Problem sa gasom u Samari
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
Prvo da napomenem jednu stvar koju sam licno video ovde kod mene u gradu:LandiRenzo i Lovato lik pravi po narudzbini!!!Stignu mu delovi iz turske i samo udari pecat koji oces,sa ugradnjom 150e.Uzeo moj komsija i evo skoro svaki dan vergla po 10 minuta da upali(ima sistem na cok).Ja sam otisao kod drugog majstora,koji ugradjuje plin vec 15-ak godina i lik mi je ugradio Tomazzeto uredjaj(sa automatskim dozerom plina,dam kontakt i on sam strcne plin u krab) i lajka pali kao mina i na minusu teskom.Jes da sam dao 250e al radi kao sat i nije mi zao,a uz to covek daje garanciju koliko ti kazes.Vozim je vec ravno 14 meseci na plin i nijednom dosad nisam imao problema sa paljenjem,bilo zimi,bilo leti
Nisam ni rekao,da su slicni,nego da mu stignu no name iz turske i on samo udara fabricki pecat na njih,a to jeste lovato samo turskisavke wrote:Lovato i Landi isparivaci nisu ni slicni!JozvanKg wrote:LandiRenzo i Lovato lik pravi po narudzbini!!!Stignu mu delovi iz turske i samo udari pecat koji oces,sa ugradnjom 150e.
Uvek imas onih koji kazu ugradili su lovato, kad ovo sem lose kopije isparivaca nista nije lovato.
Ugradio sam plin sad u utorak i nemam zamerke osim toga da npr kad stanem na semaforu i drzim samo kvacilo Lajka mi se nekako bori a jednom se i ugasila! Da li moram da povecam broj obrtaja na leru ili je nesto drugo u pitanju?! Ako je ovo prvo jel mogu to da radim dok je auto upaljen?!
Samo Samara Srbina Spasava
mishonnium
a sta ce ti taj automatki cok? verovatno on isflesira i gurne suvise gasa, a onda je smesa prezasicena i upali tek kad mu zatvoris dalji dovod gasa. probaj da iskljucis tak cok (skini zicu koja ga napaja strujom) ili (cisto eksperimentalno) da ga ukljucis samo na sekund-dva (meni je to vise nego dovoljno: povucem sauh, dam kontakt, cok na sekundu a onda pocinje verglanje, pustam cok, dajem gas i ona pali, osim kad je bas zesce hladno)
voda i sve ove druge stvari jesu vazne ali za voznju a ne za paljenje
inace,
vojvodo, kako iskljucujes grejanje sada kad ti je isparivac na istom crevu sa radijatorom za grejanje? ako zatvoris slavinu za grejanje, tim crevima ne ide voda=> isparivac se ne greje. jesi li siguran da ti se isparivac napaja vodom bas odatle?
a sta ce ti taj automatki cok? verovatno on isflesira i gurne suvise gasa, a onda je smesa prezasicena i upali tek kad mu zatvoris dalji dovod gasa. probaj da iskljucis tak cok (skini zicu koja ga napaja strujom) ili (cisto eksperimentalno) da ga ukljucis samo na sekund-dva (meni je to vise nego dovoljno: povucem sauh, dam kontakt, cok na sekundu a onda pocinje verglanje, pustam cok, dajem gas i ona pali, osim kad je bas zesce hladno)
voda i sve ove druge stvari jesu vazne ali za voznju a ne za paljenje
inace,
vojvodo, kako iskljucujes grejanje sada kad ti je isparivac na istom crevu sa radijatorom za grejanje? ako zatvoris slavinu za grejanje, tim crevima ne ide voda=> isparivac se ne greje. jesi li siguran da ti se isparivac napaja vodom bas odatle?
imas ispod auta dva creva koja idu u kabinu na radijator meni je na njih spojeno nema veze da li je iskljuceno ili ukljuceno grejanje valjda nisam imao problema vise se ne smrzava isparivac a grejanje kabine tj. ukljucivanje i iskljucivanje funkcionise nemam problema da li ima neke veze ne znam ali radi
kad je moj cale ugradjivao plin u nivu (samostalno) uzeo je vodu sa creva za grejanje. iz neznanja i ne poznavanja nive, smatrao je da grejanje ne moze da se iskljuci. i vozili smo mi tako i kuvali se dok mi jednom nije dokurcilo i nadjem nacin da iskljucim grejanje (neposredno na slavini jer one poluge nisu bile povezane) i posle minut-dva kola se ugase. Isparivac je bio zamrzao. posle toga je vezao na ono crevo koje ide do karburatora i resio problem. Kod petice je korisceno isto to crevo i sve je bilo cool. na samari je plin ugradjen u servisu i nisam siguran koja su creva koristili ali mi je malo cudno da kroz ta creva ide voda i kad je grejanje iskljuceno (tj zatvorena slavina). u svakom slucaju, ja sam za NE upotrebljavanje tih creva. a vi kako hocete 
- savke
- Automobil: Samara i Laguna
Moze se uzeti i sa creva za grejanje kabine ali ne da se presece i ubaci redno, vec paralelno hladnjaku, ali ce tada zimi kada vam je najpotrebnije brzo grejanje i kabine i isparivaca, protok biti podeljen na ova dva tako da nisam siguran da se dobija bas najbolji rezultat.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!