridu i NIKO od njih nije prešao 100000 bez generalne (neki su do tad i 2 puta radili istu).
I, nema odgovora "ko je najbolji za te pare", ko voli mala kola za do trafike za njega je Jugo, ko voli kola za slikanje - Florida, a kome treba da stigne i do pijace i do mora, za njega, bez sumnje, Lada!
:kez

PS ne znam ni jednog vlasnika Juga ko je ponovo kupio Juga (osim mehaničara kojima kvalitetni primerci padnu pod ruke po povoljnim cenama) ni jednog vlasnika Floride koji je opet kupio Floridu.. a verujem da bi 60-70% nas ovde opet kupilo Samaru kada bi se prodavala nova!
;)
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

IlijaGM

Post by IlijaGM »

Miljan wrote:Floridu kupi, to je ista klasa, a bolja od Samare. :D
Apsolutno se slazem pre zafire zam imao floridu cale godishnje sa njom prelazio 40000km,i nije bilo nekih velikih kvarova,samo menjaj ulje na vreme,kaish,ovako ako ima neka sitnica i to je to.Inace preporucio bih ti 1.4 motor.

A sto se cena florida tice pa neznam ja sam do skora imao dvoja auta i zafiru i floridu,i decembru sam je prodao 94 kraj god. limarija i motor su bili extra,i zadnja desna vrata su bila ulubjena(komshija ne zakacio),plin cale cenio 1800 otisla za 1700e.Ali od nove godine su pale cane tako da...

IlijaGM

Post by IlijaGM »

djape1977 wrote:
Æaletova 1.3 je prešla isto oko 260 - 270 hiljada, i da kucnem u drvo - još ne pokazuje znake posrtanja. Mislim da je za to dosta zaslužna i dugogodišnja upotreba TNG-a.
najzasluznije je to sto je vozi tvoj cale. ne aka je.

btw, danas sam isekao razbijen i ubacio citav zadnji deo juga. sve izvareno, islo je kao po loju. sutra git i farbanje
Moja cale presao mali milion za floridom mozda i preko 250000km poslozila me ko nijedan auto.Ima jedna florida danas se vozi u krugu zastave presla je preko 300000 i gledaju koliko josh moze da predje,a sto se tice limarije limarija joj je dobra.

Moja cele kupio novog yuga 89 kraj presao sa njim 160000.Kucu kad smo pravili cement,lamperija,grede za krov itd..Sve je to terano u njemu,josh je posle kupio prikolicu i terao posle neki kamen.Yugo mu je uvek ishao kako metak i nikad ga nije ostavo na putu prodao ga je cinimi se 2003god zamenio ga za golfa 2 88god i doplatio josh 1600e(golf bio u izvanrednom stanju)za Yuga je dobio tad 1200e.

A sto se lada tice dedin kolega vozi ladu rivu 92god. Motor preshao 65-70000km produvao,limarija ocaj samoceka jednog dana kad ce da propadne kroz nju.Vozice je josh 2 god ako bude mogla da ide.Posle mu vishe i ne trebaju kola.Inace taj isi covek imao je priliku da kupu od cerke i zeta Yugo 90god presao malo preko 150000 i nije hteo da proda ladu i da uzme Yuga kaze "nema gde da mi stane aparat za varenje" i on i dan danas vidja tog Yuga po gradu Nem a ni trunke korozije pre je zaustaio vlasnka da pita kakav je motor i kaze da je odlican.Dok njegovu sadashnu ladu kad bi je prodao ne bi mogao da uzme sad jedno 200-250e.Pa vi vidite sad...

Goxxy

Post by Goxxy »

Prosto obožavam kada su ljudi ili pristrasni, ili formiraju svoje mišljenje na osnovu delimičnih informacija, ekstrema ili boga pitaj čega.

Pa na svaku savršenu Samaru može da se nađe katastrofa Florida u očaj stanju. Prva da pređe i do 200.000, a druga ni 50.000. Isto važi i obrnuto - Samara da ne pređe ni 50.000, truleks, a Florida i do 150.000 bez ulaganja. Porediti juga i stojadina sa Floridom ili sa Samarom je u najmanju ruku nerealno zbog gomile razloga o kojima sam pisao - tako da to nemojte da radite.

Čiji je motor produvao i na kojem god automobilu, kao i čiji motor "ne troši ni gram ulja" i opet - na kojem god automobilu zavisi od načina eksploatacije i uslova održavanja vozila. Isto važi i za limariju - boga pitaj gde su ti automobili čuvani - da li na ulici, da li u vodi, da li u garaži... Kako ih ko vozi (da li ćale, da li sestra, zet, brat, ko god) neću ni da pričam - ne zna niko osim možda onoga čiji je dotični rođak vozio automobil. Generalizovanje tipa Samara je bolja od Floride ili obrnuto neću više da čujem ovde. Isto važi i za poređenje Zastave, Lade i boga pitaj kojeg proizvođača...

I jedni i drugi iznosite mišljenja isključivo subjektivno. Čak i ja koji sam se trudio da budem maksimalno objektivan, ali sam i naveo kvarove koji su me strefili na kolima da bih čoveku objasnio neku svoju situaciju i pokušao da razrešim dilemu.

Ako se nastavi ovakvo natezanje kako je lepo primetio samara1500...
Čoveče, ne mogu da verujem da se svaki domaći forum pre ili kasnije pretvori u besmislenu raspravu (čitaj pljuvanje). Šta god da napišeš, nadje se neko da (refleksno) udari kontru, pri tom ne razmišljajući da li je iole u pravu.
...onda ćemo lepo da zaključamo temu, isprebiram i izbrišem gomilu besmislenih poruka i ostavim samo suštinu. Pa bacajte drvlje i kamenje po Floridama, Samarama, Jugićima i po čemu sve ne na raznoraznim drugim temama. Ovde više neće da može.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Post Reply