http://vwcar.weebly.com/index.html
LIKE CHROME OVERCOATING
Moderator: letnjikovac
Farbanje 2K bojom koja ima refleksiju hroma 89 %.Ali je procedura malo slozenija nego samo farbanje jer se podloga pece,tj ceramic overcoating,presvlacenje materjala,u ovom slucaju metala,slojem keramicke podloge.Na koju se pistoljem nanosi bukvalno tecan hrom.Ustvari materija koja daje refleksiju hroma. cyclops
Zavrsni sloj je hiper transparentni ''lak'' tvrdoce dva puta vece od bilo kojeg laka koji se koristi u auto industriji.Misli da sam ti malo docarao sta je ustvari to.
Nije standardno hromiranje jer mozes i plastiku da tretiras time samo sto se ne izlaze vecoj temperaturi i ..mnogo toga ima da bi stalo sve ovde.Smoricu nekoga Milane. No A to mi nije zelja.
Ukratko za svaki materijal je sve drugacije i od zavisnosti koji materjal koristis procedura traje od 5 do 8 dana.
Ovo je prepisano. To radi neki tip sa VW foruma. Evo link.
http://vw-vhs-mladenovac.forumotion.com ... -t1162.htm
Ja sam se odusevio kako izgleda.
Zavrsni sloj je hiper transparentni ''lak'' tvrdoce dva puta vece od bilo kojeg laka koji se koristi u auto industriji.Misli da sam ti malo docarao sta je ustvari to.
Nije standardno hromiranje jer mozes i plastiku da tretiras time samo sto se ne izlaze vecoj temperaturi i ..mnogo toga ima da bi stalo sve ovde.Smoricu nekoga Milane. No A to mi nije zelja.
Ukratko za svaki materijal je sve drugacije i od zavisnosti koji materjal koristis procedura traje od 5 do 8 dana.
Ovo je prepisano. To radi neki tip sa VW foruma. Evo link.
http://vw-vhs-mladenovac.forumotion.com ... -t1162.htm
Ja sam se odusevio kako izgleda.
ne mogu da slikam, bilo je za musteriju, nije ta felna vise kod mene. podloga je bio aluminijum smirglan do granulacije 800, znaci ne mora da se polira. posle sam probao na parcetu lima predjenim spric gitom i osmirglanim do 400 i bilo je za nijansu losije. sa 800 je kao ogledalo. prva komponenta je nesto kao crna sa dodatkom perla efekta. kad se to nanese na podlogu, ne ceka se da se skroz osushi nego se nanosi druga komponenta posle 5 minuta. druga komponenta postize hrom efekt. jedan prelaz je kao da je brunirano, pa sa svakim sledecim postaje sve svetlije da bi u 4. ili 5. bilo skroz kao hrom. za celu felnu od 18' je otislo oko 300g boje. pretpostavljam da je bolje da pre prvog sloja bude svetla podloga nego neka tamnija. proizvodjac je "body" a ceo komplet je u crvenoj kutiji sa nekim felnama naslikanim. farbara u kojoj ga imaju je "lechler" u jakuba kuburovica u zemunu. ima ga sigurno jos kojekuda, potrazi gde se prodaje autolakirerski materijal.
sto se ostalih hrom efekt sprejeva tice, probao sam u poslednjih 15god. sve sto postoji na nasem trzistu i ni jedan ne valja. bio je jedan, mislim "motip" koji kad se ofarba izgleda 100% kao hrom ali kad se osushi i posle mesec dana se otire prstima. pokusao sam da ga lakiram da bi ga zastitio ali se onda skroz matira i postane obicna siva metalik.
sto se ostalih hrom efekt sprejeva tice, probao sam u poslednjih 15god. sve sto postoji na nasem trzistu i ni jedan ne valja. bio je jedan, mislim "motip" koji kad se ofarba izgleda 100% kao hrom ali kad se osushi i posle mesec dana se otire prstima. pokusao sam da ga lakiram da bi ga zastitio ali se onda skroz matira i postane obicna siva metalik.
j***** auto bez kardana