Učinimo saobraćaj boljim

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

Post Reply
choksi
Automobil: 111

Učinimo saobraćaj boljim

Post by choksi »

Da li poštujete propise i druge učesnike u saobraćaju? Pošto nam je stanje u saobraćaju katastrofa mislim da bi svako trebao da pođe od sebe i da učini po malo da se stanje popravi. Ja sam počeo da stajem (uvek) pešacima na prelazu, da puštam ljude da se uključe uvek kada je bezbedno i malo sam smirio nogu na gasu.Treba imati razumevanja i za ljude koji greše (ne kad su bezobrazni) jer nisu svi rođeni za vožnju,ali je to potreba i vozi i ko hoće i ko mora,a velika je razlika između nas koji dnevno pređemo po 200 i više km i onih koji svaki dan voze 20km do posla i nazad.

s-lada

Post by s-lada »

kada smo vec kod propisa, pre neki dan mi je iz sporedne ulice izleteo onaj EPS-ov kamion sa sve dizalicom. da sam isla samo malo brze ne znam sta bi bilo.
onda mi je na semaforu izleteo lik na crveno.
mislim da bi njih trebalo pitati dal postuju propise.

2107

Post by 2107 »

Evo, ja mogu odma' da kazem da ne postujem ogranicenje brzine dok vozim bajs, i mnogi mi kenjaju zbog toga. Ozbiljno.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

s-lada wrote:kada smo vec kod propisa, pre neki dan mi je iz sporedne ulice izleteo onaj EPS-ov kamion sa sve dizalicom. da sam isla samo malo brze ne znam sta bi bilo.
onda mi je na semaforu izleteo lik na crveno.
mislim da bi njih trebalo pitati dal postuju propise.
Ma kreteni su svuda oko nas i njih ne možemo da menjamo,a sebe možemo.
A za bicilkliste i skutere mislim da treba da prihvatimo činjenicu da ih ima i biće ih sve više, ali i da oni koji ih voze poštuju pravila saobraćaja(i za dvotočkaše važe puna linija,semafor, zabrana kretanja žutom trakom i sl.)

Vigi

Post by Vigi »

choksi wrote:
s-lada wrote:i za dvotoèkaše važe puna linija,semafor, zabrana kretanja žutom trakom i sl.)
a to uglavnom vozaci biciklista ne postuju.. makar sto vidjam po ulicama... pogotovo semafor... cak i ja kad sam vozio bajs, dobijem crveno svetlo... i nastavim po trotoaru hehe mladost ludost :D

2107

Post by 2107 »

Kod mene nema semafora :)

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Koliko vozim kola toliko vozim i skuter i mogu vam reci da koliko god ljudi sa skuterima ne paze, toliko i vozaci nisu navikli da su i skuteri postali sastavni deo saobracaja.

Jednostavno nepostoji svest da se na motore gleda kao i na sva druga vozila. Koliko puta me je neko kao obisao i stao ili legao na kocnicu samo da ne bude iza skutera. Tek da ne pricamo o tome koliko se automobila ukljucuje na glavni put kao da uopste ne vidi da glavnim putem ide skuter. A o prestrojavanju da i ne pricamo.

Isto tako vozaci skutera uopste ne razmisljaju o tome da li su nekome u mrtvom uglu. A tek koliko puta mi se desilo da vozim oko 60km/h a kuter ide na metar iza mene. U takvoj situaciji da samo moram da usporim na 40km/h on nema sansu da zakoci.

Inace uglavnom postujem propise, pogotovo ogranicenja (ne placaju mi se kazne), pogotovo sto se tice naseljenih mesta, a najvise zbog toga sto je sve vise klinaca sa besnim kolima.

Nekoliko ljudi koje znam su poginuli u predhodne 2 godine, a vecina nije bila kriva za nezgodu. Zato pamet u glavu, i pomislite malo kako bi vama bilo da ste na mestu drugih ucesnika u saobracaju.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

micky0604

My point...

Post by micky0604 »

Great!
----------------------------------------------------------------------------
This is a story of everyone. The tree is our parent. When we were young, we loved to play with Mom and Dad... When we grown up, we left them, and only came to them when we need something or when we are in trouble. No matter what, parents will always be there and give everything they could to make you happy. You may think that the boy is cruel to the tree but that’s how all of us are treating our parents. aoc gold aoc gold world of warcraft power leveling world of warcraft powerleveling wow power leveling
-----------------------------------------------------------------------------

Post Reply