Neresiv problem

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

nikolabg

Post by nikolabg »

Vidi ovako....mene je bila zezala bobina tako......pogledaj temu maler.......meni je isto tako pocinjao da stuca da zeza....pa nece da primi gas....ugasi se....sve dok nije totalno poceo da radi na tri cilindra.........fora je u tome sto kada probavas bobinu ona i dalje daje malo varnicu ali ne dovoljnu da bi mogao da radi cilindar,tako da ti je najbolje da uzmes onu koja sigurno radi pa da je setas sa cilindra na cilindar.........ja sam kupio novu u D.Tucovica,i da j ene ureknem pu pu pu ......dobro radi za sada....inace cena je 5600

Jumbo

Post by Jumbo »

Modul definitivno.
http://www.hokej.co.yu/board/

grujicb

Post by grujicb »

letnjikovac wrote:Ako je kompjuter ne daj boze pu pu pu daleko bilo ima jedan decko u Staroj Pazovi koji je doktorirao elektroniku za automobile on sredjuje kompjutere i nije uopste skup!

Mada kao sto sam ti i predhodno rekao sto posto je bobina ili ti modul paljenja samo je muka naci da i nova radi, da sam na tvom mestu otisao bi do radnje gde si kupio taj modul i menjao sve dok ne nadjem ispravan!
ne budi cicija,daj nam neki kontakt

IlijaGM

Post by IlijaGM »

pa kakve su ove novije lade,kad covek promeni pola motora sa predjenih 52000km,vidim ima dosta lada po oglasim prodaju se sa malim brojem predjenih kilometara jel to stvarno toliko loshe jer 90% njih ih ne prodaje verovatno zato sto su dobre. :(

Jumbo

Post by Jumbo »

IlijaGM wrote:pa kakve su ove novije lade,kad covek promeni pola motora sa predjenih 52000km,vidim ima dosta lada po oglasim prodaju se sa malim brojem predjenih kilometara jel to stvarno toliko loshe jer 90% njih ih ne prodaje verovatno zato sto su dobre. :(
Ma nisu one toliko lose koliko su majstori losi i ne znaju da pronadju kvar. Ja sam se zbog modula cimao 4 meseca dok nisam otisao kod majstora koji zna sta treba da radi. Ja sam moju prodao posto sam hteo (i mogao) da kupim auto sa klimom i servom i za tih 57.000 imao sam samo problem sa modulom i naravno podizacima stakala.

grujicb

Post by grujicb »

letnjikovac wrote:Ako je kompjuter ne daj boze pu pu pu daleko bilo ima jedan decko u Staroj Pazovi koji je doktorirao elektroniku za automobile on sredjuje kompjutere i nije uopste skup!

Mada kao sto sam ti i predhodno rekao sto posto je bobina ili ti modul paljenja samo je muka naci da i nova radi, da sam na tvom mestu otisao bi do radnje gde si kupio taj modul i menjao sve dok ne nadjem ispravan!

Molim te ako nije problem daj nam broj tog majstora za auto kompjutere....PLIZ ;)

p0peye

Post by p0peye »

@Letnjikovac
"koji je taj decko
daj njegov broj"
x2
pozz, p0peye
Lada 110 1.5 8V, '03 sequent plin

grujicb

Post by grujicb »

Zamolio bih Vas i ja za isti taj broj decka iz Stare Pazove i ako neko ima broj servisa BULAT sa Ledina? Hvala!

(V)lada
Automobil: Lada 112 16v

Post by (V)lada »

Bulat - 063-31-37-31
Vozio sam kod njega 112icu jer mi se pojavilo ulje oko svecica i covek je perfektno odradio i uopste nije preterao s cifrom s obzirom sta je sve izmenjao: zupcasti, spaneri, semerinzi bregaste, vodena pumpa, pk kais, ciscenje navoja svecice (jedna bila krivo uvrnuta!), vodjice svecica, dihtovanje dekla...
A u dvoristu su mu bile jos dve lade 10ka i 11ica jer se ocigledno specijalizovao za njih... 8)

Beagle

Post by Beagle »

