brava za leptir staklo

Moderators: dejo, dejca

Post Reply
atropin
Automobil: VAZ 2103

brava za leptir staklo

Post by atropin »

cini mi se da ove ili njoj slicne teme nema na forumu. elem, kao sto se moze prepostaviti otpala je bravica sa leptir staklu. i prije sam imao problema sa tim (desna bravica), pa sam to "rijesavao" sa ekserom ili srafcigerom koje sam "zabijao" tako da blokiraju da se spolja otvori prozor (ODVRATNO :x ). poslije sam naisao na kompletan leptir prozor sa bravicom i zamjenio ga. sada je u vjecna lovista otisla lijeva bravica. posto su u mojim krajevima lade postale rijetkost i na auto-otpadima, cini mi se da imam problem.
sta ciniti? da li postoji dovoljno kvalitetno ljepilo? znam da postoji ljepilo za retrovizor, ali cisto onako zdravorazumski, sumnjam da bi bilo od koristi na duze staze. da li da idem na neku improvizaciju (da se izbusi rupa na staklu kroz koju bi proveo saraf, pa da se uvrne u bravicu u kojoj treba napraviti navoje) ili da postavim leptir staklo koje odgovara ladi, a da mu bravica nije zaljepljena (ako i postoji takvo staklo to opet vrlo vjerovatno znaci- auto-otpad, a nemam ni vremena ni mogucnosti da se zezam sa trazenjem igle u plastu sijena). help :(

dallape

Post by dallape »

mozesh da probash silikonom da zalepish

atropin

Post by atropin »

e da! bas sam mislio na ficinu bravu, samo nisam bio siguran da ce odgovarati (jel' preusko, presiroko itd.)
nista, ganjati ficu. ehhh, auto-otpad, stizem! :lol:
hvala

spasoje

Post by spasoje »

Možeš uzeti čitavi leptir sa bravicom sa Nive! :lol:
Ваз 2103, 1979.

drakal

Post by drakal »

Uh, stari problem! Meni su do sada spadale 10 puta! Da pop.....!

djape1977

Post by djape1977 »

koliko se secam ceo leptir na tristacu (zastava ili fiat 1300) odgovara. nisam cuo da su im ispadale bravice. moze i da se probusi staklo, imam ja burgije koje to rade bez frke, mada nisam siguran ima li gde da se uvrne sraf u bravicu
Last edited by djape1977 on Tue Jul 08, 2008 8:24 pm, edited 1 time in total.
j***** auto bez kardana

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

Najsigurnije je da se busi staklo pa da se stave bravice to nece nikad da ispadne 8)
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

spasoje

Post by spasoje »

Kažem vam opet da pasuje čitav od Nive.
Ваз 2103, 1979.

atropin

Post by atropin »

hmmm, i tristac znaci dolazi u obzir. samo da nadjem slobodnog vremena pa da raspalim u potragu... :mrgreen:
Kažem vam opet da pasuje čitav od Nive.
spasoje, prepostavljam da moze sa bilo koje lade koja ima leptir staklo. na kraju krajeva to sam prvi put i uradio (zamjenio kompletno staklo), ali problem je u tome sto novih lada sa leptirom vise nema, a one lade koje to imaju polako jurisaju ka 4-toj deceniji (bilo na otpadu ili na putu). drugim rijecima, ako bravica nije otpala, vrlo brzo ce otpasti. toplota - hladnoca, rastezu - sabijaju staklo, metal i ljepilo; vremenom mora da popusti :(

spasoje

Post by spasoje »

Meni je na 2103 sve ok, nikad mi se to nije desilo. A imaš ljudi kojima Lade ne znače. Daš im samo svoj leptir bez brave a uzmeš njihov. Nego, mene zanima da li se može naći lim koji stoji na prozoru, prednjem i zadnjem (na prednjem se graniči sa leptirom), pošto je tu hrom slab i jako osetljiv. Može li to da se zameni, da se nađe skoro kao nov?
Ваз 2103, 1979.

Post Reply