Samarine kocnice
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
servo. ima da se kupi komplet, drzao sam ga u rukama, dve membrane i jos nekoliko malih gumica. znam da ralikujem gumice za glavni i ostale kocione cilindre od membrana za servo. hteo sam moj da remontujem ali sam tu ladu slupao pre nego sto sam stigao da odradim kocnice (opalio me punto sa 80km/h u desnu stranu, prosao dasa na crveno)
j***** auto bez kardana
Ljudi ako masim temu brisite ovo ili pomerajte ali ja moram da pitam.Zelim da komplet menjam kocnice.Prvo se cuju dok auto ide na leru mislim struzu i plocice napred a pozadi trljaju paknovi. E a kad treba da zakocim corak sine ,kao da kocim motkom bukvalno frka.Pa sam zato odlucio da promenim napred diskove(nude LPR, LUKAS,DELPHI) creva glavni kocioni(metteli,ili neki nemacki ...)servo i sl.Kad sam pitao za LPR rekli su mi da se ugradjuju i na strana vozila hocu reci da su vrh kvaliteta.Za plocice cu lako LUKAS i gotovo ali me zezaju diskovi.
1. pitanje da li je mnogo 50 e za Lukas diskove LPR su negde oko 2500-2800 sta mislite o lukas diskovima
2. kakvi su metteli cilindri
3. da li postoji neki drugi servo osim ruskog
4. posto je lamela "dzvajznula" skroz a inace je drhtala pri polasku menjam i set kvacila.Tu pitam da li je mnogo 100 e za SACHS (citav set) nude mi i LUK za 80-85 e
5.jes da je u vezi sa elektrikom a ovde se radi o ferodama ali da pitam savet mi treba pase li tabla sa ubodnim osiguracima na samaru 1991.
Verovatno sam iskocio iz teme ali ne zamerite zelim da odradim auto ali kako ja zelim ulozicu izgleda vise nago sto mogu da uzmem za nju
:|
Hvala unapred
1. pitanje da li je mnogo 50 e za Lukas diskove LPR su negde oko 2500-2800 sta mislite o lukas diskovima
2. kakvi su metteli cilindri
3. da li postoji neki drugi servo osim ruskog
4. posto je lamela "dzvajznula" skroz a inace je drhtala pri polasku menjam i set kvacila.Tu pitam da li je mnogo 100 e za SACHS (citav set) nude mi i LUK za 80-85 e
5.jes da je u vezi sa elektrikom a ovde se radi o ferodama ali da pitam savet mi treba pase li tabla sa ubodnim osiguracima na samaru 1991.
Verovatno sam iskocio iz teme ali ne zamerite zelim da odradim auto ali kako ja zelim ulozicu izgleda vise nago sto mogu da uzmem za nju
Hvala unapred
Сделано в СССР
E da treba mi i korektor kocnica posto je meni skinut i zadnji vod prespojen.Tako da kada sam sam u lajki bez tereta a padne kisica blaga naglo kocenje i uuuuuuuuuuu ZURKA bato!!!!!!!Srecom pa znam za zajeb pa kontriram inace eto me komsinici pod krevetic.
Salu na strani treba mi info koji korektor da uzmem pravi li i njih metteli?
Salu na strani treba mi info koji korektor da uzmem pravi li i njih metteli?

Сделано в СССР
Hvala Peki !!!!!!
Da te jos malko davim cuo tj. citao sam vec na forumu za Brembo od 900 dindzi ali u kojoj radnji u Bg .Jesu li to original Brembo ako jesu stvarno to bi mi leglo ko budali samar. Vise nego duplo jeftinije a resio sam da stavim kvalitetne plocice i diskove da bar malo bolje koci.
A za tablu sa osiguracima -da li su konektori i vodovi (u tabli)isti da ne pravim "kurz-schlus" pa da mi od lade ostane samo q....hehehehe
da ne bude :"ostali samo dugmici"! pu pu pu nedo` Bog
P.S Sto se fenox-a tice moj kum koji ima ladu 2107 1300 (inace kao da je juce izasla ispod cekica ocuvana do bola)kupio covek fenox zadnje cilindre.Citavih mesec dana se znalo ide u grad po nabavku namirnica i po par novih fenox-a.Hteo da bije prodavca mislio da mu uvaljuje malu privredu nije imao pojma za rejting CUVENOG fenox-a .Kako ih namesti sutradan mu propisa ulje iz dobosa ,bar jednog
Na kraju uzeo neke Zastava Knic za sada ........drzi da ne bude uroka!Al smesno mi otvara garazu i odma cuci da neki ne curi mozda e zato ja pitam da ne bi imao ovakve muke Svi kao hvale metteli
Hvala jos jednom
Da te jos malko davim cuo tj. citao sam vec na forumu za Brembo od 900 dindzi ali u kojoj radnji u Bg .Jesu li to original Brembo ako jesu stvarno to bi mi leglo ko budali samar. Vise nego duplo jeftinije a resio sam da stavim kvalitetne plocice i diskove da bar malo bolje koci.