(V)lada wrote:Bulat - 063-31-37-31
Vozio sam kod njega 112icu jer mi se pojavilo ulje oko svecica i covek je perfektno odradio i uopste nije preterao s cifrom s obzirom sta je sve izmenjao: zupcasti, spaneri, semerinzi bregaste, vodena pumpa, pk kais, ciscenje navoja svecice (jedna bila krivo uvrnuta!), vodjice svecica, dihtovanje dekla...
A u dvoristu su mu bile jos dve lade 10ka i 11ica jer se ocigledno specijalizovao za njih... 8)
Cuvena boljka 16v motora (ili fabricke zaptivne smese). I meni je pustao ulje oko svecica. Ja i komsija smo ga rasturili za jedan dan, ocistili i izmazali novi hermetik i sada super dihtuje. To sto ti je sve izmenjao nema bas mnogo veze sa time, vise mi deluje kao preventivno nego stvarno potrebno.
Lada 111 1.5GTE 16v + BRC Sequent

(V)lada

Post by (V)lada »

Ma da, nema veze s pojavom ulja oko svecica ali kad je vec rasturen motor ajd da se izmenjaju jos neke stvari...
Ali eto i ta krivo uvrnuta svecica! Kad sam kupovao kola, pogledali smo motor, sve ok... Jednog dana rekoh da promenim svecice ali drugoj nikako ne moze da se pridje!
MAJSTOR je pritegao samo koliko da se drzi (naravno ukrivo) i malo sjebo navoj na bloku ali sva sreca pa je dovoljno bilo samo da se procisti...
I onda prvenstveno zbog toga je moralo da se razvaljuje do medjuglave...

aleksa

Post by aleksa »

Gde se nalazi taj Bulat,jel na NBG?

(V)lada

Post by (V)lada »

aleksa wrote:Gde se nalazi taj Bulat,jel na NBG?
Na Ledinama je, sa Novog Beograda ka aerodromu (Surcinskim putem) pa s leve strane. Cini mi se da je broj 23 ili tako nesto - uglavnom pocinje na 2! :)

kaskader

Post by kaskader »

Jumbo wrote:
IlijaGM wrote:pa kakve su ove novije lade,kad covek promeni pola motora sa predjenih 52000km,vidim ima dosta lada po oglasim prodaju se sa malim brojem predjenih kilometara jel to stvarno toliko loshe jer 90% njih ih ne prodaje verovatno zato sto su dobre. :(
Ma nisu one toliko lose koliko su majstori losi i ne znaju da pronadju kvar. Ja sam se zbog modula cimao 4 meseca dok nisam otisao kod majstora koji zna sta treba da radi. Ja sam moju prodao posto sam hteo (i mogao) da kupim auto sa klimom i servom i za tih 57.000 imao sam samo problem sa modulom i naravno podizacima stakala.
stoji iza toga

da našnji majstori još uvijek misle ah to je lada
pa je štelaju kak misle da je

. no treba znati oko lade

evo primjer pa tako je i prije bilo na našemu kraju

svi ama baš svi su imali lade i svi su tvrdili da lade slabo ideu da se griju i da se kvare

no auti su bili servisirani(naravno kod takih majstora)

a ja sam imo knjižiicu uputstva i sve mjere za štelung
i kada bi nekom namjestio pakljenje lada bi vrtila ko tenk.

to je zlo. on spoji na komp i ništ ne pokaže, a svojom glavom koje nema nemože da zaključi šta bi to bilo. i naravno opere te par puta a nije rješio problem. zato oterajte ovlaštenome serviseru koji ima atest ili licencu kao se već zove za opravak ladi. tek oni imaju najveće šanseda urade svoj poso,

i naravno kada razgovarate s majstorom aako vidite da je neki čudan tip, ćao bajce, ak vidiš da nije normalan naravno da neće uraditi poso, i nikad auto ne ostavljajte sam od nekog, osim ako je nužno stavljaju polovno udaraju sjekirama svašt sam vidio.

sam svoj majstor je no.1
ćao ljudi imao sam i ja 2103 i 2106 i plače mi se kad se sjetim da ih više nema jer nikad boljih auta...

Jumbo

Post by Jumbo »

(V)lada wrote:Bulat - 063-31-37-31
To je taj isti majstor koji je i meni bio napokon otklonio kvar t.j. ustanovio da je modul u pitanju. Za odrzavanje Lada ga toplo preporucujem.

P.S. Jedini majstor koji mi je rekao da ce auto biti gotov oko 18.00 h (reparacija letve volana bilo poprilicnog lufta, zamena diskova i plocica prilicno tresla pri kocenju na vecim brzinama), a da me je nazvao pre tog vremena (17.00 h) i doterao auto kuci. Ja sam ga posle vratio u servis, taman da isprobam auto.

Post Reply