Zato ja glasam za /80
Gume
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Ja cu da iznesen svoja iskustva sa gumama,ovako:
1.kada sam kupio auto imao sam napred maltene nove Sava effecta,jako lepo je lezao,izuzetno tihe gume,igrom slucaja morao sam brzo da ih menjam
2.Napred montiram Matador,da kazem lepo su se pokazale,ali mi se cinilo da je sa Savinim za nijansu bolje,btw. sada su na zadnjoj osovini,poprilicno su potrosene i malcice izdeformisane,ali nista strasno,presle su oko 55 000 km
3.od svih mi se najgore pokazala Vredestein t-track,cim sam ih stavio odmah sam primetio da su mnogo bucne,cak sam i gledao da nije otisao neki lezaj,vec posle godinu-dve su izdeformisane,stavio vulkanizer na balansiranje,felna ne baca uopste,a guma ubija i to posle samo 2 god
,sara je odlicna posle 50 000 km,ali se bas oseca na volanu da je izdeformisana
Izbegavajte gumu pod 3
1.kada sam kupio auto imao sam napred maltene nove Sava effecta,jako lepo je lezao,izuzetno tihe gume,igrom slucaja morao sam brzo da ih menjam
2.Napred montiram Matador,da kazem lepo su se pokazale,ali mi se cinilo da je sa Savinim za nijansu bolje,btw. sada su na zadnjoj osovini,poprilicno su potrosene i malcice izdeformisane,ali nista strasno,presle su oko 55 000 km
3.od svih mi se najgore pokazala Vredestein t-track,cim sam ih stavio odmah sam primetio da su mnogo bucne,cak sam i gledao da nije otisao neki lezaj,vec posle godinu-dve su izdeformisane,stavio vulkanizer na balansiranje,felna ne baca uopste,a guma ubija i to posle samo 2 god
Izbegavajte gumu pod 3
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Znaci i ti si primetio isto
Premekana je i preslaba. Nije za nase puteve.
Sa njom kad pri 60 Km/h naidjem na deo puta gde je poprecno postavljen neki kabl pa lose zatrpano, prelaz je meksi ali ceo auto se zanese pri prelazu; ista situacija sa TG-621 - prelaz je tvrdji, ali auto bezbedno nastavlja pravo. Obaska sto je sa Tigrom moguce napraviti mnogo vise takvih i slicnih prelaza pre nego sto se pokrivi.
Sa druge strane, mene je Vredestein Snowstar po snegu i blatu izvlacio tamo gde bi me Tigar sigurno ostavio zaglavljenog... Jednom mi se desilo da ni sam nisam mogao da verujem kuda sam uspeo da izadjem.
Premekana je i preslaba. Nije za nase puteve.
Sa njom kad pri 60 Km/h naidjem na deo puta gde je poprecno postavljen neki kabl pa lose zatrpano, prelaz je meksi ali ceo auto se zanese pri prelazu; ista situacija sa TG-621 - prelaz je tvrdji, ali auto bezbedno nastavlja pravo. Obaska sto je sa Tigrom moguce napraviti mnogo vise takvih i slicnih prelaza pre nego sto se pokrivi.
Sa druge strane, mene je Vredestein Snowstar po snegu i blatu izvlacio tamo gde bi me Tigar sigurno ostavio zaglavljenog... Jednom mi se desilo da ni sam nisam mogao da verujem kuda sam uspeo da izadjem.
- savke
- Automobil: Samara i Laguna
Miljan wrote:175/70 je balonjara, bolje 175/65.
A sta je onda 165/80/13....
Inace dok sam imao 175/70/13 od pumpe na kojoj sipam gorivo do moje kuce imao sam tacno 5,0Km.
Kad sam ih zamenio sa 165/70/13 sat mi za isti put pokaze 4,9Km, tako da bi ipak najbolja zamena bila 175/65/13.
P.S. Naravno podrazumeva se da su svo vreme u pitanju bile iste felne (5J)
razlika je 1 cm (10.5mm)Miljan wrote:165/80 i 175/70 imaju skoro istu visinu, samo se sirina razlikuje.
Razlika izmedju 165/80 i 165/70 je 2 cm. A tih 2 cm kod mene moze biti razlika izmedju ulubljenog i pocepanog kartera.
uostalom, ovde http://www.miata.net/garage/tirecalc.html (kao i na jos milion mesta) imate mogucnost da precizno uporedite velicine guma
Po meni je to vrlo loše razmišljanje. Doduše, ja ne znam kuda ti voziš svoju Samaru ali ako je voziš po Nišu - mnogo je logičnije kupiti 165/70/13. Jeste da ćeš izgubiti malo na udobnosti ali to je mizerno koliko ćeš dobiti. Do pre desetak dana, moj matori je imao sve četri 165/80/13 pa je onda uzeo napred dve 165/70 i auto je osetno upravljiviji i stabilniji.
[img]http://i220.photobucket.com/albums/dd85/BKStmo/CopyofA002.jpg[/img]
Logicno - zato su trkacki automobili spusteni a terenski podignuti.BKS_tmo wrote:Do pre desetak dana, moj matori je imao sve četri 165/80/13 pa je onda uzeo napred dve 165/70 i auto je osetno upravljiviji i stabilniji.
Ali kuda ja prodjem sa mojim autom tu ni jedan trkacki ne bi prosao
Dakle nema boljeg profila gume - svako treba da izabere onaj koji mu odgovara.