Kvachilo se spustilo ???

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
ststefan

Kvachilo se spustilo ???

Post by ststefan »

Zeni se na semaforu dok je drzala stisnuto kvachilo odjednom pocelo da svira i dimi i nije mogla da ga ubaci da podje. Ja dodjem upalim on svira ubacim ga u drugu i dovezem se tih 500m do kuce. Sad mi kvacilo stoji spusteno na pola a kad ga upalim svira-nesto struze.Majstor mi je skoro stelovao kvachilo jer mi je lose odvajao.Jel crkla lamela ili korpa.Molim vas za savet. Zna li neko servis na Novom Beogradu. Veliko hvala unapred.

ststef :?

djape1977

Post by djape1977 »

nazovi Dragana na 064/1510544 ili Makija na 062/1979275, u 63. bloku su i znaju znanje a i sasvim su umereni sa cenama. mogu i da dodju po auto i da ga preslepaju. poznajem ih godinama, skroz su ok.
ili ti se raspala lepeza na korpi ili je puklo srce lamele. kako god okrenes, skidanje menjaca i zamena seta kvacila. kad budes kupovao set kvacila uzmi neki kvalitetan lucas, sachs ili tako nesto. batali jeftine "ruske", raspasce se pa ces placati skidanje menjaca opet
j***** auto bez kardana

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Verovatno je druk lezaj ostao suv, bez masti pa je zaribao ili tako nesto.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

ststefan

Post by ststefan »

Prvo da se zahvalim Pedji na kontak telefonu za majstora Dragana. On i sin su mi zamenili ceo set (korpa 2000 +lamela 1400 +druk 650 sve to RUEN ) uz napomenu da je tesko naci originalni druk vec da svi imaju neki mala privreda. Elem moji problemi su nastali tako sto mi je SHUSMAJSTOR stelovao kvachilo i meni se je druk vrteo i na leru, kad je izbacio mast i kad se osusio poceo je da se cuje a ja ga nisam zamenio na vreme. Inache druk je za divno cudo bio neki francuski (tako majstor kaze) al zato korpa koju sam platio kao RUENOVU nije nego je bila neka divcha a lamela jeste. Lager se stopio - propao i zeznuo je korpu tj pera. Sledeci put kad cujem druk imam NAUK odma ga menjam. Znachi delovi 4000 i ruke 4000. Inache majstror Dragan i sin Maki su extra ,tako da sam prezadovoljan.

Veliko HVALA svima a posebno Pedji. :D

ststefan

djape1977

Post by djape1977 »

nema na cemu, zadovoljstvo mi je da pomognem ladamanijaku u nevolji a i da starim drugarima nabacim da zarade neki dinar.
j***** auto bez kardana

ststefan

Post by ststefan »

djape1977, Pedja,

Dragan sve najbolje o tebi ja prvo nisam ukapirao ovo tvoje djape :0 , pita me covek ko ti dao telefon ja kazem neki djape :)), a sutradan sam vido tvoju crvenu azdaju pa mu reko i on se odma setio , ispostavilo se da imamo zajednicke drugare a i obojica smo juznjaci :)).

pozz djape !! hvala jos jednom

djape1977

Post by djape1977 »

puno o mehanici sam naucio od Dragana, odrzavao mi je auto godinama dok sam ziveo na nbg. koliko smo samo puta zajedno dokrajcili gajbu piva :D sa rukama masnim do ramena :mrgreen: , radeci moju prvu 2104 do kasnih vecernjih sati, koja je bila bas totalni krsh :roll: ....
j***** auto bez kardana

Pera

Post by Pera »

Popicu kritiku,ali ne mogu da ne iskomentarisem ovo-4000 za zamenu kvacila na Samari je CISTO PRANJE,pa da je uradjeno i u fabrici ne bi bilo toliko :roll:
Druga stvar,druk lezaj RUEN ne postoji,nikad ih nisu ni pravili,samo korpu i lamelu.Druk lezaj postoji samo taj ruski i ni jedan vise kod nas,pa sad zavisi na kakav naletis :?
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

djape1977

Post by djape1977 »

CISTO PRANJE
mislis DRANJE :wink:
Last edited by djape1977 on Fri Jul 04, 2008 12:27 am, edited 1 time in total.
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

Popicu kritiku,ali ne mogu da ne iskomentarisem ovo-4000 za zamenu kvacila na Samari je CISTO PRANJE,pa da je uradjeno i u fabrici ne bi bilo toliko
Druga stvar,druk lezaj RUEN ne postoji,nikad ih nisu ni pravili,samo korpu i lamelu.Druk lezaj postoji samo taj ruski i ni jedan vise kod nas,pa sad zavisi na kakav naletis
ja taj menjac ne bi nikad skidao za te pare. skidanje i vracanje menjaca na vozilima sa prednjim pogonom ja naplacujem 70-100e u zavisnosti od toga koliko ima posla na konkretnom vozilu. za ladu, zastavu i sl cena je 50e kod svih majstora koje ja znam. za juga -50e standardno.
verujem da ima i "majstora" koji rade za manje ali onda dobijes varijante tipa
problemi su nastali tako sto mi je SHUSMAJSTOR stelovao kvachilo i meni se je druk vrteo i na leru
ili genija koji mi je menjao set kvacila na f132 pre 10 godina i uspeo da SJEBE NAVOJ U BLOKU MOTORA kad je zatezao srafove koji drze menjac za blok., takodje mi pada napamet primer moje prethodne lade (2107) na kojoj se ISTOPILA SAJLA ZA SAUH jer je neko ko je na njoj nesto radio ranije ZABORAVIO DA ZASRAFI KABL ZA MASU NA MENJAC.
nemoj ovo shvatati licno, samo ti prenosim svoja iskustva. uvek sam spreman da platim vise ali da znam da je posao odradjen kako treba
j***** auto bez kardana

Pera

Post by Pera »

Stoji to da je verovatno bolje kada se plati vise,ali realno za takav posao mnogo je.
I mene je pre 2 god. isto mrzelo da to radim sam (bez kanala) i odradili su mi u jednom servisu na Medaku za 2000 din-bez greske.Iskustva su razlicita :wink:

djape1977

Post by djape1977 »

pre dve godine je i benzin kostao 1/2 evra...
j***** auto bez kardana

Pera

Post by Pera »

Ne samo tada,drugaru su na Mirijevu menjali kvacilo na Feliciji za 2500 din,pre pola godine,a ne verujem da majstorske usluge poskupljuju kao benzin

Post Reply