A za tablu sa osiguracima -da li su konektori i vodovi (u tabli)isti da ne pravim "kurz-schlus" pa da mi od lade ostane samo q....hehehehe
da ne bude :"ostali samo dugmici"! pu pu pu nedo` Bog
P.S Sto se fenox-a tice moj kum koji ima ladu 2107 1300 (inace kao da je juce izasla ispod cekica ocuvana do bola)kupio covek fenox zadnje cilindre.Citavih mesec dana se znalo ide u grad po nabavku namirnica i po par novih fenox-a.Hteo da bije prodavca mislio da mu uvaljuje malu privredu nije imao pojma za rejting CUVENOG fenox-a .Kako ih namesti sutradan mu propisa ulje iz dobosa ,bar jednog
Na kraju uzeo neke Zastava Knic za sada ........drzi da ne bude uroka!Al smesno mi otvara garazu i odma cuci da neki ne curi mozda e zato ja pitam da ne bi imao ovakve muke Svi kao hvale metteli
Hvala jos jednom
Сделано в СССР
Brembo sam ja kupio u Euro-autu u Vojvode Stepe na Vozdovcu,pre dve godine i odlicni su,trebalo bi da su original.Uzmi njih i kupi Lucas plocice.
Konektori i vodovi su isti i za noviju tablu,pod uslovom da nesto nije prepovezivano.
Zastava i metelli su dobro resenje.
Konektori i vodovi su isti i za noviju tablu,pod uslovom da nesto nije prepovezivano.
Zastava i metelli su dobro resenje.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Hvala jos jednom.E zvao sam ih kao nema treba da stignu i sl.Tako sam i razmisljao Lukas plocice i dobri diskovi a za tablu se radujem jer muku mucim sa osiguracima.Znas ,sigurno si do sada osetio cari rrrrruske elektrikei elektronike.Sve u svemu odvajam dan da pazarim za auto delove u Bg.
Pozz
Pozz
Сделано в СССР
kad smo vec kod kocnica, cemu sluzi peti cilindar? mislim, onaj koji stoji ispod zadnjeg levog sedista (odozdo) se valjda zove peti cilindar i valjda treba da ima neku funkciju u kocionom sistemu. kod mene on nema nikakvu funkciju, ulje ne ide u njega a neke njegove cevcice se motaju tamo negde ali se ja trudim da ne obracam paznju na njih. Da li je on vazan?
Izuzetno vazan deo kocionog sistema takozvani korektor kocenja.Sluzi da kada je prazan auto i neopterecena zadnja osovina zadnji tockovi koce sa manje snage tako da laksi zadnji kraj ne zanosi, da tockovi koce ali ne blokiraju i tako se odrzi kakva takva upravljivost.A kad napunis auto sa 3 cice pozadi pa lajka legne nazad onda koce i zadnji svom snagom.Kod Samara bar 50% korektora ne radi pa ih nasi "krpez"majstori najobicnije premoste sa kolenderom i gotovo.Sam sam zrtva takvog majstora (jbg bio sam klinac te 93.) .Kad su me vratili sa tehnickog jer zadnji nisu uopste kocili on baja prespoji i ja prodjoh tehnicki.E al zajeb....... kad vozim prazan auto i ukoliko je nedaj boze kisica samo podmazala asfalt svako intezivnije kocenje vodi ka ringispilu.koji je veruj mi vrlo neprijatan pogotovo ako nisi bio upoznat sa tom mogucnoscu.
ZAto pamet u glavu stekaj pare ako je frka za njih i uradi korektor kako Bog zapoveda jer ti to glavu cuva,i ja ovih dana prikupljam sredstva za remont citavih kocnica a kada cu ?????? ?
To ne znam 
ZAto pamet u glavu stekaj pare ako je frka za njih i uradi korektor kako Bog zapoveda jer ti to glavu cuva,i ja ovih dana prikupljam sredstva za remont citavih kocnica a kada cu ?????? ?
To ne znam Сделано в СССР
- savke
- Automobil: Samara i Laguna
Korektor kocenja je jako dobra stvar, ali zato ume tako da pravi probleme, da i zbog njega mozes glavu da izgubis. Cim te prvi put zezne, ili ga menjaj ili izbacuj, ali nikako nemoj da se vozas sa neispravnim korektorom.
P.S. Mozda malo preterujem ali ne previse....verujte mi.
P.S. Mozda malo preterujem ali ne previse....verujte mi.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!